Η επιστροφή στις νίκες ήρθε με τον Φίλιππο Βέροιας το περασμένο Σάββατο αλλά από την Δευτέρα η ομάδα προετοιμάζεται για το ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου. Ο  Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης μίλησαν για την προετοιμασία του Εθνικού.

Για την προετοιμασία για τον Αρκαδικό: «Έχουμε μπει δυνατά στις προπονήσεις από την αρχή της εβδομάδας, δεν έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο που προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό το παιχνίδι, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι είναι από τα μεγάλα παιχνίδια. Έχουμε μπει δυνατά καταστρώνουμε τα πλάνα μας, ελπίζω να τα εφαρμόσουμε αυτή τη φορά στο παρκέ και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Για την ψυχολογία της ομάδας το τελευταίο διάστημα: «Θεωρώ ότι η ψυχολογία μας είναι καλή, σίγουρα κάναμε κάποια στραβοπατήματα που θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Βέβαια έτσι είναι το μπάσκετ, δεν μπορείς να γυρίσεις το χρόνο πίσω, τα κάναμε. Το καλό είναι ότι αντιδράσαμε το Σάββατο κόντρα σε μια σκληρή ομάδα. Θεωρώ ότι η ψυχολογία μας είναι αρκετά καλή αυτή την περίοδο αρκεί να το βγάλουμε και στο παρκέ. Τώρα το τι θα πω εγώ ή κάποιος άλλος για την ψυχολογία το τι κάνεις στο παρκέ μετράει στο τέλος».

Για την επιστροφή του κόσμου μετά την τιμωρία: «Σίγουρα είναι πολύ ευχάριστο γεγονός. Τον κόσμο τον περιμένουμε πως και πως. Έχει δείξει επανειλημμένα φέτος ότι στέκεται δίπλα μας, βροντερό το παρόν του. Είναι μεγάλη βοήθεια για εμάς. Τον περιμένουμε πως και πως γιατί ξέρουμε το πόσο μας έχει βοηθήσει».