Η Α2 έπειτα από τη διακοπή της περασμένης εβδομάδας επιστρέφει στα παρκέ με την 17η αγωνιστική να περιλαμβάνει δυνατές αναμετρήσεις τόσο στη μάχη της ανόδου όπου πέντε ομάδες ακολουθούν την Καβάλα, αλλά και σε εκείνη της παραμονής όπου οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης μοιάζουν να χάνουν ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Αναλυτικά

* Το ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται στη Λευκάδα εκεί που η Δόξα (26β.) υποδέχεται το Ψυχικό (27β.) με τον νικητή να αποκτά προβάδισμα για την άνοδο. Οι γηπεδούχοι δε θα έχουν στη διάθεσή τους τον Γαρμή ενώ από το Ψυχικό θα απουσιάσει ο Πάνου, αλλά θα αγωνιστεί κανονικά ο Δημάκος που αντιμετώπιζε πρόβλημα τις προηγούμενες ημέρες. Στον πρώτο γύρο το Ψυχικό είχε επικρατήσει με 77-62.

* Να απομακρυνθεί κι άλλο (είναι ήδη στο +2) από τη ζώνη του υποβιβασμού θέλει ο ΟΦΗ που υποδέχεται τον Εθνικού του άλλοτε προπονητή του Βαγγέλη Βλάχου. Οι γηπεδούχοι θα έχουν και πάλι στην αποστολή τους τον Κιτσούλη. Από την άλλη ο Εθνικός που έχει μπει εκ νέου σε τροχιά ανόδου θα παραταχθεί δίχως τον Ψυλέα. Ο Εθνικός είχε νικήσει δύσκολα με 68-63 στον πρώτο γύρο.

* “Τελικός” με διαφορετικές... προεκτάσεις στον Λαγκαδά, ανάμεσα στον ουραγό Ερμή και τον Αρκαδικο που ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση. Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη, οι γηπεδούχοι για να ελπίζουν σε παραμονή και οι γηπεδούχοι για να μην χάσουν επαφή με τις θέσεις ανόδου. Στην Τρίπολη ο Αρκαδικός είχε επικρατήσει με 84-60.

* Ντέρμπι παραμονής στα Εξάρχεια. Εκεί που ο Αετός με τον Βαγγέλη Μάγειρα για πρώτη φορά στον πάγκο του υποδέχεται τον Ηρακλή με τις δύο ομάδες να έχουν μόλις έναν βαθμό διαφορά, αλλά του γηπεδούχους να είναι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς. Στο ματς του πρώτου γύρου ο Ηρακλής είχε νικήσει με 76-66.

* Στο Λαύριο η τοπική ομάδα αρχίζει πλέον να... νιώθει το “πρέπει” στο παιχνίδι της και σε αναμετρήσεις όπως η αποψινή με το Παγκράτι καλείται να αποδείξει και πάνω στο παρκέ αφενός πως είναι το φαβορί, αφετέρου πως όντως στοχεύει στην άνοδο. Από την άλλη το Παγκράτι παίζει πλέον δίχως άγχος. Στον πρώτο γύρο είχε γίνει ντέρμπι με το Παγκράτι να επικρατεί με 73-71.

* Στη Βέροια, ο Φίλιππος υποδέχεται την πιο φορμαρισμένη -βάσει αποτελεσμάτων- ομάδα του Φεβρουαρίου, τη Λιβαδειά. Οι δύο ομάδες έχουν πάρει απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού και ο νικήτής θα αισθάνεται ακόμα... καλύτερα για τη συνέχεια. Η Λιβαδειά στον πρώτο γύρο είχε επικρατήσει με το ευρύ 75-48!

* Η Καβάλα παίρνει στα χαρτιά με σκορ 20-0 το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό που έχει αποχωρήσει.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής
Βαρδινογιάννειο 17.00 ΟΦΗ-Εθνικός Πορυσανίδης Κ-Ευφραιμίδης-Ταρενίδης Κ (Μαχαιριανάκης)
Λαγκαδά 17.00 Ερμής Λαγκαδά-Αρκαδικός Παγώνης-Παπαδόπουλος Θ-Γερακίνης (Τζιομπάνος)
Στρέφη 17.00 Αετός-Ηρακλής Κατραχούρας-Μαλαμάς-Κοντίλης (Σταύρου)
Λαυρίου 17.00 Λαύριο-Παγκράτι Μαγκλογιάννης-Τσαρούχα-Παπαφωτίου (Ελευθεριάδης)
Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-Ψυχικό Βαρδάλος-Δαρλαμήτσος-Δημόπουλος (Κανελλόπουλος)
ΔΑΚ Βέροιας 17.00 Φίλιππος Βέρ.-Λιβαδειά Συμεωνίδης-Δεληγιαννίδης-Τζίμα (Σάμαλης)