Για άλλη μια αγωνιστική η Καβάλα έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την άνοδο και ταυτόχρονα η ήττα του Ψυχικού σε συνδυασμό με τις νίκες όλων των άλλων συνδιεκδικητών άναψε για τα καλά τη μάχη της δεύτερης θέσης με 5 ομάδες να τη διεκδικούν με λίγο ως πολύ τις ίδιες σχεδόν πιθανότητες.

Είχαμε γράψει τη προηγούμενη εβδομάδα ότι η 16η αγωνιστική είχε δυο μεγάλα παιχνίδια . το Ηρακλής- Λαύριο και το Παγκράτι- Λευκάδα στα οποία οι φιλοξενούμενοι θα επεδίωκαν με τη νίκη τους να μείνουν ζωντανοί. Όντως νικήσανε και έμειναν ζωντανοί. Είχαμε πει επίσης ότι θεωρητικά στα άλλα παιχνίδια υπήρχαν φαβορί λόγω βαθμολογικής θέσης αλλά και έδρας αλλά είχαμε σημειώσει ότι στην Α2 όλα τα παιχνίδια είναι αμφίρροπα και οι εκπλήξεις πάντα παραμονεύουν. Όντως εκτός από τη νίκη της Λειβαδιάς που αποτελεί την έκπληξη της αγωνιστικής όλα τα άλλα παιχνίδια με εξαίρεση το Εθνικός- Λαγκαδάς έγιναν ντέρμπι και οι νίκες των θεωρητικών φαβορί ήρθαν πολύ δύσκολα και μετά από μεγάλες μάχες.

Πάμε να δούμε όμως τι έγινε στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

ΨΥΧΙΚΟ- ΛΕΙΒΑΔΙΑ 77-84

Σίγουρα ήταν το αποτέλεσμα της αγωνιστικής αφού το Ψυχικό μετά από ένα σερί καλών αποτελεσμάτων, που το είχαν φέρει μόνο του στη δεύτερη θέση, φάνταζε ως το φαβορί της συνάντησης όμως η Λειβαδιά, που έχουμε ξαναπεί ότι μετά την απόκτηση του Γκαγκαλούδη είναι μια διαφορετική ομάδα από αυτή που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, είχε άλλη γνώμη και πήρε μια μεγάλη και δίκαιη νίκη.

Η Λειβαδιά μπήκε στο παιχνίδι πολύ καλύτερα και από την αρχή πήρε το κεφάλι με διαφορές που συνήθως ήταν διψήφιες απέναντι σε ένα Ψυχικό που έχοντας άστοχο το μεγάλο της επιθετικό όπλο, τον Δημάκο, είχε βραχυκυκλώσει επιθετικά και αμυντικά με αποτέλεσμα να βρεθεί πολύ γρήγορα να κυνηγάει στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να πιέσει στην άμυνα , έκλεψε μπάλες και πλησίασε στον πόντο ( 67-68) και ενώ εκεί φαινότανε ότι θα ολοκληρώσει την αντεπίθεση του, η Λειβαδιά κράτησε τη ψυχραιμία της και με εκπληκτικούς τον Γκαγκαλούδη και τον Δημητριάδη, που κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα, πήρε τη μεγάλη νίκη που της δίνει πολύ μεγάλες ελπίδες σωτηρίας.

Το Ψυχικό είχε ένα πρώτο ημίχρονο που κυριολεκτικά έσπασε τα καλάθια στα δίποντα (8/22) ενώ πολύ σημαντικό είναι και το πρόβλημα κοντά στο καλάθι αφού με την απουσία των Πάνου και Λάτοβιτς αλλά και την πενιχρή εικόνα του Μαρμαρινού, που ειδικά επιθετικά έχει μικρή συμμετοχή, όλο το βάρος έχει πέσει στον Παπανικολάου και τον Ματζιώρη η σε ελαφρά σχήματα που είχε κόστος την απώλεια της μάχης των ρημπάουντ ( 29- 41).

Η Λειβαδιά παρόλο τα 21 λάθη που έκανε, έχοντας 50% στα τρίποντα και τους Γκαγκαλούδη και Δημητριάδη να έχουν οι δυό τους μαζί 8/11 δίποντα και 8/11 τρίποντα ήταν δύσκολο να χάσει ένα τέτοιο παιχνίδι.

