Μετά από μια πορεία ετών στην Α1 Ανδρών με θητεία στον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή, την Ολύμπια Λάρισας, τον Πανελλήνιο, τα Τρίκαλα, τον Ηλυσιακό και τον Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Αποστολίδης έδωσε τα χέρια με τη Δόξα Λευκάδας.

Το καλοκαίρι συμφώνησε για να αγωνιστεί σε μια ομάδα της Α2 Ανδρών. Όπως λέει και όπως ακούγεται από τη φωνή του και τον ενθουσιασμό του όταν μιλάει, είναι μια κίνηση που κάθε άλλο παρά έχει μετανιώσει.

«Ήταν δύσκολη απόφαση να παίξω στην Α2 Ανδρών, γιατί δεν έχω ξαναπαίξει στην κατηγορία. Με αυτή την έννοια. Η αλήθεια είναι ότι δεν έβρισκα κάτι να μου κεντρίζει το ενδιαφέρον από τις κρούσεις που μου είχαν γίνει από την Α1 Ανδρών. Όταν με πλησίασε η Δόξα Λευκάδας είδα ότι η διοίκηση έχει όραμα, έχει ένα πλάνο, η ομάδα είναι πολύ καλή και δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα να συμφωνήσω», σχολίασε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

-Πώς είναι να μένεις και να ζεις στη Λευκάδα; Είναι κι αυτό μια μεγάλη αλλαγή για σένα…

«Ναι, είναι… Έχω ξαναμείνει σε πόλεις εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά όχι σε νησί… Πριν από οτιδήποτε άλλο, είναι πολύ όμορφο νησί. Και σίγουρα όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά και στην ομάδα σε βοηθάει να τα βλέπεις όλα ακόμη καλύτερα. Ως τώρα νιώθω ευχαριστημένος από αυτό που έχω συναντήσει εδώ και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

-Μετά την περσινή χρονιά, όπου δεν είχες τόσο μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1, δείχνεις να έχεις… πάρει το όπλο σου και πάλι, όντας μετά την 3η αγωνιστική πρώτος σκόρερ.

«Νιώθω καλά, δουλεύω αρκετά και η περσινή χρονιά στον Παναθηναϊκό, πραγματικά με βοήθησε πολύ. Δούλεψα στο υψηλότερο επίπεδο που υπάρχει στην Ευρώπη, πήρα καινούριες παραστάσεις, είχα πολύ καλούς συμπαίκτες και όλα αυτά προσπαθώ να τα βγάλω εδώ, στη νέα μου ομάδα. Η ομάδα έχει απαιτήσεις από μένα, αλλά κι εγώ ο ίδιος από τον εαυτό μου. Με στηρίζουν πάρα πολύ εδώ και θέλω κι εγώ να βοηθήσω όσο μπορώ. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το σκοράρισμα. Προσπαθώ όπως μπορώ είτε με άμυνα, είτε με ασίστ, είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο».

-Η εικόνα που έχεις από το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών;

«Είναι η πρώτη φορά που παίζω στην Α2. Άκουγα ότι το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό τόσα χρόνια, μου το έχουν πει φίλοι που έπαιζαν στην κατηγορία και τώρα μπορώ να πω και από τη δική μου εμπειρία, πως όντως είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες φέτος, επιτυχημένες, παίζουν καλοί παίκτες και κάθε παιχνίδι είναι σαν τελικό. Καθώς δεν υπάρχουν πλέι οφ όλα παίζονται κάθε αγωνιστική. Γι’ αυτό και όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Μου αρέσει αυτό, γιατί είναι πολύ ανεβασμένο το επίπεδο. Επίσης είναι ένα πρωτάθλημα που στηρίζεται στους Έλληνες παίκτες και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για το ελληνικό μπάσκετ».

-Οι συνθήκες που συνάντησες στη Δόξα Λευκάδας ήταν αυτές που περίμενες;

«Η Δόξα και γενικότερα όλη η Λευκάδα, αγαπάει πολύ τον αθλητισμό. Υπάρχει παρουσία και σε άλλα αθλήματα, υπάρχει και γυναικείος αθλητισμός. Σε ότι αφορά την ομάδα μου, η διοίκηση έχει όραμα, θέλει η ομάδα να πρωταγωνιστήσει. Είναι ένα υγιές σωματείο. Οι άνθρωποι εδώ διαθέτουν πολύ από το χρόνο τους στο να βοηθήσουν την ομάδα. Υπάρχει μεράκι και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Πιστεύω ότι αν συνεχίσει έτσι, η ομάδα μπορεί να ξεχωρίσεις και μακάρι να ανέβει και στην Α1 Ανδρών».