Η Καβάλα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Α2 με αντίπαλο το Λαύριο, καθώς επικράτησε 61-54 και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί, για την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Καράμπουλας (12π. – 4ρ. – 1ασ. – 1 κοψ.), ο οποίος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ (www.psak.gr).

Βαγγέλη, θεωρείς ήταν νίκη-ανόδου αυτή απέναντι στο Λαύριο;

«Όχι διότι έχει ακόμη ένα γύρο, είναι πολύ νωρίς. Έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα».

Θεωρείς ότι τη νίκη, την πήρε η ομάδα που έδειξε ότι την ήθελε περισσότερο;
«Δεν μπορώ να πω ότι δεν πάλεψε μέχρι το τέλος το Λαύριο. Απλά, στα τελευταία λεπτά, φάνηκε ότι είχαμε περισσότερα ψυχικά αποθέματα και κρίθηκε στις λεπτομέρειες όπως κάθε ντέρμπι».

Είστε πρωταθλητές χειμώνα. Αυτό λέει κάτι; Σας δημιουργεί άγχος;
«Άγχος δεν μας δημιουργεί. Δεν λέει τίποτα ότι είμαστε πρωταθλητές χειμώνα. Από την πρώτη αγωνιστική μπήκαμε σαν φαβορί για την άνοδο. Υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα και την άνοδο αλλά την πίεση την ξεπερνάμε από την καθημερινή δουλειά και αυτή σε μεγάλο βαθμό, βγαίνει στο γήπεδο».

Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με τον Αετό, τον οποίο είχατε νικήσει δύσκολα στην πρεμιέρα. Θεωρείς ότι έχετε τον τίτλο του φαβορί; Τι πρέπει να προσέξετε;

«Τον τίτλο του φαβορί τον έχουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Όταν ξεκινάει το παιχνίδι, πρέπει να το αποδεικνύουμε στο γήπεδο. Ο Αετός είναι μία πολύ καλή ομάδα, μία καλοδουλεμένη ομάδα θα έλεγα και έχει κάνει κάποιες σημαντικές νίκες εκτός έδρας. Θα τον σεβαστούμε, όπως σεβόμαστε όλες τις ομάδες και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε».