Λίγο πριν το φύγει το 2014 και εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος ο Εθνικός φρόντισε να ενισχύσει την περιφέρειά του με την απόκτηση του Γιάννη Δεμερτζή. Ο έμπειρος γκαρντ θα βοηθήσει την προσπάθεια των νεοφώτιστων για την άνοδο στην Α1.

Η ανακοίνωση των Πειραιωτών: «Η διοίκησης της ομάδας Μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ μία μέρα πριν από την λήξη της μεταγραφικής περιόδου ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Δεμερτζή (1,94 - 31 ετών) ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την περιφερειακή της γραμμή και κάνοντας παράλληλα ένα δώρο στους φιλάθλους της ομάδας με τον ερχομό του Άγιου Βασίλη...

Ο πολύπειρος γκαρντ ξεκίνησε την καριέρα του από τον Μαντουλίδη, στη συνέχεια έπαιξε στο ICBS και το 2006 πήρε μεταγραφή για τον Ηρακλή. Στη συνέχεια πέρασε τρεις αγωνιστικές σεζόν στον ΠΑΟΚ (2007-10) , ενώ την σεζόν 2010-11 αγωνίστηκε ξανά με τα χρώματα του «Γηραιού». Την περίοδο 2011-12 έπαιξε στο Μαρούσι ενώ την επόμενη χρονιά μέτρησε πέντε συμμετοχές με την Καβάλα. Την περσινή σεζόν και αφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο κυπριακό πρωτάθλημα, ενίσχυσε τις προσπάθειες ου Ικάρου Χαλκίδας».