Ο δεύτερο γύρος του πρωταθλήματος αρχίζει! Έστω και αν -τυπικά πάντα- ο πρώτος θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη στα Ιλίσια με το παιχνίδι του Ηλυσιακού με την Δόξα, οι 14 αντίπαλοι ρίχνονται στη μάχη της 14ης αγωνιστική το Σάββατο 31/1.

* Η πρωτοπόρος Καβάλα, που αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα μεσοβδόμαδα με απουσίες -ο Κατσαρές είναι εξαιρετικά αμφίβολος-, υποδέχεται τον Αετό με μοναδικό στόχο να διευρύνει το εντός έδρας αήττητο σερί της και φυσικά να διατηρήσει τη βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες της.

* Το μεγάλο ντέρμπι διεξάγεται στην Τρίπολη. Εκεί ο Αρκαδικός με... προίκα τη νίκη στον πρώτο γύρο μέσα στη Λευκάδα φιλοξενεί την Δόξα που πλέον σε κάθε αγωνιστική παίζει με την πλάτη στον τοίχο έως ότου «ρεφάρει» και καλύψει το χαμένο έδαφος. Αν πάντως χάσει από τον Αρκαδικό τότε πιθανότατα εγκαταλείπει τις ελπίδες για άνοδο. Στο πλευρό της θα έχει και φίλους της που θα ταξιδέψουν από το νησί.

* Με τον Βαγγέλη Βλάχο να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του, ο Εθνικός -χωρίς Κουκά, Ψυλέα- θα αναζητήσει την πρώτη του νίκη μέσα στο 2015 υποδεχόμενος στο Κερατσίνι το Λαύριο. Η ομάδα του Σερέλη παρότι δείχνει να κάνει αγωνιστική κοιλιά στάθηκε καλά την περασμένη εβδομάδα στην Καβάλα και αν καταφέρει και φύγει αλώβητη από το «Π. Νικολαΐδης» τότε θα έχει τεράστιο αβαντάζ στη μάχη της ανόδου.

* Στο άδειο λόγω τιμωρίας, Μετς, το Παγκράτι θα υποδεχθεί το Ψυχικό, σε ένα παιχνίδι που θα δείξει σε μεγάλο βαθμό το «που το πάει» φέτος η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου. Αν κερδίσει τότε φεύγει πια από την κατηγορία της ευχάριστης έκπληξης και δικαιωματικά μπαίνει στο γκρουπ των ομάδων της τετράδας και ίσως και... πιο πάνω. Από την άλλη αν το Ψυχικό επιβεβαιώσει το χαρακτηρισμό του φαβορί τότε παραμένει σε θέση ανόδου...

* Πιθανότατα στα Ιλίσια να προκύψει ο... δεύτερο που θα πέσει. Ο Ερμής με δύο μόλις νίκες σε 13 αγώνες, αν ηττηθεί στα Ιλίσια τότε λογικά θα πάει μαζί με τους «κιτρινόμαυρους» στη Β’ Εθνική. Αν νικήσει πιθανότατα θα δοθεί μία τεχνητή αναπνοή στην ομάδα. Από την άλλη ο Ηλυσιακός χωρίς άγχος μπορεί και θα κάνει ζημιές.

* Στον πρώτο γύρο στο Ηράκλειο, ο Φίλιππος σημείωσε μία από τις νίκες που τον κρατούν ζωντανό στη μάχη της παραμονής. Αν το επαναλάβει και στη Βέροια θα συνεχίσει να ελπίζει. Από την άλλη ο ΟΦΗ πλέον βρίσκει τα πατήματά του και μάλλον θα αρχίσει να... εκδικείται για τις «γκέλες» του πρώτου γύρου.

* Τέλος, στο Ιβανώφειο ο Ηρακλής δεν έχει την πολυτέλεια να σκεφτεί κάτι άλλο πέρα από τη νίκη γιατί τότε πράγματα θα... σοβαρέψουν επικίνδυνα σε ό,τι έχει να κάνει με την παραμονή της ομάδας. Η Λιβαδειά αν χάσει θα είναι... ήττα προγράμματος.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής
ΔΑΚ Βέροιας 17.00 Φίλιππος Βέρ.-ΟΦΗ Γεωργιάδης-Παγώνης-Τζιοπάνος Ν.
Ιλισίων 17.00 Ηλυσιακός-Ερμής Λαγκαδά Διαμαντής-Κωνσταντινόπουλος-Μπούσιας
Αλ. Δημόγλου 17.00 Καβάλα-Αετός Πουρσανίδης Κ-Πανταζής-Φακίτσας
Π. Νικολαϊδης 17.00 Εθνικός-Λαύριο Ανδρικόπουλος-Καλδίρης-Διμπινούδης
Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Δόξα Λευκάδας Μαγκλογιάννης-Τσώνος Β.-Παπαθανασίου
Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Λιβαδειά Τζαφλέρης-Ταρενίδης Στ.-Ευφραιμίδης
Μετς Α (κθ) 17.00 Παγκράτι-Ψυχικό Τσούνας-Μπίκας-Καραβίτης

ΣΠ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