Άλλη μια ενδιαφέρουσα αγωνιστική ήταν η 15η με μεγάλα παιχνίδια και με αποτελέσματα που δίνουν καινούργιο ενδιαφέρον ειδικά στην κορυφή όπου η μεγάλη νίκη του Λαυρίου άλλαξε για μία ακόμη φορά τα δεδομένα και έφερε στη δεύτερη θέση το Ψυχικό ενώ κρατάει ζωντανές τις ελπίδες εκτός του Λαυρίου και του Εθνικού και της Λευκάδας που καιροφυλακτούν.

Στην ουρά οι ήττες του Ηρακλή, της Βέροιας και του Αετού δείχνουν ότι αυτές οι 3 ομάδες θα δώσουν τη μάχη της σωτηρίας ενώ ο Λαγκαδάς θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει.

Ας δούμε όμως παιχνίδι με παιχνίδι τι είδαμε αυτή την εβδομάδα…….

ΛΑΥΡΙΟ- ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 84-66

Είχαμε πει ότι για το Λαύριο αυτό το παιχνίδι ήταν παιχνίδι χρονιάς και έτσι το αντιμετώπισε αυτή η πολύ γενναία ομάδα που μπορεί να υπολείπεται σε ονόματα και μπάτζετ από τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν την άνοδο αλλά δεν υπολείπεται καθόλου σε ποιότητα ομάδας , σε προσπάθεια και σε ομαδικό πνεύμα.

Το Λαύριο από την αρχή πήρε τα ηνία του παιχνιδιού , είχε συνέχεια το προβάδισμα στο σκορ με σημαντικές διαφορές και με σχετική ευκολία έφτασε σε μια πολύ σπουδαία νίκη που όχι μόνο το κρατάει ζωντανό στη διεκδίκηση της ανόδου αλλά του δίνει και πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Αρκαδικό αφού τον έχει κερδίσει και τις δύο φορές.

Σημείο κλειδί για τη νίκη του Λαυρίου το ότι ο Τζόρτζεβιτς περιορίστηκε στους 6 πόντους και σε ολιγόλεπτη συμμετοχή, για λόγους που δεν γνωρίζω, και ο Καρύδας , ο ίσως καλύτερος δημιουργός της κατηγορίας , στη 1 ασίστ.

Ταυτόχρονα Σακελλαρίου και Γιαννακόπουλος κάνανε ένα εξαιρετικό επιθετικό παιχνίδι και όποτε αυτοί οι δύο είναι αποτελεσματικοί το Λαύριο είναι πολύ ανταγωνιστικό.

Το Λαύριο από την αρχή του πρωταθλήματος είναι εξαιρετικά δυνατό στην έδρα του και αυτό του δίνει ώθηση αλλά για να καταφέρει την υπέρβαση θα πρέπει να κάνει μεγάλες νίκες εκτός έδρας και κάτι τέτοιο πρέπει να κυνηγήσει την άλλη εβδομάδα στην καυτή έδρα του Ηρακλή που καίγεται για τη νίκη.

Ο Αρκαδικός μετά από ένα μεγάλο σερί με νίκες αυτή τη φορά ήταν απογοητευτικός και έπεσε αμαχητί απροσδόκητα. Άστοχος σε βολές και δίποντα, έχασε τις μάχες των ρημπάουντ και γενικά εμφανίστηκε κατώτερος του αναμενομένου. Έχει την ευκαιρία την άλλη εβδομάδα απέναντι στον πάντα αξιόμαχο Αετό στην έδρα του να επιστρέψει στις νίκες.

ΑΕΤΟΣ- ΕΘΝΙΚΟΣ 77-80

Σε ένα από τα συναρπαστικότερα παιχνίδια της χρονιάς ο Εθνικός ήταν ο μεγάλος νικητής παίρνοντας μια νίκη που του επιτρέπει να συνεχίζει να ονειρεύεται και να ελπίζει ενώ ο χαμένος Αετός, που πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις και τελικά έχασε ένα παιχνίδι που φάνηκε ότι ήταν δικό του στη λήξη της κανονικής περιόδου, παραμένει σε κίνδυνο.

