(Αναδημοσίευση από το το Basketplus.gr)
Η ήττα του Ηρακλή απ' το Νέο Ψυχικό δεν ήρθε έτσι... απλά, όπως ίσως γράφουν τα περισσότερα σάιτ που δεν είδαν τον αγώνα, προφανώς για λόγους οικονομίας χώρου και χρόνου. Στο Ιβανώφειο όμως οι άνθρωποι του Ηρακλή ήταν έξαλλοι με τη διαιτησία του Κώστα Ξενικάκη απ' τη Δράμα και του Θεσσαλονικιού Μπήτη (που είπαν πολλά και γι' αυτόν) τονίζοντας πως έγινε "έγκλημα" κατά του μπάσκετ!

Και μάλιστα με παρόντα τον Στέλιο Συμεωνίδη στο πρώτο ημίχρονο! Μια παρουσία που είχε ίσως τη δική της σημασία στο παιχνίδι και πιθανώς να άγχωσε τους διαιτητές που ήθελαν να δείξουν τον... καλό τους εαυτό. Άλλωστε το Ψυχικό όλοι στο χώρο γνωρίζουν πως είναι μια ομάδα με συγκεκριμένες συμπάθειες και πολλά λεφτά που έχει ρίξει από πέρσι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαίρει προστασίας. Βεβαίως και θα πρέπει κι ο Ηρακλής να δει τα δικά του λάθη, τα αγωνιστικά και τα διοικητικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να σιωπά. Και τόσο καιρό κακώς σιώπησε, προφανώς γιατί η διοίκηση του είναι άπειρη ή έχει άλλη θεώρηση για τα πράγματα. Δεν είναι όμως "αγγελικά πλασμένος" ο κόσμος του μπάσκετ...

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προπονητή του Ηρακλή Γιάννη Δαμαλή στο Facebook: "δεν ξέρω αν πρέπει να γράψω κάτι. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι θέμα χρόνου να φτάσει ξανά εκεί που του αξίζει και τότε κάτι τέτοια άτομα δε θα μπορούν να τον αγγίξουν. Δε θα περνάτε καν έξω από το γήπεδο του μεγάλου αυτού συλλόγου που εσείς υποτιμάτε προκλητικά και επανειλημμένα. Και κάτι τελευταίο, δεν ξέρω τελικά "κύριε" γιατί σας ενοχλεί τόσο πολύ που ένας προπονητής είναι 27 ετών, είναι νέος και προσπαθεί με το σπαθί του. Μάλλον έχετε μάθει να κινείστε διαφορετικά...".

Ο Ηρακλής θα εκδώσει ανακοίνωση αύριο για το ζήτημα, αλλά πλέον είναι αργά. Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου του, Σάκη Αποστολίδη: