Ήταν μία αγωνιστική που εγώ προσωπικά περίμενα να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά της βαθμολογίας όμως τα αποτελέσματα αφήσανε πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς και στα δύο μέτωπα. Όλοι οι διεκδικητές της δεύτερης θέσης πλην του Εθνικού κερδίσανε και έτσι με φαβορί Αρκαδικό και Λαύριο όλοι μείνανε στη διεκδίκηση ενώ οι ήττες όλων των ομάδων που μάχονται να αποφύγουν την 12η θέση, που οδηγεί στον υποβιβασμό, κρατάει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και απλά νομίζω ότι μεγάλος χαμένος αυτής της αγωνιστικής ήταν ο Φίλιππος που υπέστη τη πιο οδυνηρή ήττα αλλά και ο Αετός που υπέστη μία ακόμα ήττα εντός έδρας.

Πριν περάσουμε να δούμε αναλυτικά τα παιχνίδια να κάνω μια επισήμανση. Σε πολλά παιχνίδια την τελευταία αγωνιστική υπάρχουν παράπονα για κακές διαιτησίες. Πολύ απλά και για ευνόητους λόγους δεν πρόκειται να αναφερθώ σε κανένα από αυτά και νομίζω ότι αντιλαμβάνεστε τους λόγους.


ΕΘΝΙΚΟΣ- ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 67-79

Ήταν ένα παιχνίδι γεμάτο νεύρα και ένταση, νεύρα που υπερίσχυσαν της ποιότητας που όμως καθόλου δεν ενοχλεί τον νικητή Αρκαδικό που σημείωσε μία τεράστια νίκη , νίκη που ίσως αποδειχθεί μεγάλο βήμα ανόδου.

Ο Αρκαδικός μπήκε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι και πήρε αμέσως το προβάδισμα του σκορ παίζοντας με πολύ υπομονή στην επίθεση και κυρίως με μεγάλη θέληση στην άμυνα.

Από την άλλη ο Εθνικός είχε μεγάλη επιθυμία αλλά στο ξεκίνημα του αγώνα παρουσιάστηκε με πολύ άγχος, εκνευρισμό και καθόλου καθαρό μυαλό που όλα μαζί αυτά του δημιούργησαν μεγάλο επιθετικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να βάλει στο πρώτο δεκάλεπτο μόλις 6 πόντους και μοιραία να μείνει με μια σημαντική διαφορά πίσω στο σκορ.

Ο Αρκαδικός από εκεί και πέρα με την ποιότητα και την εμπειρία των παικτών του δεν είχε δυσκολία να διαχειριστεί το παιχνίδι με μεγάλη ωριμότητα και να κρατάει τη διαφορά πάντα σε διψήφια νούμερα ενώ ο Εθνικός πάλευε να βρει την ηρεμία του στο παιχνίδι αλλά δεν τα κατάφερνε σε μεγάλα διαστήματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός παρουσιάστηκε βελτιωμένος αισθητά, είχε καλές επιλογές στην επίθεση και ως εκ τούτου πολύ πιο εύστοχος στα περιφερειακά σουτ. Ίσως να είχε και μια ευκαιρία να μπει στο παιχνίδι πιο ανταγωνιστικά αλλά ο Αρκαδικός με έναν Τζόρτζεβιτς που δέσποσε και στα δύο καλάθια με 19 πόντους και 9 ρημπάουντ, τον εξαιρετικά ήρεμο Καρύδα αλλά και παίρνοντας ένα μεγάλο επιθετικά παιχνίδι από τον αειθαλή Χατζή κράτησε με σχετική ευκολία τη διαφορά συνέχεια εκεί κοντά στους 10 πόντους παρά την ομολογουμένως εξαιρετική προσπάθεια του Εθνικού που πάλεψε πολύ, έβγαλε μεγάλη ενέργεια στην άμυνα , χρησιμοποίησε μια άμυνα ζώνης που μπέρδεψε για ένα μικρό χρονικό διάστημα την επίθεση του Αρκαδικού, αλλά η ποιότητα των παικτών του Αρκαδικού δεν του επέτρεψε να κάνει την μεγάλη ανατροπή.

