Τείνει να μετατρέψει τις ανόδους στην Α1 σε ειδικότητά του ο Βαγγέλης Καράμπουλας. Μετά από τον Ίκαρο Καλλιθέας, τη Νέα Κηφισιά και την ΑΕΚ, ετοιμάζεται για το αντίστοιχο επίτευγμα με την Καβάλα.

Ο 33χρονος άσος θεωρεί πως η βαθμολογική διαφορά που έχει αναπτύξει η ομάδα του απονέμει πλήρως δικαιοσύνη για τη φετινή προσπάθεια και αποδίδει στη διατήρηση του περσινού κορμού και τον πλουραλισμό την εκπληκτική πορεία της σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

-Ουσιαστικά εξασφαλίσατε την άνοδο πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη της περιόδου. Το περίμενες;
«Για να είμαι ειλικρινής πίστευα στην άνοδο από την αρχή της χρονιάς. Ακόμη και στο ξεκίνημα, όταν είχαμε δύο ήττες σε έξι παιχνίδια, είχα εμπιστοσύνη στην ομάδα και ήμουν σίγουρος πως θα τα καταφέρναμε στο τέλος».

-Η Καβάλα είχε αγγίξει και πέρσι την άνοδο, αλλά παρότι χάθηκε στο φινάλε ο στόχος, παρέμεινε ο ίδιος ο κορμός.
«Αυτό πιστεύω πως ήταν και το μυστικό της φετινής επιτυχίας. Πραγματικά πέρσι παρά το άσχημο ξεκίνημά στη χρονιά η Καβάλα έκανε εξαιρετική πορεία και λίγο έλειψε να κερδίσει την άνοδο. Η διοίκηση εμπιστεύτηκε τα ίδια πρόσωπα και με κάποιες προσθήκες η ομάδα έγινε ακόμη πιο δυνατή, με αποτέλεσμα να φτάσει στο στόχο φέτος».

-Έχετε μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τις άλλες ομάδες που διεκδικούν την άνοδο. Τελικά ήταν τόσο εύκολο όσο φάνηκε;
«Η πορεία που κάναμε ήρθε μέσα από σκληρή δουλειά, ούτε από τύχη ούτε από οτιδήποτε άλλο. Δεν ήταν εύκολο σε καμία περίπτωση, καθώς το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό. Πιστεύω όμως πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και αυτό που δείχνει η βαθμολογία είναι και η αλήθεια».

-Ήσουν και πάλι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σου, σε ένα ρόλο που πλέον έχεις συνηθίσει
«Ήξερα τι περίμενε από μένα ο προπονητής. Έχουμε πολλούς παίκτες που σε άλλες ομάδες θα έβαζαν 20 πόντους σε κάθε ματς, αλλά θυσιαζόμαστε όλοι για το καλό του συνόλου και διαθέτουμε πλουραλισμό. Αυτό που μας νοιάζει πάνω από όλα είναι να κερδίζει η ομάδα».

-Πλέον μετά από μια μικρή απουσία η Καβάλα επιστρέφει στην Α1. Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η βοήθεια του κόσμου σε αυτή την επιτυχία;
«Πραγματικά ο κόσμος μάς αγκάλιασε και του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Σε όλα τα παιχνίδια έδωσαν βροντερό ‘παρών’, είτε παίζαμε με ομάδες που διεκδικούσαν άνοδο, είτε με αυτές μάχονταν για να σωθούν. Ελπίζουμε από τη μεριά μας να τους ανταποδώσαμε την αγάπη και την εμπιστοσύνη. Σίγουρα την επόμενη σεζόν θα θέλουν να δουν την Καβάλα να έχει ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να καθιερώνεται στην κατηγορία».

-Είναι η τέταρτη ομάδα που «ανεβάζεις» μετά τον Ίκαρο, τη Νέα Κηφισιά και την ΑΕΚ. Τείνει να γίνει συνήθεια, έτσι;
«Κάπως έτσι (γέλια). Είναι ωραίο να παίρνεις ανόδους, σίγουρα η χαρά είναι μεγάλη. Θέλει λίγο τύχη, αλλά απαραίτητη είναι και η ικανότητα».

-Θα… ψάξεις να ανεβάσεις άλλη ομάδα από την Α2 του χρόνου ή θα παραμείνεις στην Καβάλα;
«Δεν έχω πει ότι θα παίζω μόνο στην Α2 (γέλια). Θα περιμένω να δω αν με θέλει η διοίκηση και είμαι στα πλάνα του προπονητή και μετά θα αποφασίσω. Εγώ πάντως είμαι διατεθειμένος να μείνω στην ομάδα».