Το 16ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας επισκέφθηκαν την Πέμπτη το πρωί, το προπονητικό τημ της ΕΝ.Κ.Καβάλας, καθώς και αντιπροσωπεία παικτών αποτελούμενη από τους Μπόγιαν Κρστεφσκι, Πέτρο Βελισσαρίου, Δημήτρη Καλαιντζίδη, Σωκράτη Γκέλιο και Νίκο Παπαρέγκα.

Ο τημ μάνατζερ της ομάδας, Νίκος Πενταζίδης έδωσε μία μπάλα στο σχολείο, με όλες τις υπογραφές των παικτών, ενώ οι παίκτες έπαιξαν «3 on 3» με μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου που κλήθηκαν μαζί με τους δασκάλους τους να παρακολουθήσουν δωρεάν το παιχνίδι του Σαββάτου.

Τζήμας: «Για να έχει αξία η νίκη στη Λευκάδα…»

Μιλώντας αμέσως μετά αποκλειστικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομάδας, KAVALA.BC, ο τεχνικός της ΕΝ.Κ.Καβάλας, Γιάννης Τζήμας, είπε:

-ΕΡ. Που πιστεύετε πως κρίθηκε το… ρόζ φύλλο του αγώνα στη Λευκάδα και πόσο σημαντική είναι αυτή η νίκη για τη συνέχεια;
-ΑΠ. «Στη Λευκάδα πετύχαμε μία υπέροχη νίκη, παίζοντας εκπληκτική άμυνα, όντας διαβασμένοι για το πώς παίζει ο αντίπαλος μας. Παρά το γεγονός ότι εκτελέσαμε μόλις 9 βολές, ενώ η Λευκάδα εκτέλεσε 30(!!!), ήμασταν διαρκώς μπροστά στο σκόρ και ελέγχαμε πλήρως το παιχνίδι και το ρυθμό του, κάτι που δε φαίνεται ιδιαίτερα από το τελικό 60-62. Ήταν μία πανάξια νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, που παίζει μπροστά σε ένα «καυτό» κοινό, με γήπεδο κατάμεστο».

-ΕΡ. Τελευταίο παιχνίδι α’ γύρου το Σάββατο με το Λαύριο και με νίκη η ομάδα σας τερματίζει πρώτη και με διαφορά δύο νικών, πόσο θέλετε αυτή τη νίκη;
-ΑΠ. «Θα πρέπει να τονίσουμε πως για να έχουν αξία οι μέχρι τώρα εκτός έδρας νίκες μας και δη, αυτές μέσα στο Ψυχικό και στη Λευκάδα, θα πρέπει να κερδίσουμε και το Λαύριο και να διατηρήσουμε το αήττητο στην Καλαμίτσα, κάτι που θέλουμε να ισχύει για όλη τη σεζόν. Διψάμε για τη νίκη επί του Λαυρίου, είναι για μας πολύ σημαντική για να κλείσουμε θετικά έναν πετυχημένο πρώτο γύρο και να πάρουμε το απαιτούμενο κουράγιο για τη συνέχεια, που μόνο εύκολη δε θα είναι. Γι’ αυτό και θέλουμε να παίζουμε με… έξι παίκτες! Όλη η Καβάλα να έρθει και να στηρίξει την ομάδα, με τον κόσμο μεταμορφωνόμαστε, τους θέλουμε κοντά μας και ξέρω πως θα είναι».

-ΕΡ. Προβλήματα υπάρχουν ενόψει του ντέρμπι;
-ΑΠ. «Έχει μάθει να ζεί και αν αναπνέει με προβλήματα αυτή η ομάδα. Έχουμε τον Αγγελακόπουλο να ταλαιπωρείται από μία ίωση και τον Χαρισμίδη να έχει πάθει βρογχίτιδα. Δε ξέρουμε κατά πόσο θα είναι 100% έτοιμοι για το παιχνίδι».