Σημείο κλειδί για το παιχνίδι οι 22 πόντοι παραπάνω που πήρε ο Αρκαδικός από τη γραμμή των βολών.

Από τον Εθνικό , που με την ήττα αυτή έχασε κάθε ελπίδα ανόδου, καλύτερος αναλογικά ήταν ο Τσιότρας με προσφορά σε άμυνα και επίθεση ενώ στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε και Γκιζόγιαννης αλλά για να κερδίσεις τον Αρκαδικό ήθελες κάτι παραπάνω και ο Εθνικός σε αυτό το παιχνίδι δε μπόρεσε να το έχει.

Την άλλη εβδομάδα ο Αρκαδικός υποδέχεται τον Φίλιππο και δεν χωράει συζήτηση ότι είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη ενώ ο Εθνικός έχει πολύ δύσκολη αποστολή στο Ιβανώφειο απέναντι στον Ηρακλή που καίγεται.


ΚΑΒΑΛΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ 85-56

Το τελικό σκορ νομίζω πως είναι αντιπροσωπευτικό της διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων άλλωστε ο Ηρακλής άλλα είναι τα παιχνίδια στα οποία θα ψάξει τη σωτηρία του ενώ η Καβάλα δεν περιμέναμε αυτή την αγωνιστική για να καταλάβουμε ότι είναι η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας.

Είναι ένα παιχνίδι που δεν απαιτεί μεγάλης ανάλυσης , είναι ένα παιχνίδι που ο κόουτς Τζήμας μοίρασε τον χρόνο χρησιμοποίησης σχεδόν ισομερώς και στους 12 παίκτες του, η άμυνα της Καβάλας ανάγκασε τον Ηρακλή να υποπέσει σε 23 λάθη ενώ η ίδια έκανε 13 κλεψίματα, είχε 62% από το δίποντο και 41% από το τρίποντο , αριθμοί που δείχνουν και την στατιστική εξήγηση της άνετης επικράτησης της.

Από την άλλη ο Ηρακλής είχε σαν πιο ανταγωνιστικούς του παίκτες τους δυο ψηλούς του, τον Δέσπο και τον Μιχάλογλου και ετοιμάζεται για ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι την άλλη εβδομάδα μέσα στο Ιβανώφειο με τον απογοητευμένο αλλά πάντα ποιοτικό Εθνικό και με νίκη θα έχει κάνει μεγάλο βήμα σωτηρίας…


ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΛΑΥΡΙΟ 54-76

Πολύ μεγάλη νίκη για το Λαύριο που σε συνάρτηση και με το αρκετά ευνοϊκό πρόγραμμα που έχει στη συνέχεια του πρωταθλήματος το κρατάει ζωντανό στη διεκδίκηση της ανόδου και μάλιστα με αυξημένες πιθανότητες να τα καταφέρει.

Το Λαύριο σε αυτό το καθοριστικό σημείο του πρωταθλήματος έδειξε χαρακτήρα, ξεπέρασε τις δύο συνεχόμενες ήττες αντίθετα με τον Φίλιππο που οι συνεχόμενες ήττες και ενδεχομένως και κάποια διοικητικά προβλήματα έχουν δημιουργήσει κακή ψυχολογία στην ομάδα που νομίζω ότι επιδείνωσε και η ανακοίνωση του προέδρου του μεσοβδόμαδα ότι στο τέλος της χρονιάς θα εγκαταλείψει τη διοίκηση της ομάδας. Νομίζω ότι πριν μια τόσο μεγάλη και καθοριστική μάχη μια τέτοια ενέργεια δεν βοήθησε.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό μόνο στο ξεκίνημα του και στη συνέχεια το Λαύριο με όπλο την εξαιρετική του άμυνα πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και ουσιαστικά έφτασε στη μεγάλη νίκη του χωρίς να απειληθεί ποτέ αφού ο Φίλιππος είχε πολλά επιθετικά προβλήματα άλυτα με εξαιρετικά κακά ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς.

