Τη δική του θέση, με αφορμή το επεισόδιο στο παιχνίδι με την Καβάλα που «έφερε» και την τιμωρία της μίας αγωνιστικής (στο επερχόμενο παιχνίδι με τον Ηρακλή) εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους οι άνθρωποι του Εθνικού.

Σε αυτή αναφέρουν: «Κεκλεισμένων των θυρών θα τελεστεί ο αγώνας του Εθνικού με τον Ηρακλή στις 06/12/2014, για την 9η αγωνιστική της Α2’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, μετά την υπ’ αριθ. 628/28-11-2014 Απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου Ε.Ο.Κ..

Η ομάδα Μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ με αφορμή την τιμωρία καταδικάζει απερίφραστα το «μεμονωμένο» περιστατικό που έγινε στο ματς με την Καβάλα, σε ένα κατάμεστο από κόσμο γήπεδο και καλεί τους φίλους της ομάδας μας να προβούν σε κάθε ενέργεια που κρίνεται αναγκαία προκειμένου να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα ιδεώδη και την ιστορία του συλλόγου μας.

Κάθε ενέργεια βίας είναι εκτός λογικής της συμπαράστασης προς την ομάδα ακόμη κι αν είναι αποτέλεσμα οποιασδήποτε μορφής πρόκλησης. Είναι άδικο να στερούνται οι φίλαθλοι το δικαίωμα να παρακολουθήσουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα όπως επίσης άδικο για το τμήμα να μην έχει κοντά του τον 6ο παίκτη που δεν είναι άλλος από τους πολυπληθείς φιλάθλους του. Μαζί καταφέραμε να φτάσουμε το σύλλογο σε τόσο υψηλό επίπεδο, μαζί σαν μια γροθιά θα συνεχίσουμε για να τον πάμε ακόμα πιο ψηλά...».