Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Εθνικού αποτελεί ο Τζίμης Κουστένης που αναμένεται να συνεχίσει στον Πανελευσινιακό. Το διαζύγιο ωστόσο μόνο φιλικό δεν είναι καθώς από την πλευρά του Εθνικού καταλογίζουν στον πρώην -πλέον- τεχνικό τους συζητήσεις με άλλη ομάδα εν αγνοία τους.

Αυτό μάλιστα φαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αργά το βράδυ της Κυριακής και που έχει τον... χαρακτηριστικό τίτλο “Ο Εθνικός είναι ιδέα πάνω από πρόσωπα και περαστικούς προπονητές...”

Η ανακοίνωση του Εθνικού αναφέρει
Η Διοίκηση της ομάδας Μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ θέλει να ξεκαθαρίσει μια και καλή τη θέση της ως προς το θέμα που προέκυψε με τον πρώην πλέον προπονητή του Τζίμη Κουστένη.

1. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που έφτασαν στα αυτιά μας οι φήμες περί κρούσης - κάποιοι έκαναν λόγο και για συμφωνία - του Πανελευσινιακού στον κ. Κουστένη - απευθυνθήκαμε στον ίδιο και του θέσαμε ευθέως το ερώτημα... "Εχεις συμφωνήσει με τον Πανελευσινιακό;". 'Εκανε πως δεν ήξερε, αλλά παράλληλα οι δικές μας πληροφορίες ήταν εντελώς διαφορετικές. Οφείλαμε να τον πιστέψουμε, είχαμε άλλωστε μπροστά και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

2. Την Κυριακή το πρωί ήδη άρχισαν να μας προτείνονται προπονητές. "Εχει φύγει ο Κουστένης, έχει συμφωνήσει με τον Πανελευσινιακό. Ψάξτε για τον επόμενο", μας έλεγαν αλλά εμείς οφείλαμε να περιμένουμε τον προπονητή μας. Τελικά αποφάσισε να μας πει για το ραντεβού - που ήδη ξέραμε ότι έχει - κάπου το μεσημέρι. 'Ομως να βάλουμε και τα πράγματα στη θέση τους: ποτέ δεν δώσαμε το ΟΚ ούτε για να μιλήσει με άλλη ομάδα, ποτέ δεν είχαμε συμφωνήσει πως είναι ελεύθερος να φύγει αν έρθει πρόταση από ομάδα της Α1.

3. Κλείνουμε με κάτι τελευταίο. Η δυσαρέσκειά μας είναι διπλή. Και προς το πρόσωπο του πρώην - πλέον - προπονητή μας - αλλά και προς τον Πανελευσινιακό, που δεν μπήκε καν στη διαδικασία να μας ρωτήσει, να μας πει ότι συζητάει με έναν προπονητή άλλης ομάδας. 'Επαιξαν ένα παιχνίδι πίσω από την πλάτη μας, που θα το θυμόμαστε για πάντα. Ευτυχώς είχαμε λάβει τα μηνύματα και δεν μας έπιασαν στον ύπνο. Ο Εθνικός Πειραιά είναι μια ιδέα πάνω από πρόσωπα και περαστικούς προπονητές, είναι η διοίκησή του και κυρίως ο κόσμος του, που δεν ξεχνούν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Καλή συνέχεια... Επιφυλασσόμαστε....