Το Λαύριο για άλλη μια φορά στην επίθεση στηρίχθηκε στο δίδυμο Γιαννακόπουλος, Σακελλαρίου ενώ αυτή τη φορά επιθετικές λύσεις έδωσε και ο εξαιρετικός σουτέρ Ψωμαδέρης.

Άλλο ένα σημείο κλειδί για την επικράτηση του Λαυρίου ήταν και τα 12 επιθετικά ρημπάουντ που πήρε.

Το Λαύριο υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική τον Αετό, που είναι πολύ πιο ποιοτική ομάδα από αυτό που δείχνει η βαθμολογική του θέση , με τη νίκη να είναι μονόδρομος για την ομάδα του Λαυρίου ενώ ο Φίλιππος έχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στη Τρίπολη και μάλλον το μυαλό του θα είναι στα παιχνίδια που θα επακολουθήσουν και θα είναι αυτά που θα καθορίσουν τη μοίρα του.


ΑΕΤΟΣ- ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 69-78
Η Λευκάδα έκανε μεγάλη νίκη απέναντι στον Αετό και παραμένει ζωντανή αλλά σίγουρα η νίκη της θα είχε μεγαλύτερο αντίκρισμα αν δεν υπήρχαν οι μεγάλες νίκες του Αρκαδικού και του Λαυρίου.

Η νίκη της Λευκάδας αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι έγινε χωρίς τον μεγάλο της σκόρερ, τον Κυρίτση, που λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσε να παίξει.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικό και με τις δυο ομάδες να είναι πολύ κοντά στο σκορ και πότε η μία και πότε η άλλη να παίρνει το κεφάλι στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η Λευκάδα είχε έναν εξαιρετικό Κυριακόπουλο που και εκτελούσε με 15 πόντους αλλά πάνω από όλα δημιουργούσε εξαιρετικά δίνοντας 13 ασίστ βρίσκοντας λύση σε κάθε πρόβλημα που του έβαζε η άμυνα του Αετού. Ταυτόχρονα η Λευκάδα είχε έναν εξαιρετικό Μάρτζο με 20 πόντους και οι ψηλοί της επικράτησαν στα ρημπάουντ με 38-28 και έτσι δημιουργηθήκανε οι προϋποθέσεις για τη μεγάλη νίκη της.

Από την άλλη πλευρά ο Αετός στηρίχθηκε στο τρίγωνο Κόκκαλης, Αράπης, Τζουγκαράκης αλλά δεν βρήκε μεγάλη βοήθεια από τις θέσεις των γκαρντ επιθετικά και αμυντικά δεν κατάφερε να πιέσει πολύ την Λευκάδα και να τη βγάλει έξω από τον σχετικά αργό ρυθμό που επέβαλλε ενώ έχασε και τις μάχες των ρημπάουντ.

Για τον Αετό αυτή η ήττα δεν είναι καταδικαστική αφού βοήθησαν τα αποτελέσματα και των υπολοίπων ομάδων που είναι στην ίδια μοίρα αλλά σίγουρα παραμένει στο άγχος αφού και το πρόγραμμα αρχίζει να δυσκολεύει αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα που πηγαίνει στο Λαύριο σε μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Η Δόξα υποδέχεται τον καταδικασμένο Ερμή Λαγκαδά και συνεχίζει να ελπίζει και να το παλεύει δείχνοντας στο δεύτερο γύρο χαρακτήρα.


ΟΦΗ- ΨΥΧΙΚΟ 85-86

Μεγάλη νίκη για το Ψυχικό στην πολύ δύσκολη έδρα του ΟΦΗ , μια ακόμα εκτός έδρας νίκη για το Ψυχικό που αν χάσει την άνοδο αυτό θα οφείλεται στο ότι δεν κατάφερε να κρατήσει την έδρα του αλώβητη στα κρίσιμα παιχνίδια με Καβάλα και κυρίως με Λειβαδιά, Αρκαδικό και Λαύριο που αν κάποια έστω από αυτά είχε πάρει τώρα θα μιλούσαμε από άλλη βάση.

