Τα συμπεράσματά του από το τελευταίο φιλικό ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία, ανέλυσε στο lefkadaweb.gr ο Γιώργος Ζαφειρούδης. Ο κόουτς της Δόξας αναφέρθηκε στην έλευση Αποστολίδη, ενώ μίλησε και για τον στόχο, ο οποίος πλέον μετά και την τελευταία μεταγραφή, δεν μπορεί να κρυφτεί.

Αρχικά ο Γ. Ζαφειρούδης τόνισε τον προβληματισμό του για τον τραυματισμό (στον προσαγωγό) του Αναγνωστόπουλου, η σοβαρότητα του οποίου θα εκτιμηθεί αύριο.
Στην ερώτηση αν η ομάδα είναι έτοιμη ενόψει πρωταθλήματος, ο κόουτς σημείωσε: “Από πλευράς προετοιμασίας είμαστε καλά. Θα έλεγα όμως ότι δεν έχουμε μάθει ακόμα να διαχειριζόμαστε λίγο καλύτερα την σκέψη μας μέσα στο παιχνίδι, κάτι που για την ώρα βέβαια είναι φυσιολογικό. Αυτό ίσως να οφείλεται και στον τρόπο με τον οποίο κρίθηκαν τόσο το σημερινό ματς, όσο και αυτό με το Παγκράτι.

Είναι δύσκολο να διαχειριστείς με ηρεμία ένα ματς όταν ο αντίπαλος βάζει τόσα πολλά τρίποντα. Όταν συμβαίνει αυτό, πρέπει να πιεστείς πολύ. Νομίζω ότι ο εκνευρισμός ήταν έκδηλος. Ακόμα και σε φάσεις που κάναμε καλή άμυνα, δεχόμασταν τρίποντο στο τέλος της επίθεσης, το οποίο είναι δύσκολα διαχειρίσιμο. Επειδή το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν όπως το πρώτο, αφού τρέξαμε και προσπαθήσαμε στην άμυνα, το τρίποντο που δεχόμασταν μας προκαλούμε εκνευρισμό στην επίθεση. Αυτές βέβαια είναι καταστάσεις
παιχνιδιού που μπορεί να βρούμε και στο πρωτάθλημα, εκεί όμως θα πρέπει οι αποφάσεις μας να είναι καλύτερες και να έχουμε περισσότερη ηρεμία, κάτι που δεν είχαμε σήμερα”, υπογράμμισε ο Γιώργος Ζαφειρούδης, που παρουσίασε και την αλλαγή που θα επιφέρει η απόκτηση του Αποστολίδη. “Περιμένουμε πλέον και τον Αποστολίδη, η παρουσία του οποίου θα αλλάξει λίγο τους ρόλους. Αθλητικά είναι έτοιμος, αλλά πρέπει να μπει γρήγορα γιατί το πρώτο ματς φτάνει. Η τακτική μας πλέον θα προσαρμοστεί, αφού με την έλευση του νέου αθλητή, αποκτήσαμε και δεύτερο δημιουργό. Παίξαμε σε όλη την προετοιμασία και την περυσινή σεζόν με έναν παίκτη να δημιουργεί, τον Κυριακόπουλο. Τώρα θα έχουμε δύο. Άρα θα προσαρμόσουμε το ματς σε κατάσταση με δύο δημιουργούς”.

Στην ερώτηση “υπάρχει πονοκέφαλος λόγω πληθώρας παικτών;”, ο προπονητής της Δόξας ανέφερε τα εξής: “Υπάρχει και είναι ευχάριστος πονοκέφαλος. Μέχρι τώρα λέγαμε ότι αν σε μία θέση είχαμε θέμα, ήταν αυτή του πλέι μέικερ. Μια κακή απόδοση του Γιάννη (σ.σ. Κυριακόπουλος) μας άφηνε χωρίς λύσεις. Τώρα όποιος και να λείψει, μπορούμε να τον καλύψουμε. Και ο Γαρμπής μας έδειξε ότι για τον σκοπό που τον αποκτήσαμε, μπορεί να μας βοηθήσει, με την ζωντάνια και τον ενθουσιασμό που έχει. Αν έμενε μόνος του δεν ξέρω αν θα μπορούσε να σηκώσει μεγαλύτερο βάρος. Τώρα, με την έλευση του Αποστολίδη, είμαστε γεμάτοι παντού. Κάνοντας όλους τους συνδυασμούς, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε τρεις παίκτες σε κάθε θέση”.
Κλείνοντας, ο Γιώργος Ζαφειρούδης έκανε αναφορά και στον στόχο: “Μετά την τελευταία κίνηση, δεν μπορώ να κρυφτώ. Θα το πω. Με σεμνότητα και όσο μπορώ να είμαι πιο ταπεινός. Η ομάδα θα διεκδικήσει την άνοδο. Κάλεσμα στον κόσμο δεν μπορώ να κάνω αυτή την στιγμή, γιατί ο κόσμος θέλει να δει κάτι για να έρθει. Μακάρι να πάνε όλα όπως τα έχω σκεφτεί στο μυαλό μου και να έρθει εδώ και να μας υποστηρίξει”.

Πηγή: lefadaweb.gr