Το Ψυχικό την επόμενη εβδομάδα έχει ίσως την μητέρα των μαχών απέναντι στη Λευκάδα εκτός έδρας, παιχνίδι εξίσου σημαντικό και για τις δυο ομάδες

ΚΑΒΑΛΑ- ΟΦΗ 70-60

Ένα ακόμα αποφασιστικό αλλά και δύσκολο βήμα ανόδου για την Καβάλα που στα τελευταία παιχνίδια φαίνεται λίγο αγχωμένη και σφιγμένη αλλά η ποιότητα, η εμπειρία των παικτών της, το βαθύ της ρόστερ και σίγουρα η εξαιρετική της άμυνα δίνουν στην Καβάλα συνεχείς νίκες που τη φέρνουν όλο και πιο κοντά στην Α1.

Ο ΟΦΗ και πάλι ήταν ανταγωνιστικός , τουλάχιστον για ένα ημίχρονο αλλά η απουσία του Κιτσούλη, η αποχώρηση του Ραζή και το ελάχιστο της χρησιμοποίησης του Τρεπάλοβατς έχουν μικρύνει το ρόστερ σε σημαντικό βαθμό και έτσι η προσπάθεια της ομάδας της Κρήτης έχει ηρωικό χρώμα αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι που είχε να αντιμετωπίσει το εξαιρετικά βαθύ ρόστερ της Καβάλας ίσως να έπαιξε καθοριστικό ρόλο η φθορά των ουσιαστικά 6 παιδιών που τραβάνε όλο το κουπί.

Η Καβάλα είχε για ένα ακόμα παιχνίδι μεγάλη αστοχία από το τρίποντο με 29% όπως βέβαια και ο ΟΦΗ που είχε 23% αλλά τα μόλις 4 λάθη της Καβάλας έναντι 16 του ΟΦΗ ήταν το κλειδί του παιχνιδιού.

Από την Καβάλα εξαιρετικός ήταν ο Τότσιος με 20 πόντους , 4/4 τρίποντα και 3/5 δίποντα ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσαν ο Καλαιτζίδης και ο Καράμπουλας με κρίσιμα καλάθια όταν ο ΟΦΗ προσπαθούσε να πλησιάσει στο δεύτερο ημίχρονο.

Από τον ΟΦΗ Λιανός και Στυλιανού ήταν οι μεγαλύτερες επιθετικές απειλές. Για την ομάδα της Κρήτης το επόμενο παιχνίδι στην έδρα του με τον Εθνικό είναι πάρα πολύ σημαντικό και αποφασιστικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.


ΗΡΑΚΛΗΣ- ΛΑΥΡΙΟ 77-80

Τεράστια νίκη του Λαυρίου μέσα στο φλεγόμενο Ιβανώφειο απέναντι στον Ηρακλή που έπαιζε για την ύπαρξη του. Είναι από τις νίκες που σου επιτρέπουν να ονειρεύεσαι και το Λαύριο αν μπορέσει να πάρει μεγάλες νίκες εκτός έδρας σε συνδυασμό με την πανίσχυρη έδρα του μπορεί να ονειρεύεται για πολύ μακριά.

Στο πρώτο ημίχρονο το Λαύριο ήταν εξαιρετικό και βασισμένο στο εξωπραγματικό 11/16 τρίποντα που είχε πήρε ένα αρκετά σημαντικό προβάδισμα στο σκορ που φαινότανε ότι θα του επιτρέψει να φτάσει σχετικά εύκολα στη νίκη απέναντι σε έναν εξαιρετικά αγχωμένο Ηρακλή που είχε πολλές χαμένες βολές , αστοχία στα τρίποντα , πολλά λάθη ενώ είχε να λύσει και τον γρίφο της αντιμετώπισης του Περράκη που παίζοντας σαν πεντάρι έχοντας σαν όπλο του το εξαιρετικό περιφερειακό του σουτ και εκμεταλλευόμενος τη δυσκολία του Δέσπου να τον αντιμετωπίσει μακριά από το καλάθι έβαλε 5 τρίποντα και δυσκόλεψε πολύ την άμυνα του Ηρακλή.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ηρακλής έκανε μια μεγάλη αντεπίθεση, πάλεψε πολύ στην άμυνα, ανάγκασε το Λαύριο σε πολλά άστοχα σουτ και λάθη αλλά όταν στο καλό σου δεκάλεπτο , που προσπαθείς να κάνεις τη μεγάλη ανατροπή έχεις 6/11 βολές αυτό θα σου στοιχίσει μάλλον.

