Το τριήμερο ρεπό που πήραν οι παίκτες της Δόξας μετά το ματς με το Παγκράτι έχει πλέον ολοκληρωθεί και από το απόγευμα της Τετάρτης έχουν επιστρέψει και πάλι στο παρκέ. Η μη διεξαγωγή επίσημων αγώνων το ερχόμενο Σάββατο δίνει την δυνατότητα στον Βαγγέλη Ζιάγκο να δουλέψει με περισσότερη άνεση για το σημαντικό εντός έδρας ματς με το Ψυχικό (28/2/15), ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε ο προπονητής της λευκαδίτικης ομάδας “η διακοπή αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποκατασταθούν οι τραυματισμοί και να επιστρέψουν υγιής οι παίκτες που ταλαιπωρήθηκαν από διάφορα προβλήματα τις προηγούμενες ημέρες”. Η απουσία των τραυματιών είναι βέβαιο ότι μειώνει και τον ανταγωνισμό στις προπονήσεις, άρα είναι και αυτός ένας πολύ σημαντικός λόγος που ο κόουτς επιθυμεί την άμεση επιστροφή των παικτών που είναι στα… πιτς, αφού έτσι θα βρει η ομάδα τον καλό προπονητικό ρυθμό που της έλειψε.

Η διακοπή από τα επίσημα ματς, με τις όποιες θετικές επιπτώσεις προαναφέρθηκαν, ενδέχεται ωστόσο να προκαλέσει άλλου είδους προβλήματα, που απορρέουν από την αγωνιστική απραξία. Για να περιοριστούν οι συνέπειες και να διατηρήσει η ομάδα τον αγωνιστικό της ρυθμό, αποφασίστηκε η διεξαγωγή ενός φιλικού ματς το απόγευμα του Σαββάτου, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα βρεθεί διαθέσιμος αντίπαλος να έρθει στην Λευκάδα.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να σημειωθεί ότι η νίκη στο Παγκράτι δεν συνέβαλε μόνο στην μείωση της διαφοράς από τις προνομιούχες θέσεις. Το “δίποντο” στο Μετς είναι αλήθεια πως επανέφερε την αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα στις τάξεις του σωματείου και αφαίρεσε μέρος (έστω μικρό) της πίεσης και του άγχους που προϋπήρχε του αγώνα στην Αθήνα, ενώ παράλληλα δημιούργησε καλύτερη διάθεση στον φίλαθλο κόσμο, αλλά και την ελπίδα για καλύτερη συνέχεια, στοιχεία που είχαν “κρυφτεί” μετά την ήττα στην Τρίπολη από τον Αρκαδικό.