Ο Εθνικός το Σάββατο θα αντιμετωπίσει την Καβάλα, ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο. Ο κόουτς Μάριος Γούναρης και ο ένας εκ των δύο αρχηγών Κώστας Μαχαίρας μίλησαν για τη δυσκολία του παιχνιδιού και για το κλίμα και την ψυχολογία της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Μάριος Γούναρης

Για το ματς με την Καβάλα: "Όπως έχουμε πει όλα τα παιχνίδια της Α2 είναι δύσκολα παιχνίδια , πόσο μάλλον αυτό το παιχνίδι που η Καβάλα είναι μια πολύ καλή ομάδα, με έναν πολύ καλό προπονητή με χρόνια στην κατηγορία, έμπειρος, έχει δείξει ότι οι ομάδες του είναι πολύ καλές, παίζουν πολύ καλό μπάσκετ. Η ομάδα της Καβάλας έχει βαθύ ρόστερ, έχει παίχτες που ξέρουν την κατηγορία, την έχουν παίξει είναι καλοί παίχτες, θέλει ιδιαίτερη προσοχή το παιχνίδι. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να μπούμε μέσα σίγουρα να παλέψουμε το παιχνίδι από την αρχή, να δώσουμε το 100% όπως προσπαθούμε να κάνουμε σε κάθε αγωνιστική. Αυτός έιναι ο στόχος μας σαν ομάδα, να παλεύουμε τα παιχνίδια από την αρχή ως το τέλος και στο τέλος θα δείξει αν έχουμε καταφέρει κάτι".

Για το αν η νίκη κόντρα στο Ηλυσιακό, η οποία ήρθε στο τέλος ανέβασε την ψυχολογία της ομάδας: "Όπως είχα πει η προηγούμενη εβδομάδα ήταν λίγο ιδιαίτερη από πολλές απόψεις αλλά πιστεύω ότι η ομάδα μέσα από αυτό το παιχνίδι κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι το οποίο θεωρητικά φαινόταν χαμένο. Σίγουρα ανέβασε την ψυχολογία. Έχουμε ξεφύγει πλέον από την ταραχή που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι του Σαββάτου και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του παιχνιδιού".

Κώστας Μαχαίρας

Για το ματς με την Καβάλα: "Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία, με πάρα πολύ καλό ρόστερ, πάρα πολύ καλό προπονητή. Εμείς έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε στο γήπεδο μας, κοντά στον κόσμο μας. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για το παιχνίδι έχουμε δουλέψει πιστεύω μέχρι στιγμής. Θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί".

Για το κλίμα στην ομάδα: "Το κλίμα στην ομάδα φαίνεται από την αρχή της χρονιάς ότι είναι εξαιρετικό, λίγο μας ταρακούνησε το γεγονός ότι έφυγε ο κόουτς Κουστένης αλλά με την παρουσία του κόουτς Μάριου Γούναρη παραμένει το ίδιο δυνατά στις προπονήσεις δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα, έχουμε πάρα πολύ καλή ψυχολογία. Σε αυτό έχει βοηθήσει το τεχνικό επιτελείο, δουλεύουμε σκληρά για τον αγώνα".

Για το γεγονός ότι η Καβάλα είναι από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο και αν τους αγχώνει αυτό: "Κάθε αθλητής που παίζει σε αυτή την κατηγορία θέλει πάντα να παίζει τέτοια ματς. Για εμάς είναι πρόκληση, όλοι το περιμένουμε, η Καβάλα έχει πάρα πολύ καλούς παίχτες. Είναι ευτυχές γεγονός για έναν παίχτη να παίζει με τέτοια ομάδα".