Ο Ηρακλής, που την επόμενη αγωνιστική παίζει τα ρέστα του σε παιχνίδι χρονιάς και σωτηρίας εκτός έδρας απέναντι στον Αετό , είχε για καλύτερους τον Ονάσογλου και τον Χρυσόπουλο ενώ ο Δέσπος βοήθησε επιθετικά αλλά είχε προβλήματα αμυντικά.

Από το σπουδαίο Λαύριο εκτός από τον Περράκη που έκανε μεγάλο παιχνίδι εξαιρετικός ήταν για μια ακόμη φορά ο Γιαννακόπουλος με 19 πόντους, 7 ρημπάουντ και 6 ασίστ και πολύ σημαντικός στο τέλος ήταν και ο Μπρόζος.


ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ- ΑΕΤΟΣ 76-73

Μια εξαιρετικά δύσκολη όσο και πολύτιμη νίκη πέτυχε ο Αρκαδικός απέναντι στον σκληροτράχηλο Αετό που για άλλη μια φορά πάλεψε πολύ αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη με αποτέλεσμα να μένει χαμηλά στη βαθμολογία.

Ο Αρκαδικός εμφανίστηκε πολύ αγχωμένος και επηρεασμένος από την μεγάλη ήττα και την κακή του εικόνα τη προηγούμενη αγωνιστική και όσο ο Αετός κατάφερνε να μένει κοντά του στο σκορ τόσο η νευρικότητα του και το άγχος μεγάλωνε με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε ένα συγκλονιστικό φινάλε όπου κάποια μεγάλα καλάθια του Κοψαύτη και του Νοέα αλλά και ένα χαμένο ρημπάουντ και αμέσως μετά δύο βολές του Καρύδα έδωσαν τη σπουδαία αυτή νίκη στον Αρκαδικό.

Μεγάλο πρόβλημα για τον Αρκαδικό, για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, η εικόνα του Τζόρτζεβιτς ενός παίκτη που όχι μόνο είναι επιθετικό βαρόμετρο αλλά δεν είναι και εύκολο να πάρει η ομάδα τα πράγματα που της δίνει από κάποιο άλλο παιδί.

Ο Αετός ήταν και πάλι πολύ ανταγωνιστικός, πάλεψε πολύ σκληρά, έπαιξε πολύ δυνατά αλλά στο τέλος και πάλι έχασε μένοντας στον κίνδυνο. Τα 20 λάθη που έκανε και τα 15 επιθετικά ρημπάουντ που έδωσε στον Αρκαδικό του στοιχίσανε , όπως του στοίχισε και το φόρτωμα του Τζουγκαράκη με φάουλ που είχε σαν αποτέλεσμα τη πολύ μικρή χρονικά συμμετοχή του. Καλύτερος του παίκτης για άλλη μια φορά ο Ροδοστόγλου με 23 πόντους.

Για τον Αετό το ματς με τον Ηρακλή την επόμενη αγωνιστική είναι κυριολεκτικά όλα τα λεφτά, όλη η χρονιά.

Ο Αρκαδικός θα πρέπει γρήγορα να ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση του και τον ρυθμό του, μπροστά του έχει ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι που θα πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε και αυτό είναι στον Λαγκαδά απέναντι στην τοπική ομάδα που θα παίζει τα ρέστα της και τη τελευταία της ελπίδα.


ΠΑΓΚΡΑΤΙ-ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 73-80

Νίκη που τη κρατάει ζωντανή πήρε η Δόξα Λευκάδας μέσα στο Μετς απέναντι σε ένα Παγκράτι που η τιμωρία του γηπέδου του, του κόστισε πάρα πολύ στα τελευταία δυο εντός έδρας παιχνίδια του αφού τα έχασε και τα δύο στη μέχρι πρότινος αήττητη έδρα του.

Η Λευκάδα παρόλο που λίγο πριν το παιχνίδι έχασε το μεγάλο της επιθετικό ατού , τον Αλέξη το Κυρίτση, με θλάση στη γάμπα, μπήκε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι και μετά το πρώτο δεκάλεπτο είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού , βασισμένη κυρίως στον επιθετικό της πλουραλισμό αλλά και στον έλεγχο των ρημπάουντ που είχε.

