Ο κόουτς Μάριος Γούναρης και ο Αλέξης Καρυπίδης μίλησαν στο Ethnikos BC TV για τον αγώνα του Σαββάτου 13/12 με αντίπαλο το Παγκράτι, για την δύσκολη νίκη με τον Ηρακλή που ήρθε χωρίς τον κόσμο και για την συνολική παρουσία του κόσμου στο πλευρό τους.

Μάριος Γούναρης

Για τον αγώνα με το Παγκράτι: «Το παιχνίδι με το Παγκράτι είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι με μια ομάδα η οποία είναι πάρα πολύ καλή, ιδίως στο γήπεδο της, με ένα μίγμα παιδιών έμπειρων και πιο νεαρών παιδιών αλλά παιγμένα στην κατηγορία. Παιδιά οποία φορώντας την φανέλα του Παγκρατίου ιδίως μέσα στο Μετς παίζουν πολύ καλύτερα, έχουν την ψυχολογία. Θέλω να πιστεύω ότι εμείς τώρα με την επιστροφή του Τζιάλλα που έλλειψε την προηγούμενη εβδομάδα προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για αυτό το παιχνίδι, μας μένουν ακόμα δύο μέρες για να ετοιμαστούμε. Δουλεύουμε πάνω στα δικά μας στοιχεία αλλά και στις αδυναμίες που έχουμε αντιμετωπίσει στο Παγκράτι και θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι το Σάββατο να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι στο Μετς».

Για την νίκη κόντρα στον Ηρακλή χωρίς την βοήθεια του κόσμου: «Όπως έχουμε ξαναπεί ο κόσμος του Εθνικού στέκεται κοντά στην ομάδα, μας βοηθάει πάρα πολύ και τον χρειαζόμαστε πάντα να είναι εκεί. Δυστυχώς την περασμένη εβδομάδα παίξαμε χωρίς κόσμος, έχουμε ξαναπαίξει άλλο ένας εκτός έδρας παιχνίδι πάλι χωρίς κόσμο εδώ στην Αθήνα, καλό είναι ο κόσμος να είναι κοντά μας και τα υπόλοιπα παιχνίδια ελπίζουμε ότι δεν θα ξανά αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα και θα είναι εκεί να μας βοηθάει γιατί σίγουρα είναι ο 6ος παίκτης μας, μας δίνει δύναμη, μας δίνει κουράγιο στις δύσκολες στιγμές, μας δίνει ώθηση, μας βγάζει πάθος μέσα στο γήπεδο και πιστεύω ότι είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού και θέλουμε να τον έχουμε δίπλα μας».

Αλέξης Καρυπίδης

Για την νίκη με τον Ηρακλή: «Είχαμε ένα κακό αποτέλεσμα μία εβδομάδα πριν στην Τρίπολη, δουλέψαμε αρκετά στα λάθη μας, ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο το παιχνίδι απέναντι στον Ηρακλή, μία ιστορική ομάδα με βαριά φανέλα. Ξεκινήσαμε λίγο νωθρά το παιχνίδι, στη συνέχεια ανεβάσαμε την απόδοση μας που κλείσαμε το ημίχρονο 15 πόντους μπροστά, διατηρήσαμε το σκορ μέχρι το τέλος και έτσι πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη».

Για το ματς της αγωνιστικής με το Παγκράτι: «Το Παγκράτι είναι αήττητο εντός έδρας, έχει 4 στα 4 και την καλύτερη επίθεση. Δουλεύουμε ήδη το κομμάτι της άμυνας που πρέπει να συγκεντρωθούμε αρκετά για να πάρουμε την νίκη και να συνεχίσουμε νικηφόρα το πρωτάθλημα».

Για την πολύτιμη βοήθεια του κόσμου: «Ο κόσμος είναι ο 13ος παίχτης μας. Μας βοηθάει πολύ, μας δίνει ώθηση, τον ευχαριστούμε που έρχεται και μας βοηθάει και ευχόμαστε στα επόμενα παιχνίδια να έρχονται όσο γίνεται περισσότεροι».