Νέες συγκινήσεις επιφύλασσε η 20η αγωνιστική που ξεκαθάρισε αυτό που περιμέναμε όλοι, ότι η Καβάλα αυτή τη φορά ανέβηκε κανονικά από την Α2 στην Α1 πεντακάθαρα και δίκαια αφού είναι μακράν η καλύτερη ομάδα με τους καλύτερους παίκτες , τον καλύτερο μακράν προπονητή και γενικά αξίζει και με το παραπάνω αυτή τη φορά την άνοδο της στην Α1.

Κατά τα άλλα η μάχη για τη δεύτερη θέση ολοένα και φουντώνει και μάλιστα μετά τις ήττες του Λαυρίου και του Αρκαδικού , Ψυχικό και Λευκάδα έμειναν ζωντανοί ενώ η ασταμάτητη Λειβαδιά και ο Εθνικός δεν είναι μακριά και ελπίζουν. Στην ουρά τώρα μόνος νικητής αυτός που δεν έπαιξε, ο Ηρακλής δηλαδή που παίρνοντας τους 2 βαθμούς χωρίς αγώνα , ισοβάθμησε με Αετό και Φίλιππο και αναμένεται η μάχη τους να κρατήσει μέχρι το τέλος.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι έγινε και αυτή την αγωνιστική.


ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ- ΚΑΒΑΛΑ 60-70

Το κίνητρο θεωρητικά ήταν περισσότερο στη πλευρά του Αρκαδικού όμως αυτό το κίνητρο ίσως έδωσε και πολύ μεγάλο άγχος στους γηπεδούχους γεγονός που φαίνεται ξεκάθαρα στις προσπάθειές τους για τρίποντο αφού είχαν 1 εύστοχο τρίποντο σε 19 προσπάθειες…..

Από την άλλη πλευρά η Καβάλα με όπλο την εξαιρετική της άμυνα για άλλη μια φορά αλλά και τον επιθετικό της πλουραλισμό είχε από την αρχή του παιχνιδιού το προβάδισμα στο σκορ, που παρόλες τις προσπάθειες του Αρκαδικού να το αμφισβητήσει, το κράτησε μέχρι το τέλος οριστικοποιώντας την άνοδο της.

Το παιχνίδι πήγε στον ρυθμό που πάει τα παιχνίδια συνήθως ο Αρκαδικός, με χαμηλό δηλαδή τέμπο, αφού ο μεν Αρκαδικός είχε 3 αιφνιδιασμούς και η Καβάλα κανέναν, αλλά με τόση αστοχία σε σετ επιθέσεις από την περιφέρεια δεν ξέρω κατά πόσο ωφέλησε τελικά αυτό την ομάδα της Αρκαδίας.

Κάτι που ίσως ακόμα που έπαιξε ρόλο ήταν και η διαφορά βάθους στο ρόστερ της κάθε ομάδας σε έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες στοιχείο που είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την Καβάλα σε όλο το πρωτάθλημα και νομίζω ότι το σχετικά ρηχό ρόστερ είναι ένα μικρό αγκάθι στην κατά τα άλλα εξαιρετική ομάδα του Αρκαδικού.

Η επόμενη αγωνιστική είναι για τον Αρκαδικό ίσως η μεγαλύτερη μέρα του πολέμου αφού καλείται σε ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας, με τον Εθνικό, να κάνει το μεγάλο βήμα, σε ένα παιχνίδι πολύ μεγάλης δυσκολίας απέναντι σε έναν αντίπαλο με εξαιρετικό ρόστερ που θα παίζει το τελευταίο του κυριολεκτικά χαρτί.


ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ- ΛΑΥΡΙΟ 89-73

Σε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι η Δόξα διατήρησε τις ελπίδες της ζωντανές κερδίζοντας το Λαύριο με 16 πόντους διαφορά, διαφορά που δεν δείχνει όμως την ακριβή εικόνα του αγώνα αφού στο ημίχρονο το Λαύριο ήταν πολύ ανταγωνιστικό χάρις στο εξαιρετικό τρίο Γιαννακόπουλος, Μπρόζος και Περράκης και μάλιστα ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο όμως ημίχρονο η Λευκάδα ανέβασε ρυθμό και έχοντας εξαιρετική επιθετική λειτουργία , με 57 πόντους ημίχρονο, μπήκε στο κεφάλι του σκορ , προβάδισμα που όχι μόνο το κράτησε μέχρι τέλος αλλά και που συνεχώς διεύρυνε και στο τέλος για άλλη μια φορά, όπως και με το Ψυχικό, δεν μπόρεσε να καλύψει τη διαφορά του πρώτου γύρου για ένα πόντο.

Η Λευκάδα ήταν ασταμάτητη από την περιφέρεια στο δεύτερο ημίχρονο με 9/18 τρίποντα ενώ στο πρώτο ημίχρονο είχε μόλις 1/9 , με μπροστάρηδες τον Κυρίτση, για άλλη μια φορά, με 25 πόντους και τον Κυριακόπουλο με 21 πόντους και 5 τρίποντα.

Το Λαύριο πληγωμένο από τους τραυματισμούς του, που του δυσκολεύουν τη καθημερινότητα, κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο , έκανε συνολικά 22 λάθη και από αυτά τα 15 στο δεύτερο ημίχρονο.

Την επόμενη και οι δύο ομάδες έχουν εξαιρετικά δύσκολο έργο εκτός έδρας αφού η μεν Λευκάδα παίζει με τον Αετό εκτός έδρας και το Λαύριο πάει στη Βέροια , παιχνίδια που και τα δύο χαρακτηρίζονται ζωής και θανάτου με μεγάλο κίνητρο για γηπεδούχους και φιλοξενούμενους.


ΨΥΧΙΚΟ- ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 71-66

Το Ψυχικό πολύ δυσκολότερα του αναμενομένου επικράτησε του σχεδόν καταδικασμένου Ερμή Λαγκαδά και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για τη δεύτερη θέση αρκεί βέβαια να παίξει πολύ καλύτερα από ότι σε αυτό το παιχνίδι. Αντίθετα ο Λαγκαδάς που πολέμησε γενναία δεν έχει πλέον παρά μόνο μαθηματικές ελπίδες αλλά δείχνει ότι θα μείνει μέχρι το τέλος όσο πιο ανταγωνιστικός μπορεί.

Το παιχνίδι ήταν πολύ μέτριο με δυό ομάδες πολύ άστοχες και ήταν ντέρμπι στο μεγαλύτερο του διάστημα. Στο τρίτο δεκάλεπτο το Ψυχικό πήρε μια διαφορά που παρά τη προσπάθεια του Λαγκαδά τη κράτησε μέχρι το τέλος.

Από το Ψυχικό ο Δημάκος με 16 πόντους και 9 ρημπάουντ, ο πάντα χρήσιμος Ντ. Αχής και ο Κορωνίδης συνέθεσαν μια ποιοτική τριάδα που έκανε τη διαφορά.

Από τον Λαγκαδά από τον οποίο απουσίασαν οι Ακεψιμαίδης, Βουκίσεβιτς και Καλογιαννίδης καλύτεροι ήταν ο Θεοδωράκος και ο Μανούσος.

Την άλλη αγωνιστική το Ψυχικό ταξιδεύει στη Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ που ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει τη σωτηρία του και θα έχει ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο για να πάρει τη νίκη που θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για την άνοδο.


ΛΕΙΒΑΔΙΑ-ΑΕΤΟΣ 92-83

Η Λειβαδιά συνεχίζει την τρελή της πορεία τον τελευταίο καιρό και με την 7η συνεχόμενη νίκη της έχει φτάσει στο σημείο να ελπίζει ακόμα και στη κατάκτηση της προνομιούχου δεύτερης θέσης.