Ήταν ένα παιχνίδι εξαιρετικό για τους ουδέτερους και πολύ ψυχοφθόρο για τους συμμετέχοντες, με τις δυό ομάδες από την αρχή μέχρι το τέλος να είναι πολύ κοντά στο σκορ , καμιά να μην μπορεί να ξεφύγει ενώ οι ανατροπές στο προβάδισμα του σκορ ήταν συνεχείς. Ήταν μια πραγματική μάχη σώμα με σώμα που τελικός νικητής ήταν αυτός που ήταν πιο τυχερός αλλά και που μάλλον διαχειρίστηκε καλύτερα κρίσιμες φάσεις.

Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού ο Εθνικός πήρε μια διαφορά 6 πόντων και εκεί ο Αράπης, που μέχρι εκείνη την ώρα είχε μια μάλλον ισχνή παρουσία, με δυο τρίποντα ισοφάρισε το παιχνίδι και μάλιστα ο Αετός κατάφερε και προηγήθηκε με 3, 30΄΄ πριν το τέλος του αγώνα. Στην επίθεση του Εθνικού ο Αετός αποφάσισε να αμυνθεί χωρίς φάουλ ενώ έδωσε και μια αχρείαστη βοήθεια από τη μεριά της μπάλας από τον παίκτη του Γκιζόγιαννη. Ο Γκιζόγιαννης μετά τη πάσα του Κουκά πέτυχε το σχετικά ελεύθερο τρίποντο για να ισοφαρίσει το παιχνίδι 19΄΄ πριν το τέλος. Εκεί νομίζω ότι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία ο Αετός.

Στη συνέχεια ο Εθνικός αποφάσισε να κάνει φάουλ για να έχει αυτός την τελευταία επίθεση. Πράγματι στα 18΄΄ έκανε φάουλ στον Τζουγκαράκη που πέτυχε όμως και τις δύο βολές. Ο Κουκάς στα 10΄΄ κέρδισε 2 βολές αλλά τις έχασε και τις δύο όμως δύο παίκτες του Αετού στο ρημπάουντ μπερδευτήκανε και έβγαλαν τη μπάλα άουτ και εκεί ο Αετός έχασε μια δεύτερη ευκαιρία να πάρει τη νίκη γιατί στην επαναφορά ο Δεμερτζής ισοφάρισε στέλνοντας το παιχνίδι στη παράταση.

Εκεί ο Εθνικός εκμεταλλευόμενος τις πολλές χαμένες βολές του Αετού είχε προβάδισμα 3 πόντων στα 5΄΄ και έκανε φάουλ στον Μητσάκη. Αυτός ευστόχησε στη πρώτη , έχασε επίτηδες τη δεύτερη και ο Τζουγκαράκης με φόλοου φάνηκε να στέλνει το παιχνίδι σε δεύτερη παράταση αλλά ο Γκιζόγιαννης κρατούσε ένα ακόμα τρίποντο με τη λήξη που έδωσε τη νίκη στον Εθνικό.

Δεμερτζής και Γκιζόγιαννης οι καλύτεροι από τον Εθνικό ενώ από τον Αετό ο Ροδοστόγλου και ο Κόκκαλης χωρίς να φτάσουν το επίπεδο προηγούμενων τους εμφανίσεων ήταν αυτοί που ξεχωρίσανε.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ- ΚΑΒΑΛΑ 56-63

Άλλη μια νίκη της Καβάλας , άλλο ένα βήμα προς την Α1. Ήταν ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από τη νευρικότητα και την αστοχία των δυο ομάδων, τις πολύ δυνατές άμυνες , τα πολλά λάθη και των δυο ομάδων ( 18 και 15 αντίστοιχα ), τον πολύ χαμηλό ρυθμό με λίγους αιφνιδιασμούς και τελικά την δίκαιη νίκη της Καβάλας που ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ με διαφορά ασφαλείας.

