Όταν ξεκινούσε το παιχνίδι του Αετού με το Παγκράτι (96-67), ο Γιάννης Ροδοστόγλου ήταν έτοιμος για... ντέρμπι. Ψυχολογικά, γιατί αγωνιστικά έκανε τη δουλειά του και με το παραπάνω, ώστε το παιχνίδι να μην γίνει θρίλερ.

Τί έκανε; Σημείωσε 41 πόντους (με 7/7 βολές, 8/10 δίποντα και 6/6 τρίποντα!), μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ, για να οδηγήσει τους νεοφώτιστους στην επιβλητική νίκη επί των "ροσονέρι".

"Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε σαφώς πιο δύσκολο παιχνίδι. Το Παγκράτι είναι μια πολύ μαχητική ομάδα, όπως έχει αποδείξει φέτος. Ήμασταν όμως συγκεντρωμένοι, παίξαμε σωστά και είχαμε καλή απόδοση", ανέφερε αρχικά στο Sport24.gr ο άνθρωπος που χάρισε τη νίκη στον Αετό, για να συνεχίσει, απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο οι 41 πόντοι που πέτυχε ήταν καταλυτικοί:

"Δεν οφείλεται μόνο σε αυτό. Τα σουτ που πήρα ήταν ελεύθερα, βγήκαν μέσα από τα plays που έχουμε. Ακόμα κι αν δεν έβαζα 41 πόντους πάντως, πιστεύω πως θα κερδίζαμε. Παίξαμε καλά σαν ομάδα και αυτό θα μας οδηγούσε στο θετικό αποτέλεσμα, ό,τι κι αν γινόταν".

Βάζει το πρώτο τρίποντο, το δεύτερο, το τρίτο. Μετά τι; (γελάει) "Έκανα τον σταυρό μου κι εγώ ο ίδιος. Ένας σουτέρ, όταν ευστοχεί στις δύο πρώτες προσπάθειες που παίρνει, αποκτά πολύ καλύτερη ψυχολογία. Από ένα σημείο κι έπειτα όμως, ούτε εγώ το πίστευα. Ένιωθα ότι έμπαιναν μόνα τους. Η ψυχολογία μου ήταν στα ύψη".

Όσο για το αν θυμάται να έχει ξανακάνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν; "Ναι, έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο. Ήταν πριν τέσσερα - πέντε χρόνια, όταν έπαιζα στον Πιερικό Αρχέλαο. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής, είχαμε κερδίσει τον Δούκα, κι εγώ (απ ότι θυμάμαι) είχα βάλει 35 πόντους. Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων".

Για να επιστρέψει στα του Αετού, αφού "αν ακούσει κανείς πως έβαλα 41 πόντους, θα νομίσει ότι έπαιρνα τη μπάλα και σούταρα όποτε ήθελα. Δεν είναι έτσι όμως. Όποιος δει το παιχνίδι, θα το καταλάβει. Όλη η ομάδα λειτούργησε εξαιρετικά. Αυτή την αγωνιστική έτυχε να βάλω εγώ πολλούς πόντους. Την προηγούμενη αγωνιστική ήταν ο Σάββας (Τζουγκαράκης) αυτός που ηγήθηκε. Την επόμενη μπορεί να είναι άλλος".

Τέλος, αναφορικά με το τι στόχους θέτει προσωπικά και ατομικά, επεσήμανε πως "αυτό που προέχει είναι να είμαστε όλοι υγιείς".

Πηγή: Sport24.gr