Νίκη που της δίνει μεγάλες ελπίδες για άνοδο πανηγύρισε το Λαύριο, το οποίο επικράτησε του Ψυχικού 69-68 εκτός έδρας. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές των νικητών, ήταν και ο Σάκης Γιαννακόπουλος, ο οποίος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ.



Σάκη, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη νίκη στο Ψυχικό, νίκη ανόδου;

«Δεν θα τη χαρακτήριζα νίκη ανόδου. Βέβαια, έχουν στενέψει τα περιθώρια και δεν ξέρω αν μπορούμε να έχουμε μία ή δύο απώλειες. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Θα πρέπει να παίζουμε, έχοντας στο μυαλό μας, ότι το κάθε ματς, είναι το τελευταίο και στο τέλος να δούμε τι καταφέραμε να μαζέψουμε».

Που θεωρείς ότι κρίθηκε το παιχνίδι στο Ψυχικό;

«Όταν ένα ματς κρίνεται ουσιαστικά στο τελευταίο σουτ, παίζει ρόλο σε μεγάλο ποσοστό η τύχη. Θα μπορούσαμε να είχαμε ηττηθεί. Όλοι δώσαμε το κάτι παραπάνω, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε όλη την εβδομάδα με τραυματισμούς. Το Ψυχικό έχει πολύ καλή ομάδα και έπαιζε το τελευταίο χαρτί για την άνοδο. Στα τελευταία 2 λεπτά, παρουσιαστήκαμε αρκετά συγκεντρωμένοι και μας βγήκαν οι φάσεις. Στο τέλος σταθήκαμε τυχεροί».

Θεωρείς ότι το Λαύριο θα είναι του χρόνου στην Α1;

«Είναι πολύ νωρίς ακόμη για το πούμε αυτό. Κάποιοι ωστόσο, έχουν ξεκινήσει και λένε για ήττες, νίκες, που θα χάσει κάποια ομάδα και που θα κερδίσει. Πραγματικά, το μόνο που με ενδιαφέρει, είναι να κερδίζω την άλλη εβδομάδα. Όλα θα φανούν στο τέλος αλλά αυτή τη στιγμή, είναι στο χέρι μας».

Την επόμενη αγωνιστική παίζετε με τη Λιβαδειά, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη. Τι θα πρέπει να προσέξετε για να πάρετε το ροζ φύλλο;

«Η Λιβαδειά, έχει την πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα. Παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, από αυτό στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και έχει πάρει μεγάλες νίκες. Πιστεύω ότι ο Γκαγκαλούδης έχει τα κλειδιά της ομάδας αυτής και πρέπει να τον περιορίσουμε. Όμως, έχει κι άλλους παίκτες, οι οποίοι είναι πολύ καλοί και έχουν βρει τους ρόλους τους. Από την άλλη πλευρά, εμείς παρουσιαζόμαστε πολύ καλοί στο γήπεδό μας και σε μεγάλο βαθμό, το παιχνίδι θα κριθεί από τη δική μας απόδοση. Θα προσπαθήσουμε να την κρατήσουμε σε υψηλά επίπεδα».