Για τη μέχρι τώρα πορεία της Καβάλας, καθώς και τα… δύσκολα του Μαρτίου, με τα σημαντικά παιχνίδια που δίνει η ομάδα, μίλησε αποκλειστικά το KAVALA.BC, ο βοηθός του Γιάννη Τζήμα, Ηλίας Μωσαϊδης…

-Κύριε Μωσαϊδη, δεύτερη διακοπή των υποχρεώσεων για ένα μεγάλο διάστημα, πόσο σας επηρέασε αυτό στον τρόπο παιχνιδιού σας; «Μία ομάδα όταν έχει βρεΙ το ρυθμό της και παίζει καλό μπάσκετ, σίγουρα δεν αρέσκεται σε μεγάλες διακοπές. Εμείς προσπαθήσαμε μέσα από φιλικά με δυνατές ομάδες, αφενός να μείνουμε σε καλή κατάσταση, αφετέρου, να διαχειριστούμε όλους αυτούς τους τραυματισμούς που είχαμε και έχουμε, αν και δε σας το κρύβω ότι μας έχει επηρεάσει η διακοπή»

- Το ότι βρίσκεστε τρείς βαθμούς μπροστά και όλοι σας λένε, «εντάξει, εσείς είστε πρωταθλητές», πως το διαχειρίζεστε; «Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι, ούτε τρελαινόμαστε, ούτε λέμε πως ήμαστε οι πρωταθλητές. Στην Α2 όλα αλλάζουν με μερικές συγκυρίες. Σαν παράδειγμα, χάνεις ένα σημαντικό μάτς, σου βγαίνουν και ένας-δύο σοβαροί τραυματισμοί και αλλάζουν τα δεδομένα. Εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος και μαθηματικά ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος». 

- Πολλοί, επίσης, αντιμετωπίζουν το μάτς με το Φίλιππο Βέροιας, ως ένα «εύκολο απόγευμα» στην Καλαμίτσα, εσείς; «Σας είπα, εμείς κλείνουμε τα αυτιά μας σε ότι ακούμε και κάνουμε τη δουλειά μας. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες, δε φοβόμαστε καμία και μέσα στο γήπεδο ορίζουμε εμείς με την παρουσία μας και την προσπάθεια μας, το «εύκολο» και «δύσκολο» παιχνίδι…» 

- Πάντως οι επόμενες αγωνιστικές είναι δύσκολες και καθοριστικές για την υπόθεση άνοδος… «Μπορώ να πω ότι ο Μάρτιος θα είναι ένας καθοριστικός μήνας και θα κρίνει πολλά, αφού μετά από τον Φίλιππο Βέροιας, παίζουμε με Εθνικό και Αρκαδικό, δύο παιχνίδια που θα κρίνουν πάρα πολλά». -Ο κόσμος δείχνει πάντως διψασμένος για την επιστροφή στην Α1 το νοιώθετε και εσείς αυτό; 

-«Από την πρώτη μέρα μας αγκάλιασε ο κόσμος και στην Καλαμίτσα και εκτός είναι κοντά μας δεν έχουμε παράπονο. Χαίρονται και θέλουν να βλέπουν την ομάδα να παίζει ωραίο μπάσκετ και να κερδίζει. Σίγουρα στο μυαλό όλων μας είναι η επιστροφή στην Α1, αλλά προέχει η…Α2 και το πώς θα το πετύχουμε όλο αυτό». Η Καβάλα παίζει με το Φίλιππο Βέροιας σήμερα, αλλά Κατσαρές και Κριστέφσκι είναι αμφίβολοι.