Ο "Σκηνοθέτης" κάνει ντεμπούτο για φέτος και μεταφέρει στο BasketA2 όλα τα παρασκήνια από τις πρώτες εβδομάδες στη Β΄Εθνική. Μόλις πέντε αγωνιστικές, αλλά ταινίες για... όσκαρ. Αναλυτικά: 

Billy the kid
Η περασμένη Κυριακή ήταν ιδιαίτερη για τον Βασίλη Εμμανουηλίδη. Με τους 18 πόντους που πέτυχε στον αγώνα του Παπάγου μετην Αγία Παρασκευή, ο 37χρονος γκαρντ έφτασε τους 4.791 στη Β' Εθνική, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της κατηγορίας και άφησε πίσω του τον Χρήστο Ζαρογιάννη. Αυτό, βέβαια, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί από τη στιγμή που ο τελευταίος πήρε την απόφαση να σταματήσει το επαγγελματικό (sic) μπάσκετ μετά τη σεζόν 2012-13. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Ζαρογιάννης είχε πει τότε: «Το μόνο που σκέφτομαι τώρα που σταματάω είναι ότι θα με περάσει ο Εμμανουηλίδης...». Χωρίς πλάκα.

The Equalizer
Ο Φάρος Κερατσινίου είναι νεοφώτιστος στη Β’ Εθνική, ωστόσο έχει ρόστερ ομάδας Α2 (που πάει για άνοδο στην Α1). Γι’ αυτό λοιπόν ακόμα και οι «κακές» εμφανίσεις είναι ικανές να προβληματίσουν έντονα, κι ας συνοδεύονται από νίκες. Μία τέτοια (κακή) εμφάνιση έκανε ο Φάρος στο Περιστέρι την περασμένη Τετάρτη. Τρεις ημέρες μετά την ήττα στον Αμύντα. Τυχαία, λοιπόν, λέτε ότι βρισκόταν στις κερκίδες του “Γ. Στεφανόπουλος” ο έμπειρος και αναγνωρισμένος κόουτς που αποχώρησε πρόσφατα από την προηγούμενη ομάδα του; Απ’ ότι άκουσα, η απάντηση είναι «όχι».

Ένα Περιστέρι Έκατσε σε Ένα Κλαδί Συλλογιζόμενο την Ύπαρξή του
Μιας και καταπιαστήκαμε με το εξ' αναβολής παιχνίδι του Περιστερίου με τον Φάρο Κερατσινίου, άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι οι πρώτες γκρίνιες για τις αποφάσεις του προπονητή άρχισαν να ακούγονται στις κερκίδες του “Γ. Στεφανόπουλος”. Κεκλεισμένων των θυρών ήταν το ματς, δεν ήταν και δύσκολο να τις «ακούσεις»...

We are the best (όντως;)
Λένε ότι “τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάσκετ” και ο Προμηθέας Πάτρας είναι το κατάλληλο παράδειγμα. Οι Πατρινοί έφτιαξαν ένα ρόστερ αξίας 200 χιλιάδων δολαρίων για έναν όμιλο όπου τα μπάτζετ και των 13 αντιπάλων τους μετά βίας ξεπερνούν αυτόν τον αριθμό, ωστόσο μόνο περίπατο δεν κάνουν μέχρι στιγμής στο Βορρά. Δεν μπορεί βέβαια να παραγνωρίσει κανείς ότι ο Προμηθέας εκτός από ακριβό ρόστερ, έχει και παίκτες με υψηλή ποιότητα. Αυτός ο συνδυασμός έχει πολυεπίπεδη ισχύ σε μία “φτωχή” κατηγορία. Όπως και η προέλευση του συλλόγου.

The final countdown
Οι δύο ομάδες-απογοήτευση του βόρειου ομίλου τίθενται αντιμέτωπες αυτή την Κυριακή στο κλειστό της Αρναίας. Το Στρατώνι θα υποδεχτεί το Αργος Ορεστικό, δύο ομάδες που βάσει ρόστερ υπολογίζονταν πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος να βρεθούν μεταξύ της 2ης και της 6ης θέσης του βόρειου ομίλου στο τέλος της χρονιάς. Προς το παρόν έχουν 1-4 έκαστη και απ' ότι ακούγεται στο Βορρά, το καμπανάκι έχει χτυπήσει για έναν εκ των δύο προπονητών. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο σκηνοθέτης