Το ξεκίνημα της ομάδας μας στις επίσημες υποχρεώσεις για το 2015 δεν ήταν αυτό που θα ήθελαν όλοι, τόσο η ομάδα όσο και ο κόσμος. Η ήττα από το Ψυχικό όμως ανήκει πλέον στο παρελθόν και το προπονητικό του με τους παίχτες της ομάδας μας έχουν μπει πλέον σε ρυθμούς Λιβαδειάς και προετοιμάζονται για έναν ακόμα κρίσιμο και δύσκολο αγώνα

Ο κόουτς Μάριος Γούναρης και ο αρχηγός Γιώργος Κουκάς μίλησαν στο ethnikos-bc.gr για το πως ήρθε η ήττα από το Ψυχικό και για την προετοιμασία των κυανόλευκων για τον εκτός έδρας αγώνα της 12ης αγωνιστικής με τους Βοιωτούς.


Μάριος Γούναρης

Για την ήττα από το Ψυχικό: «Στο παιχνίδι με το Ψυχικό στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν εκτός ρυθμού, ήμασταν αρκετά κακοί στην άμυνα, που αυτό μας στοίχισε γιατί το Ψυχικό κατάφερε να σκοράρει 47 πόντους. Αυτό μας άφησε λίγο πίσω στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως τα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, πάλεψαν πάρα πολύ, ιδίως στην άμυνα κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι, δεχτήκαμε ουσιαστικά 18 πόντους, αν εξαιρέσουμε τις 3 βολές στο τέλος που ήταν για να σταματήσουμε το χρόνο, φάγαμε συνολικά 21 πόντους το οποίο είναι πολύ δύσκολο για μία ομάδα. Πιστεύω ότι μας στοιχίσανε κάποια εύκολα σουτ τα οποία τα χάσαμε. Δυστυχώς η διακοπή μας επηρέασε περισσότερο από ότι νομίζαμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, συνεχίζουμε, προπονούμαστε σε πολύ καλό βαθμό οπότε πιστεύω ότι προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για το παιχνίδι του Σαββάτου με τη Λιβαδειά».

Για τον αγώνα με την Λιβαδειά: «Είναι ένα παιχνίδι αρκετά δύσκολο, η Λιβαδειά είναι μια καλή ομάδα ιδίως στην έδρα της, η οποία κι αυτή παλεύει για την σωτηρία της. Γι’ αυτούς είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουν μέσα στην έδρα τους και από την πλευρά εμείς είναι ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει να το κερδίσουμε, πρέπει να παίξουμε όπως παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο ιδίως στην άμυνα και να μπορέσουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να καταφέρουμε να φύγουμε νικητές από την Λιβαδειά».

Γιώργος Κουκάς

Για τον αγώνα με το Ψυχικό: «Δυστυχώς ήταν ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς στην έδρα μας. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπήκαμε δυνατά στην άμυνα, δεχτήκαμε 47 πόντους στο ημίχρονο κι αυτό μας στοίχισε τελικά. Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιαστήκαμε πολύ καλύτεροι αμυντικά, θεωρώ ότι ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Κάποιες λάθος αποφάσεις στην επίθεση, κάποια άστοχα εύκολα σουτ μας στοίχισαν το παιχνίδι και έτσι χάσαμε 4 πόντους. Δεν μπορούμε να κάτι από το να συνεχίσουμε, το κεφάλι κάτω και πάμε για το επόμενο παιχνίδι».

Για την Λιβαδειά: «Όπως είπα, ξεχνάμε το προηγούμενο παιχνίδι, ήταν μια κακή εμφάνιση, την ξεχνάμε, το κεφάλι κάτω, δουλειά, σκληρή προπόνηση και πάμε για να κερδίσουμε μέσα στην Λιβαδειά. Αυτός είναι ο στόχος μας. Θεωρώ πως μπορούμε να τα καταφέρουμε και πάμε για το καλύτερο».

Για την διαφορά με τον περσινό αγώνα μπαράζ: «Σαφώς. Ο στόχος δεν είναι ίδιος. Εκείνο ήταν ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου. Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι πρωταθλήματος. Πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».