O Γιάννης Δημάκος τα έχει… 300. Με την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής ο γκαρντ της ΑΕ Ψυχικού είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών.

Όπως τονίζει -στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας- ο ίδιος πάντως, αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι η θέση της ομάδας του σε μια άλλη κατάταξη: Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος… Εκεί όπου το Ψυχικό βρίσκεται στην πρώτη τριάδα…

-Πρώτος σκόρερ της Α2 στα μισά του πρωταθλήματος… Είσαι στους 300 πόντους. Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός αυτό για σένα;

«Δεν προσέχω τους αριθμούς. Σημαντικός αριθμός είναι οι βαθμοί που συγκεντρώνει η ομάδα και όχι οι πόντοι ενός παίκτη. Είτε είμαι εγώ, είτε κάποιος άλλος».

-Τσεκάρεις τον… ανταγωνισμό;

«Σε ότι αφορά την ατομική στατιστική όχι… Το σημαντικό είναι πάντα η ομάδα και τίποτα άλλο».

-Σίγουρα όλα αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την πορεία της ομάδας. Αυτή τη στιγμή σας θεωρούν όλοι φαβορί. Είναι ένας τίτλος τον οποίο υιοθετείτε;

«Δεν συμφωνώ με τον τίτλο του φαβορί. Είναι λίγο… παγίδα. Το ζητούμενο είναι να έχεις μια σταθερή πορεία και στο τέλος να κάνεις ταμείο».

-Τι είναι αυτό που έχει βοηθήσει το Ψυχικό να κάνει αυτή την πορεία;

«Είμαστε μια ομάδα που ταλαιπωρήθηκε και ταλαιπωρείται αρκετά από τραυματισμούς. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να το κερδίζουμε, να είμαστε υγιείς και να συνεχίζουμε. Πιστεύω ότι αυτό που μας έχει βοηθήσει περισσότερο είναι το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας. Είναι εξαιρετικό! Αυτό είναι το κλειδί για κάθε καλή πορεία».

-Πόσο δύσκολη είναι η συνέχεια;

«Πάρα πολύ δύσκολη! Το πρόγραμμά μας στο δεύτερο γύρο κρύβει παγίδες, γιατί έχουμε πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

-Πόσο δύσκολο είναι γενικότερα το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών; Τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο σε αυτό;

«Είναι πολύ δύσκολο και πολύ ανταγωνιστικό! Όλες οι ομάδες μπορούν να χάσουν οπουδήποτε. Γι’ αυτό, επιστρέφοντας σε προηγούμενη ερώτηση, ο τίτλος του φαβορί δεν μπορεί να απονεμηθεί σε κανέναν αυτή τη χρονική στιγμή».