Ο Τότσιος με 20 πόντους και ο Χαρισμίδης με 11 πόντους και 8 ρημπάουντ ήταν οι βασικοί συντελεστές της νίκης της Καβάλας ενώ από τον Λαγκαδά ξεχώρισαν ο Μανούσος και ο Παρίτσης στο πιο παραγωγικό του παιχνίδι. Η απουσία του Βουκίσεβιτς και το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Ακεψιμαίδη στοιχίσανε στον Λαγκαδά που και την επόμενη αγωνιστική έχει ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Εθνικό στον Πειραιά και τα περιθώρια αρχίζουν και στενεύουν.

ΨΥΧΙΚΟ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 85-72

Μια δίκαιη νίκη του Ψυχικού που το έφερε μόνο στη δεύτερη θέση και σε θέση οδηγού για τη προνομιούχο θέση που οδηγεί στην Α1.

Το Ψυχικό έπαιξε όσο χρειαζότανε για να κερδίσει τη φιλότιμη ομάδα του Φιλίππου που παρόλη της προσπάθεια δεν μπόρεσε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη σε μια έτσι και αλλιώς πολύ δύσκολη αποστολή. Το σκορ πήγε πολύ ψηλά και αυτό ήταν σαφές ότι ευνοούσε την ομάδα του Ψυχικού.

Το Ψυχικό στηρίχθηκε για άλλη μια φορά στον εξαιρετικό σκόρερ, τον Δημάκο που αυτή τη φορά βρήκε και τους συνηθισμένους συμπαραστάτες Παπανικολάου, Κορωνίδη; Αχή Ντίνο ενώ στα θετικά της ημέρας η επανεμφάνιση, για σημαντικό χρονικό διάστημα, του Νίκου που είχε μείνει καιρό έξω.

Η Βέροια είχε δύσκολο έργο, πάλεψε όσο μπορούσε, της έλειπε και ο βασικός της πλέι μέικερ, ο Δεληγιώργης που όμως αντικαταστάθηκε και με το παραπάνω από τον Πεταλωτή που είχε 15 πόντους και 7 ασίστ ενώ διψήφιο νούμερο σε δυο κατηγορίες είχε για άλλη μια φορά π Κασαμπαλής με 15 πόντους και 10 ρημπάουντ.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ 94-87

Μια πολύ δύσκολη νίκη είχε η Δόξα απέναντι σε έναν Ηρακλή που πάλεψε ισότιμα το παιχνίδι, ήταν ανταγωνιστικός σε όλη του τη διάρκεια και στο τέλος λύγισε εξαιτίας κυρίως της αστοχίας του από το τρίποντο στο τέταρτο δεκάλεπτο, τρίποντο που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν το όπλο του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ηρακλή εξαιρετικά εύστοχο από την περιφέρεια να παίρνει την πρωτοπορία στο σκορ αλλά η Δόξα χάρις στην εμπειρία των παικτών της κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με την ελάχιστη διαφορά ( 42-41).

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ένα θεαματικό παιχνίδι με δυο ομάδες πολύ εύστοχες και στο τέλος η ομάδα με τη μεγαλύτερη εμπειρία και ίσως και ποιότητα παικτών ήταν αυτή που επικράτησε.

Για τη Δόξα το ευχάριστο, εκτός από τη νίκη που την κρατάει ζωντανή, είναι και η πολύ καλή εμφάνιση, μετά από καιρό, του Κυριακόπουλου που με 21 πόντους και 6 ασίστ ήταν ο πρωταγωνιστής της ομάδας του. Από κοντά ο Σκλάβος με 18 πόντους αλλά και 7 ρημπάουντ και ο Μάρτζος που κάνει ένα πολύ αξιόλογο πρωτάθλημα τον τελευταίο καιρό.

