Δυνατές αλλά και κρίσιμες τόσο στη μάχη της ανόδου όσο και της παραμονής, αναμετρήσεις, περιλαμβάνει η 19 αγωνιστική. Πλησιάζοντας πλέον προς τις τελευταίες στροφές της σεζόν, οι ομάδες που έχουν... πραγματικούς στόχους, θέλουν να διαμορφώσουν την κατάσταση υπέρ τους εν όψει της τελικής ευθείας.

* Η πρωτοπόρος Καβάλα υποδέχεται στο γήπεδό της τον πάντα επικίνδυνο Εθνικό και θέλει να συμπληρώσει... ένα γύρο αήττητη, καθώς μετρά 12 συνεχόμενες νίκες με το τελευταίο της κίτρινο φύλλο αγώνα να είναι στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου στο Κερατσίνι (67-66)!

* Δυνατό παιχνίδι αναμένεται και στο Λαύριο με την τοπική ομάδα να αναζητά τη νίκη απέναντι στη Λιβαδειά, που θα την διατηρήσει στη δεύτερη θέ4ση, ειδικά από τη στιγμή που ο Αρκαδικός θα πάρει τους δύο βαθμούς δίχως αγώνα. Οι Βοιωτοί που θα παραταχθούν δίχως τον ηγέτη τους Γιάννη Γκαγκαλούδη που τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική, είναι αήττητοι στον δεύτερο γύρο!

* Παιχνίδι «ζωής ή θανάτου» στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ να υποδέχεται τον Ηρακλή. Με νίκη οι γηπεδούχοι ουσιαστικά «καθαρίζουν» με την υπόθεση παραμονή. Από την άλλη αν ο Ηρακλής νικήσει τότε θα βάλει ακόμα περισσότερο... φωτιά στη μάχη της παραμονής.

* Σε άμεση συνάρτηση με το προηγούμενο παιχνίδι είναι και η αναμέτρηση της Βέροιας. Εκεί ο Φίλιππος που είναι με την πλάτη στον τοίχο, υποδέχεται τη Δόξα Λευκάδας που μετά από την ήττα στη Λιβαδειά δεν έχει άλλο περιθώριο για γκέλα αν θέλει... απλώς να ελπίζει πως μπορεί να μπει σφήνα για τη δεύτερη θέση.

* Στο κλειστό του Στρέφη ο Αετός υποδέχεται το Ψυχικό, με τους γηπεδούχους να αναζητούν τη νίκη που θα τους απομακρύνει κι άλλο από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη το Ψυχικό μετά από την εντός έδρας ήττα από το Λαύριο, δύσκολα θα διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

* Τέλος, στον Λαγκαδά, ο Ερμής που ουσιαστικά παίζει κόντρα στις πιθανότητες (είναι ήδη στο -3 από τις θέσεις παραμονής), υποδέχεται το Παγκράτι που μετά από τη νίκη του επί του Αετού ανάσανε. Με αγωνιστικά προβλήματα θα παραταχθούν και οι δύο.

Το πρόγραμμα

Βαρδινογιάννειο 17.00 ΟΦΗ-Ηρακλής Καλδίρης-Πόντας-Ζακεστίδης (Μπορμπαντωνάκης)

Λαγκαδά 17.00 Ερμής Λαγκαδά-Παγκράτι Νικολούλης-Κατραχούρας-Ζαχαρής (Δροσόπουλος)

Στρέφη 17.00 Αετός-Ψυχικό Τσώνος Β-Θεοδωρόπουλος-Μπούκας (Μαυρουδής)

Λαυρίου 17.00 Λαύριο-Λιβαδειά Αναστόπουλος Α.-Μαλαμάς-Παπαδόπουλος Θ (Παλάτος)

ΔΑΚ Βέροιας 17.00 Φίλιππος Βέρ.-Δόξα Λευκάδας Παγώνης-Φακίτσας-Γερακίνης (Παπαπέτρου)

Αλ. Δημόγλου 17.00 Καβάλα-Εθνικός Γεωργιάδης-Σιμητόπουλος-Τζιοπάνος Ν (Ασλανίδης)