Η νίκη ήταν δύσκολη απέναντι σε έναν σκληροτράχηλο ΟΦΗ που πάλεψε και πάλι γενναία και με περισσότερες λύσεις αυτή τη φορά αφού επανήλθε ο Κιτσούλης αλλά το στοιχείο που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Ψυχικού ήταν τα 14/33 τρίποντα που είχε, μια εξαιρετική απόδοση για εκτός έδρας παιχνίδι.

7 παίκτες του Ψυχικού σημείωσαν τρίποντο και καλύτερος όλων ο Ματζιώρης που είχε 19 πόντους με 4/4 τρίποντα ενώ εξαιρετικοί ήταν και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Δημάκος με 24 πόντους και ο Παπανικολάου με 17 πόντους και 10 ρημπάουντ.

Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη που θα τον ησύχαζε μια ώρα νωρίτερα και έχασε ένα ακόμα παιχνίδι στη λεπτομέρεια δεχόμενος καταιγισμό τρίποντων αφού μετά το Παγκράτι σε ένα ακόμα παιχνίδι παθαίνει μεγάλη ζημιά από το μακρινό σουτ των αντιπάλων. Αισιόδοξο μήνυμα για τον ΟΦΗ η επιστροφή του Κιτσούλη στα παιχνίδια που ανοίγει αριθμητικά και ποιοτικά το ρόστερ της ομάδας για τη δύσκολη συνέχεια. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Σταμπουλή με 17 πόντους και 9 ρημπάουντ.

Ο ΟΦΗ πάει στη Λειβαδιά για να αντιμετωπίσει την , μαζί με τη Καβάλα, πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος αλλά έχει αποδείξει ότι παλεύει παντού και με όλους ενώ το Ψυχικό θα πάρει 2 εύκολους βαθμούς.


ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ- ΛΕΙΒΑΔΙΑ 77-85

Ο Λαγκαδάς πάλεψε και πάλι γενναία, αν και εντελώς αποδυναμωμένος στην περιφέρεια αφού και πάλι του έλειψαν οι Καλογιαννίδης και Βουκίσεβιτς ενώ ο Ακεψιμαίδης έπαιξε πολύ λίγο, δυσκόλεψε τη Λειβαδιά αλλά η Λειβαδιά είχε τον Γκαγκαλούδη φύλακα άγγελο με τα εξής νούμερα που δείχνουν πεντακάθαρα τη σημαντικότητα αυτού του παίκτη: 33 πόντοι με 10/13 βολές, 7/9 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 12 κερδισμένα φάουλ και 7 ασίστ… Καμιά φορά οι αριθμοί είναι ξεκάθαροι και δεν χρειάζονται μεγάλη επεξήγηση.

Από την άλλη μεριά οι ψηλοί του Λαγκαδά παλέψανε και πάλι με τον Μανούσο να έχει 21 πόντους και 8 ρημπάουντ και τον Μπένα 14 πόντους αλλά όταν έχεις στο γήπεδο σου 3/ 20 τρίποντα και 12 λιγότερα ρημπάουντ δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις.

Ο Λαγκαδάς ουσιαστικά είναι πεσμένος αλλά προς τιμήν του παλεύει όλα τα παιχνίδια ενώ η Λειβαδιά συνεχίζει το αήττητο σερί της με 8 συνεχόμενες νίκες αλλά τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων δεν εξυπηρέτησαν τα όνειρα της για μια απόλυτη υπέρβαση χωρίς όμως να έχει χάσει τελείως και τις όποιες ελπίδες της.

Αυτή ήταν και η 21η αγωνιστική που άφησε όλους τους λογαριασμούς ανοιχτούς και τώρα η 22η αγωνιστική έχει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι Ηρακλής- Εθνικός από το οποίο θα κριθούν πολλά για την μάχη της ουράς ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ αλλά μην ξεχνάτε ότι η Α2 είναι η κατηγορία των εκπλήξεων και όσο πάμε για το τέλος του πρωταθλήματος τυχόν λάθος δεν υπάρχει περιθώριο να επανορθωθεί……..