Ο Ηρακλής και πάλι ήταν αξιόμαχος αλλά και πάλι δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη γεγονός που τον διατηρεί σε δυσχερή θέση. Εξαιρετικός για ένα ακόμη παιχνίδι ο Χρυσόπουλος με 29 πόντους και 40΄ συμμετοχής ενώ βοήθησε πολύ και ο πολύπειρος Δέσπος με 17 πόντους και 16 ρημπάουντ.

Ο Ηρακλής έχει μπροστά του έναν τελικό στο γήπεδο του απέναντι στο Λαύριο που και αυτό για τους λόγους του καίγεται για τη νίκη ενώ η Λευκάδα θα δοκιμαστεί στο οχυρό του Μετς απέναντι στο πάντα αξιόμαχο Παγκράτι χωρίς περιθώρια άλλης απώλειας.

ΛΕΙΒΑΔΙΑ- ΠΑΓΚΡΑΤΙ 93-91

Το δεύτερο θρίλερ της αγωνιστικής έγινε στη Λειβαδιά με νικήτρια τη τοπική ομάδα απέναντι στο Παγκράτι που έτσι πήρε μια πολύ βαθιά ανάσα στη μάχη της σωτηρίας στην οποία φαίνεται ότι κατευθύνεται με σταθερά βήματα.

Η Λειβαδιά μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και γρήγορα πήρε ένα αξιόλογο προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο ( 20- 9) απέναντι σε ένα Παγκράτι που στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν πολύ άστοχο αφού σε αυτό το διάστημα είχε 4/16 σουτ εντός παιδιάς προφανώς και επηρεασμένο από τις δύο βασικές απουσίες του στη περιφέρεια ( Δέδες και Λάκκας).

Το Παγκράτι όμως είναι γνωστό ότι δεν τα παρατάει ποτέ και έτσι στηριγμένο για άλλη μια φορά στα δυο του έμπειρα παιδιά , τον Κουτρούλια και τον Ράπτη μπήκε στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, που έγινε συναρπαστικό, και μάλιστα 10΄΄ πριν το τέλος ο Κουτρούλιας του έδωσε προβάδισμα νίκης με 80- 81. Ο Γιανναλέτσος με 1/2 βολές έδωσε το δικαίωμα στη Λειβαδιά να διεκδικήσει τη νίκη στη παράταση και εκεί χάρις στη ψυχραιμία του Γκαγκαλούδη στις βολές πήρε μια τεράστια νίκη.

Ο Γκαγκαλούδης αυτή τη φορά ήταν πολύ άστοχος ( 0/6 τρίποντα) αλλά ήταν εξαιρετικός στη δημιουργία αφού έδωσε ούτε λίγο ούτε πολύ 15 ασίστ.

Αξιοσημείωτος ο επιθετικός πλουραλισμός της Λειβαδιάς με 6 παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων.


Αυτή ήταν και 15η αγωνιστική της Α2 που όχι μόνο δεν ξεκαθαρίσανε τα πράγματα αλλά προσωπικά πιστεύω ότι ειδικά στο παιχνίδι της ανόδου το παιχνίδι άνοιξε και έμπλεξε πολύ.

Η επόμενη αγωνιστική για εμένα έχει δυο σημαντικά παιχνίδια , το Ηρακλής – Λαύριο και το Παγκράτι- Δόξα Λευκάδας. Στα υπόλοιπα παιχνίδια υπάρχουν μάλλον γηπεδούχοι που είναι ξεκάθαρα φαβορί αλλά μην ξεχνάτε ότι αν κάτι κάνει το πρωτάθλημα της Α@ συναρπαστικό είναι η ανταγωνιστικότητα και οι μεκπλήξεις που παραμονεύουν στα παιχνίδια του…….

Να είμαστε καλά και δυνατοί και τα λέμε την άλλη εβδομάδα.