Στην κορυφή της βαθμολογίας στην Α2 Ανδρών βρίσκεται μετά από πέντε αγώνες ο Εθνικός μαζί με το Λαύριο έχοντας απολογισμό τέσσερις νίκες και μόλις μια ήττα.

Ο Γιώργος Κουκάς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Εθνικό στη νίκη επί του Ηλυσιακού εκτός έδρας (67-69), καθώς τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους και 4 ασίστ. Ο 29χρονος γκαρντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την πορεία του Εθνικού.

- Κάνατε μια εκπληκτική νίκη στα Ιλίσια, παρότι βρεθήκατε πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης

«Πράγματι, η εμφάνισή μας δεν ήταν πολύ καλή, αλλά αυτό που μετράει είναι η νίκη. Σημασία για μας έχει το αποτέλεσμα. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας κόντρα στην Καβάλα».

- Πως είναι να κοιτάς από την κορυφή τον κόσμο στο πρωτάθλημα της Α2;

«Δεν αλλάζει κάτι για μας. Από την πρώτη ημέρα έχουμε πει ότι θα κοιτάμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά, θα δίνουμε το 100%, θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι και ότι καλύτερο βγει στο τέλος είναι καλοδεχούμενο. Αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση όμως να μας αγχώνει, αλλά ούτε και να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα».

- Σε προσωπικό επίπεδο πραγματοποίησες την καλύτερη εμφάνισή σου.

«Για μένα δεν έχει σημασία. Χαίρομαι για τη νίκη και για το γεγονός ότι βοηθάω την ομάδα. Έτυχε σ’ αυτό το ματς και ήμουν εγώ αυτός που σκόραρε πιο πολύ, σε άλλα ματς υπάρχει κάποιος άλλος. Έτσι είναι η ομάδα μας φτιαγμένη. Σημασία έχει πάνω απ’ όλα η ομάδα και να κερδίζουμε, ανεξάρτητα από το ποιος σκοράρει περισσότερο».

- Ποιο είναι το μυστικό για την μέχρι τώρα πορεία σας; Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από τον Εθνικό;

«Το μυστικό δεν είναι άλλο από την προπόνηση και τη σκληρή δουλειά. Το κεφάλι κάτω και να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι και να δίνουμε σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι το 100%. Είναι λίγο κλισέ αυτό που λέω, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να πετύχεις».

- Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό. Ποια στοιχεία θα παίξουν ρόλο στην πορεία σας στη συνέχεια;

«Το πρωτάθλημα έτσι όπως ξεκίνησε έδειξε ότι οι δυο ομάδες που θα ανέβουν στην Α1 θα έχουν κάνει αρκετές ήττες, δεν θα είναι όπως άλλες χρονιές. Το σημαντικό λοιπόν είναι ποια ομάδα θα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια και σοβαρότητα στο πρωτάθλημα. Είναι ένα πρωτάθλημα όπου όλοι μπορούν να κερδίσουν και να χάσουν από όλους. Γι’ αυτό πρέπει να είσαι έτοιμος σε κάθε αγώνα και να μην εφησυχάζεις».