Μετά και την επεισοδιακή νίκη του Εθνικού επί της Καβάλας το περασμένο Σάββατο η ομάδα μας ξεκίνησε την προετοιμασία της για τον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Φίλιππος Βέροιας. Ο Μάριος Γούναρης και ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος μίλησαν στην κάμερα του Ethnikos BC TV για τον αγώνα που έρχεται στην Βέροια, το κλίμα της ομάδας και την δυσκολία ενός παιχνιδιού που οι δύο ομάδες γνωρίζουν η μία την άλλη.

Μάριος Γούναρης

Για τον αγώνα με τον Φίλιππο: «Είναι κι αυτό όπως όλα τα παιχνίδια ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Προερχόμαστε από μία πολύ δύσκολη νίκη εναντίον της Καβάλας, θα πρέπει η νίκη αυτή, που μας βοήθησε ψυχολογικά, βοήθησε την ομάδα να φτιάξει χαρακτήρα, θα πρέπει όμως να μας κρατήσει προσγειωμένους. Ήδη έχουμε ξεκινήσει από την Δευτέρα να προσεγγίζουμε το παιχνίδι αυτό της Βέροιας, το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι του Σαββάτου. Ο Φίλιππος είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα, ιδίως στο γήπεδο της, σκληρή ομάδα, με παιδιά τα οποία είναι παιγμένα στην κατηγορία, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι».

Για το ότι ο Φίλιππος ήταν ξανά αντίπαλος μας πριν λίγο καιρό και αν είναι πιο εύκολη η δουλειά του γνωρίζοντας κάποια πράγμα για τον αντίπαλο: «Σίγουρα μια ομάδα που έχεις ξαναπαίξει όπως και εμείς ξέρουμε τον αντίπαλο και ο αντίπαλος ξέρει εμάς. Βέβαια είναι δύο πολύ διαφορετικά παιχνίδια. Το παιχνίδι του Κυπέλλου ήταν πολύ νωρίς στην αρχή της περιόδου. Οι ομάδες ουσιαστικά προσπαθούσαμε να δέσει ο ένας με τον άλλον τους παίχτες. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο παιχνίδι. Βέβαια αυτό που σας είπα και οι δύο προπονητές και οι παίχτες μεταξύ τους ξέρουν λίγο καλύτερα από ότι ξέρουν άλλες ομάδες που δεν έχουμε αγωνιστεί μαζί τους φέτος».

Γιάννης Αναγνωστόπουλος

Για τον αγώνα με τον Φίλιππο: «Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το παιχνίδι αρκετά καλά. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, μια δύσκολη έδρα η Βέροια. Έχουμε ξανασυναντηθεί και στην αρχή της χρονιάς στο Κύπελλο και είχαμε χάσει. Παρ' όλα αυτά τα πράγματα τώρα είναι πολύ διαφορετικά, η ομάδα έχει βρει τα πατήματα της, έχει ρολάρει, δεν είναι και περίοδος προετοιμασίας όπως ήταν τότε το καλοκαίρι και πιστεύω ότι πάμε αξιόμαχοι και για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Για την εικόνα της ομάδας μετά από τις πρώτες έξι αγωνιστικές και το σερί των πέντε νικών καθώς και αν έχουν να δώσουν ακόμα περισσότερα: «Σίγουρα έχουμε ξεκινήσει πολύ δυνατά παρότι στην πρεμιέρα είχαμε ένα στραβοπάτημα δείχνει ότι είμαστε σε καλή κατάσταση. Σίγουρα στην ομάδα -όπως και σε κάθε ομάδα- υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και πάρα πολλά θα έλεγα ακόμα. Τα παιδιά δουλεύουν με το 100% τους όλοι και πιστεύω πως όλοι πιστεύουν για το καλύτερο. Άρα σίγουρα παρότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο, πιστεύω ότι έχουμε πάρα πολλά να δώσουμε».

Για τον κόσμο του Εθνικού: «Πιστεύω ότι ο κόσμος ήταν ο δυνατότερος παράγοντας που μας βοήθησε να συνεχίσουμε. Σε μια φάση όπως ήταν στο τέλος σίγουρα δεν χρειάζεται μόνο μπασκετική θέληση αλλά και ψυχική θέληση. Άρα πιστεύω ότι ο κόσμος ήταν καταλύτης σε αυτό και μας βοήθησε και τα καταφέραμε. Σίγουρα μπορώ να πω πως από μέρους μου και από όλα τα παιδιά το κάναμε και για αυτόν».