Η νίκη της Λειβαδιάς κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν αφού απέναντι της ήταν ο πολύ ανταγωνιστικός και αξιόμαχος Αετός που διεκδίκησε τη νίκη μέχρι το τέλος και η έκταση της διαφοράς στο τέλος μάλλον τον αδικεί.

Το παιχνίδι είχε πολλές εναλλαγές στη πρωτοπορία του σκορ και μόλις στα τελευταία 2 λεπτά η Λειβαδιά πήρε καθαρό προβάδισμα νίκης βασισμένη και πάλι στο εκπληκτικό φέτος δίδυμο Γκαγκαλούδης ( 17 πόντοι, 10 ασίστ, 5 κλεψίματα ) και Δημητριάδης ( 27 πόντοι , 12 ρημπάουντ) ενώ εξαιρετικός τον τελευταίο καιρό είναι και ο Βουκαντίνοφ που έβαλε και αυτός 18 πόντους.

Ο Αετός έχασε μια ευκαιρία να πάρει μια σπουδαία νίκη που θα του έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα σωτηρίας αφού ήταν εξαιρετικά εύστοχος από το τρίποντο με 52% αλλά στο τέλος και πάλι λύγισε έχοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο 3/7 βολές κομμάτι που του στοίχησε πολύ.

Καλύτεροι παίκτες του και πάλι οι πολύ ποιοτικοί περιφερειακοί του Κόκκαλης με 26 πόντους και Ροδοστόγλου με 19 πόντους. Μεγάλο πρόβλημα για τον Αετό είναι η έλλειψη κλασσικού πλέι μέικερ πίσω από τον Μητσάκη αφού ο Μόρφης ακόμα δεν έχει επιστρέψει στα γνωστά υψηλά στάνταρ του μετά τον τραυματισμό του ενώ πεσμένος λίγο φαίνεται τον τελευταίο καιρό και ο Τζουγκαράκης που αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα του Αετού.

Η Λειβαδιά την επομένη αγωνιστική πάει στον Λαγκαδά για να αντιμετωπίσει τον σχεδόν καταδικασμένο Ερμή , σε ένα παιχνίδι δύσκολο μεν αλλά στα μέτρα της Λειβαδιάς που αν κερδίσει και αυτό και σε συνάρτηση με άλλα αποτελέσματα μπορεί να μπεί για τα καλά στη μάχη της δεύτερης θέσης.

Ο Αετός δίνει ένα καθοριστικό μα και εξαιρετικής δυσκολίας παιχνίδι απέναντι στη Δόξα Λευκάδας που έχει και αυτή ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για τη νίκη. Είναι ένα εξαιρετικά καθοριστικό παιχνίδι και για τους δύο.


ΕΘΝΙΚΟΣ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 76-52

Ένα παιχνίδι με δύο πρόσωπα έγινε στο Κερατσίνι. Στο πρώτο ημίχρονο ο Φίλιππος ήταν ανταγωνιστικός και όχι μόνο έμενε στη διεκδίκηση της νίκης αλλά προηγείτο κιόλας , έστω και με βραχεία κεφαλή. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός ήταν ισοπεδωτικός και με όπλο την άμυνα του , αφού σε αυτό το διάστημα έφαγε 19 μόλις πόντους , και την απόλυτη επικράτηση του στα ρημπάουντ που του έδωσε την ευκαιρία να ανοίξει πολλούς αιφνιδιασμούς όχι μόνο κέρδισε εύκολα τον αντίπαλο του αλλά στο τέλος έδωσε στη διαφορά διαστάσεις θριάμβου.

Ο Εθνικός είχε αυτή τη φορά επιθετική πολυφωνία και εκτός από τον Γκιζόγιαννη, που έβαλε 17 πόντους, αυτή τη φορά πήρε επιθετική βοήθεια από όλους σχεδόν τους παίκτες του επιβεβαιώνοντας τη ποιότητα και το βάθος του ρόστερ του.

