Αύριο, Τετάρτη (3/12), θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση του Δημήτρη Δέσπου όσον αφορά στη θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσει στο γόνατο του. Αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων που έκανε, προκειμένου να διαπιστωθεί οριστικά πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του. Εκείνο που θα πρέπει να θεωρηθεί βέβαιο είναι ότι ο έμπειρος σέντερ θα απουσιάσει απ' τους κρίσιμους και πολύ δύσκολους αγώνες με τον Εθνικό εκτός έδρας και τον Αρκαδικό εντός έδρας, ενώ θεωρείται δύσκολο να παίξει ακόμη και στον ακόμη πιο κρίσιμο αγώνα με τον Ηλυσιακό, στις 20/12.

Με αυτά τα δεδομένα και υπό το φόβο μήπως έχει κάτι πιο σοβαρό, οι "κυανόλευκοι" αν και σοκαρισμένοι απ' την ατυχία που τους έπληξε με τον καλύτερο τους παίκτη, είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν τον αντικαταστάτη του. Ο πρώτος που δικαιολογημένα σκέφτηκαν είναι ο Παντελής Παπαϊωακείμ που είναι ελεύθερος και πέρσι έπαιξε σε παρόμοια συνθήκη με τον Ερμή Λαγκαδά, έχοντας πολύ θετική συμβολή στην παραμονή της ομάδας στην Α2. Άλλωστε είναι γνωστή η αγάπη του και άλλοτε "κυανόλευκου" Παπαϊωακείμ, στα "καλά χρόνια" του Ηρακλή, όμως ακόμη οι συζητήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί. Στα "υπ' όψιν" είναι και ο έμπειρος Βαγγέλης Γκέρος, γνωστός για την δυναμική του παρουσία στις Εθνικές κατηγορίες με τον Κόροιβο πρόπερσι και την Ένωση Ιλίου πέρσι, στη Β Εθνική. Προτεραιότητα όμως είναι να ξεκαθαρίσει 100% η κατάσταση του Δέσπου και μετά ο Παπαϊωακείμ.

Είναι γνωστό ότι ο Ηρακλής, με Δέσπο ή χωρίς, χρειάζεται παίκτες! Αυτό είναι κάτι που έχει εκτιμήσει απ' το καλοκαίρι το Basketplus.gr καθώς είναι διαπστωμένο ότι το ρόστερ αν και νεανικό και γεμάτο ενέργεια, χρειάζεται στήριξη με κάποιον έμπειρο ακόμη για να βγάλει αυτόν τον ενθουσιασμό στο παρκέ, που σε ορισμένους αγώνες το έχει κάνει, και σε άλλους όχι. Και είτε με Δέσπο, είτε χωρίς, ο Ηρακλής σίγουρα χρειάζεται παίκτη ή και παίκτες, προκειμένου να "βγάλει" τη χρονιά χωρίς περιπέτειες...