Το Παγκράτι από την άλλη πλευρά έχοντας τραγικά ποσοστά από το τρίποντο στο πρώτο ημίχρονο ( 1/10) αλλά και για άλλη μια φορά πρόβλημα με την απουσία του Δέδε δυσκολευότανε να παρακολουθήσει στο σκορ και φαινότανε ότι η Λευκάδα θα έφτανε σε μια εύκολη νίκη. Έχουμε ξαναπεί όμως ότι το Παγκράτι έχει μπασκετικό εγωισμό, πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο , ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο , πλησίασε στον πόντο με ηγέτη τον νεαρό Χατζηνικόλα που είχε σε αυτό το διάστημα 5/7 τρίποντα αλλά η Δόξα που έχει έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες με ένα μεγάλο γκολ- φάουλ του Συμεωνίδη ξαναπήρε τα ηνία του παιχνιδιού και έφτασε σε μια πολύ δύσκολη μα συνάμα υπερπολύτιμη νίκη που τη κρατάει ζωντανή στη διεκδίκηση της ανόδου έχοντας μπροστά της ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι με ομάδα αντίζηλο, το Ψυχικό.

Αισιόδοξο μήνυμα για τη Δόξα είναι η επιστροφή στις καλές εμφανίσεις του Κυριακόπουλου για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι όπως και το καλύτερο φετινό παιχνίδι του Συμεωνίδη που μαζί με τους σταθερά καλούς Σκλάβο , Αναγνωστόπουλο συνθέτουν μια εκπληκτική τριάδα στη front- line.

Το Παγκράτι από τη πλευρά του στηρίχτηκε πάλι στους τρείς ημίψηλους του (Κουτρούλια, Παπαντωνάκο, Ράπτη ) αλλά αυτή τη φορά δεν είχε βοήθεια από τους περιφερειακούς του πλην Χατζηνικόλα και αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι περιφερειακοί του είχαν όλοι μαζί 0/11 τρίποντα……


ΕΘΝΙΚΟΣ- ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 83-63

Το μοναδικό παιχνίδι της αγωνιστικής που είχαμε μια άνετη νίκη ήταν αυτό που έγινε στο Κερατσίνι όπου ο Εθνικός , παρά την απουσία του κόσμου του λόγω τιμωρίας, επιβλήθηκε άνετα και ξεκάθαρα επί του Λαγκαδά , διατήρησε και μάλιστα αύξησε τις ελπίδες του για άνοδο ενώ ταυτόχρονα βύθισε ακόμα περισσότερο τον Λαγκαδά στον πάτο της βαθμολογίας.

Ο Εθνικός ήταν από την αρχή καλύτερος , πήρε γρήγορα μεγάλο προβάδισμα χάρις κυρίως στη κυριαρχία του Μαχαίρα κάτω από το καλάθι αλλά και την ευστοχία του στα τρίποντα από Γκιζόγιαννη και Μούκα και έτσι στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκε με 51-36.

Ο Λαγκαδάς στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου αντέδρασε, είχε ένα πολύ καλό διάστημα που πλησίασε στο σκορ ( 60-53) αλλά εκεί προσωπικά καλάθια του Γκιζόγιαννη και τα τρίποντα του Κουκά και του Βαβάτσικου μεγαλώσανε και πάλι τη διαφορά και κάπου εκεί το παιχνίδι έκλεισε οριστικά.

Η επικράτηση των ψηλών του Εθνικού απέναντι στους ψηλούς του Λαγκαδά ήταν θεωρώ το κλειδί του παιχνιδιού και αυτό λένε και τα νούμερα αφού τα ρημπάουντ ήταν 41- 26 αλλά και οι πόντοι Γκιζόγιαννη –Μαχαίρα απέναντι στους Μανούσο-Μπένα ήταν 34-12…..

Και οι δύο ομάδες έχουν μπροστά τους πολύ σημαντικά παιχνίδια μετά τη διακοπή αφού ο μεν Εθνικός ταξιδεύει στη Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ που καίγεται και αν κερδίσει θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα ενώ ο Λαγκαδάς παίζει κυριολεκτικά το τελευταίο του χαρτί στην έδρα του απέναντι στον ισχυρό Αρκαδικό αλλά με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο αν θέλει να ελπίζει στη σωτηρία του.


Αυτή ήταν και η 16η αγωνιστική που περιελάμβανε παιχνίδια με πολύ σασπένς για αυτή είναι ακριβώς η κατηγορία της Α2, συναρπαστική και απρόβλεπτη.

Η επόμενη αγωνιστική που θα γίνει μετά από 15 μέρες προβλέπεται ακόμα πιο αγωνιώδης αφου και τα 6 παιχνίδια είναι μάχες με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για την ουρά αλλά για την κορυφή του πρωταθλήματος και η μάχη όλο και φουντώνει……..

Εμείς τα λέμε ξανά μετά από 15 μέρες...