Εκτός έδρας δοκιμασίες για την Καβάλα και τον Αρκαδικό, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής. Αντίθετα Το Ψυχικό δείχνει να έχει πιο εύκολο έργο παίζοντας στο γήπεδό του.

Η συγκεκριμένη αγωνιστική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως... ιστορική μιας και είναι η πρώτη ουσιαστικά στην ιστορία της Α2 μετά από αποχώρηση ομάδα στα μέσα της σεζόν! Όπως είναι γνωστό ο Ηλυσιακός αποχώρησε από το πρωτάθλημα και πλέον όλα τα του τα παιχνίδια, όπως και εκείνα που είχε δώσει μέχρι τώρα κατακυρώνονται στον αντίπαλο με 20-0.

* Ο Ερμής Λαγκαδά ήταν ο... ευνοημένος της αποχώρησης του Ηλυσιακού καθώς πήρε έναν εξτρά βαθμό μιας και ήταν η μοναδική ομάδα που είχε ηττηθεί από τους “κιτρινόμαυρους”. Θεωρητικά αυτό είναι ανάσα για τον Ερμή στη μάχη που δίνει για την παραμονή. Το Σάββατο υποδέχεται στον Λαγκαδά την πρωτοπόρο Καβάλα, μια ομάδα που ξέρει πως να... αποφεύγει τέτοιες ιδιαίτερες έδρες και καταστάσεις.

* Το ντέρμπι της αγωνιστικής γίνεται στο Λαύριο εκεί που η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Αρκαδικό, με τους δύο αντιπάλους να βρίσκονται σε... αντίθετη φόρμα. Οι γηπεδούχοι δείχνουν πως έχουν χάσει έδαφος στη μάχη της ανόδου και πιθανότατα μέχρι το τέλος της σεζόν θα παίξουν ρυθμιστικό ρόλο. Από την άλλη ο Αρκαδικός, αφενός θέλει να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί του,. Αφετέρου θέλει να... εκδικηθεί για την εντός έδρας ήττα στον πρώτο γύρο.

* Θεωρητικά το πιο εύκολο έργο από τους τρεις πρωτοπόρους το έχει το Ψυχικό που παίζει στην έδρα του με τον Φίλιππο Βέροιας. Οι “κυανοκίτρινοι” δεν έχουν περιθώρια για ήττα στο γήπεδό τους, σε αντίθεση με την ομάδα της Βέροιας, που παίζει δίχως άγχος για την έκπληξη.

* Στο κλειστό του Στρέφη, ο Αετός θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού φιλοξενώντας τον Εθνικό που την προηγ9ούμενη αγωνιστική έβαλε... τέλος στο δικό του αρνητικό σερί.

* “Αξία” στη νίκη της μέσα στη Θεσσαλονίκη θέλει να δώσει η Λιβαδειά που υποδέχεται το Παγκράτι στη Βοιωτική πόλη. Οι φιλοξενούμενοι, παίζουν δίχως άγχος και ουσιαστικό στόχο -πέραν του καλού πλασαρίσματος- κάτι που τους κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνους.

* Η Δόξα θεωρητικά βγήκε εκτός στόχων μετά και από την ήττα της στην Τρίπολη, ωστόσο με το πρωτάθλημα να θέλει ακόμα 12 αγωνιστικές θέλει να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες. Υποδέχεται στη Λευκάδα τον Ηρακλή, που παραμένει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και πρέπει να δείξει πως μεταξύ άλλων έχει... απορροφήσει τις τριβές και την “οργή” των δύο προηγούμενων εβδομάδων.

* Ο ΟΦΗ παίρνει τους 2 βαθμούς της νίκης άνευ αγώνα, καθώς υποδεχόταν στην Κρήτη τον Ηλυσιακό.

Το πρόγραμμα
Λαγκαδά 17.00 Ερμής Λαγκαδά-Καβάλα Σταματόπουλος-Παγώνης-Τσιαπλής
Στρέφη 17.00 Αετός-Εθνικός Θεωνάς-Πόντας-Καλογερόπουλος Λ.
Λαυρίου 17.00 Λαύριο-Αρκαδικός Παναγιώτου-Βαρδάλος-Διαμαντής
Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-Ηρακλής Τσούνας-Κωνσταντινόπουλος-Καρακάσης
Λιβαδειάς 17.00 Λιβαδειά-Παγκράτι Πουρσανίδης-Λόρτος-Τσίμα
Ψυχικό 17.00 Ψυχικό-Φίλιππος Βέροιας Κατραχούρας-Μαλαμάς-Κοντίλης