Αντιθέτως ο Φίλιππος στο δεύτερο ημίχρονο κατέρρευσε και δεν μπόρεσε να μείνει μέσα στο παιχνίδι παρά τις υποσχέσεις που είχε αφήσει στο πρώτο ημίχρονο. Με ποσοστά 29% στα δίποντα και 28% στα τρίποντα και τα ρημπάουντ, 27- 41 εις βάρος του, δεν νομίζω ότι μπορούσε να έχει πολλές απατήσεις νίκης.

Ο Εθνικός έχει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι μπροστά του και για τον ίδιο , αν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες του, αλλά και για την συνέχεια και την έκβαση της μάχης για τη δεύτερη θέση αφού υποδέχεται τον Αρκαδικό στο παιχνίδι της αγωνιστικής.

Εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι έχει όμως και ο Φίλιππος αφού σε ένα παιχνίδι επιβίωσης αντιμετωπίζει στο γήπεδο του το Λαύριο με τη νίκη να είναι απαραίτητη απέναντι όμως σε έναν αντίπαλο που και αυτός παίζει τα ρέστα του.


ΠΑΓΚΡΑΤΙ- ΟΦΗ 86-81

Σε ένα παιχνίδι πολύ γρήγορο, που οι άμυνες ήταν σε δεύτερη μοίρα, και με πολλά σουτ από την περιφέρεια , το Παγκράτι νίκησε τον αξιόμαχο ΟΦΗ με 86-81.

Ήταν ένα παιχνίδι που εύκολα κανείς μπορεί να το χαρακτηρίσει σαν μια ραψωδία τρίποντου αφού συνολικά είχαμε 56 προσπάθειες για τρίποντο και από αυτές 23 εύστοχες. Ειδικά το Παγκράτι στο δεύτερο ημίχρονο κυριολεκτικά βομβάρδισε από το τρίποντο με 8/20 προσπάθειες και συνολικά σε όλο το παιχνίδι είχε 15/34.

Ο ΟΦΗ κατάφερε να μείνει με μεγάλη προσπάθεια μέσα στο παιχνίδι σε όλη του τη διάρκεια του αλλά δυο τρίποντα – μαχαιριά στο τέλος του Κοβάσεβιτς του στερήσανε μια νίκη που θα τον έκανε να πάρει βαθιά αναπνοή σωτηρίας. Ο Λιανός με πολλές ατομικές πρωτοβουλίες και ο εξαιρετικός σουτέρ Στυλιανού ήταν οι καλύτεροι.

Το Παγκράτι με αυτή του τη νίκη παραμένει σε ικανοποιητικά βαθμολογικά επίπεδα και δεν έχει καμία αγωνία. Πολύ μεγάλη η προσφορά του Ράπτη, ενός παίκτη που είναι εξαιρετικό εργαλείο, με 14 πόντους και 17!!!!!!! Ρημπάουντ. Λάκκας, Παπαντωνάκος και Κοβάσεβιτς προ΄σφεραν πολλά και αυτοί στην επίθεση.

Στην επόμενη αγωνιστική το Παγκράτι έχει νίκη χωρίς αγώνα ενώ ο ΟΦΗ θέλει νίκη στη Κήτη απέναντι στο Ψυχικό , που και αυτό θα καίγεται, για να ξεκαθαρίσει μία και καλή το θέμα της παραμονής του στη κατηγορία.



Αυτή ήταν και η 20η αγωνιστική ενώ μπροστά μας έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα αγωνιστική, μια αγωνιστική που θα κρίνει πολλά. Αρκεί να αναφέρω τα παιχνίδια και θα καταλάβετε ότι ίσως είναι η μεγαλύτερη μέρα της μάχης στο πρωτάθλημα της Α2.

Εθνικός- Αρκαδικός, Αετός- Δόξα Λευκάδας, Φίλιππος Βέροιας- Λαύριο, ΟΦΗ- Ψυχικό είναι 4 πολύ μεγάλα παιχνίδια με αβέβαια αποτελέσματα και καθοριστική σημασία...

Να είστε καλά και την άλλη εβδομάδα πάλι θα είμαστε εδώ να σχολιάσουμε ότι θα έχει γίνει...