Είχαμε πει ότι αυτή η αγωνιστική είχε μόνο μεγάλα και σημαντικά παιχνίδια, παιχνίδια που η έκβαση τους θα καθορίσει στόχους για τη συνέχεια. Έτσι είχαμε μια ακόμα νίκη για το Λαύριο που το κρατάει ψηλά, νίκη εκτός έδρας για τον Αρκαδικό στον Λαγκαδά που τον κρατάει ζωντανό στη μάχη της ανόδου ενώ για τον Λαγκαδά τα περιθώρια στενεύουν δραματικά. Η Λευκάδα πήρε το ντέρμπι των διεκδικητών και ελπίζει ενώ ο Εθνικός έχασε έδαφος στη μάχη της ανόδου γνωρίζοντας οδυνηρή ήττα στην Κρήτη από τον ΟΦΗ που φαίνεται να απομακρύνεται οριστικά από τον κίνδυνο. Ο Αετός πήρε τεράστια νίκη στον ντέρμπι της ουράς και μάλιστα διπλή αφού κατάφερε να καλύψει και τη διαφορά ενώ ο Ηρακλής νιώθει τη θηλιά να σφίγγει και το μόνο θετικό για αυτόν ήταν η ήττα του Φιλίππου από τη Λειβαδιά που δίνει τη δυνατότητα στον Ηρακλή να έχει κάποιον να κυνηγάει για να σωθεί.

Ας τα πάρουμε όμως ένα – ένα από την αρχή όλα τα παιχνίδια.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ- ΨΥΧΙΚΟ 82-68

Ήταν ένα παιχνίδι που αναμενότανε ντέρμπι μεταξύ δύο μνηστήρων της ανόδου και τέτοιο ήταν για 30 λεπτά με το σκορ στο 56-55 και τις δυο ομάδες για 30 λεπτά να εναλλάσσονται στη πρωτοπορία. Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως η Λευκάδα με επικεφαλής τον Κυρίτση πήρε μια διαφορά που όλο και μεγάλωνε και στο τέλος το μόνο κακό είναι ότι δεν μπόρεσε να καλύψει τη διαφορά του πρώτου παιχνιδιού αφού ο Κυρίτσης έχασε το τελευταίο σουτ.

Η Δόξα είχε για άλλη μια φορά πρωταγωνιστή τον Κυρίτση με 25 πόντους και συμπαραστάτη τον Αποστολίδη με 15 πόντους και 5 ασίστ ενώ μεγάλες βοήθειες πήρε και από τους ψηλούς της, τον Αναγνωστόπουλο με 16 πόντους και τον Σκλάβο με 12 και 7 ρημπάουντ.

Το Ψυχικό είχε 50% στις βολές με 6/13 στο τελευταίο δεκάλεπτο, είχε 41% στα δίποντα ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε 3/16 σουτ εντός παιδιάς. Όλα αυτά τα νούμερα ήταν καταδικαστικά για οποιαδήποτε φιλοδοξία είχε για νίκη. Ταυτόχρονα είχε την ατυχία να έχει τον καλύτερο της παίκτη, τον Δημάκο σε μια πολύ κακή μέρα.

Την επόμενη αγωνιστική και οι δυό ομάδες έχουν πολύ μεγάλα παιχνίδια αφού η μεν Λευκάδα δοκιμάζεται στην έδρα της εξαιρετικά φορμαρισμένης Λειβαδιάς ενώ το Ψυχικό έχει παιχνίδι χρονιάς στο γήπεδο του με το Λαύριο σε ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι ανόδου.


ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ- ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 59-68

Σημαντική νίκη για τον Αρκαδικό που φαινότανε στο πρώτο ημίχρονο ότι θα έρθει σχετικά εύκολα όμως ο Λαγκαδάς πάλεψε γενναία στο δεύτερο ημίχρονο , έφτασε τη διαφορά στον πόντο αλλά ο Αρκαδικός βασισμένος στην εμπειρία των παικτών του και κυρίως του Καρύδα κατάφερε και πήρε αυτό το πολύτιμο διπλό.

Ήταν ένα μάλλον νευρικό παιχνίδι, με δύο ομάδες που παλεύανε πολύ στην άμυνα αλλά με πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση και ένα παιχνίδι μάλλον σε κλειστό ρυθμό , πράγμα που βόλεψε τον Αρκαδικό που γενικά του αρέσει να πηγαίνει το παιχνίδι σε σετ επιθέσεις.

Ο Λαγκαδάς πάλεψε το παιχνίδι για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του , επικράτησε στα ρημπάουντ αλλά τα 22 λάθη και το 53% στις βολές με 0/6 στο δεύτερο ημίχρονο θεωρώ ότι ήταν τα δύο κομμάτια του παιχνιδιού που του στοιχήσανε.

Ο Αρκαδικός έκανε άλλο ένα διπλό στηριζόμενος ότι και πάλι κράτησε τον αντίπαλο χαμηλά στον ρυθμό και στο σκορ, έκανε 10 κλεψίματα και έδειξε ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία αλλά θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη σταθερότητα στη συνέχεια.

Το καλό για τον Αρκαδικό η επάνοδος του Τζόρτζεβιτς στο σκοράρισμα και η σταθερά καλή εικόνα του Καρύδα.

Ο Αρκαδικός την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί τον ΟΦΗ με τη νίκη να είναι απαραίτητη ενώ ο Λαγκαδάς πάει στο Ιβανώφειο για να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή σε ένα παιχνίδι κυριολεκτικά ζωής και θανάτου και για τους δύο.


ΛΑΥΡΙΟ- ΠΑΓΚΡΑΤΙ 94-82

Το Λαύριο συνεχίζει την τρελή του κούρσα και όλο και πλησιάζει. Σε ένα πονηρό παιχνίδι απέναντι στο Παγκράτι αφού πέρασε πολλές δυσκολίες κατάφερε τελικά στο τέλος να πάρει τη νίκη και με 12 πόντους διαφορά, διαφορά όμως που δεν δείχνει τη πραγματική εικόνα του παιχνιδιού αφού το Παγκράτι ήταν ανταγωνιστικό μέχρι τουλάχιστον το 35΄.

Στο Λαύριο έγινε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, σε ένα πολύ γρήγορο τέμπο και με μεγάλο σκορ αλλά και εναλλαγή συναισθημάτων.

Στο πρώτο ημίχρονο το Λαύριο κρατούσε τα ηνία του παιχνιδιού με μια μικρή διαφορά ενώ το Παγκράτι ακολουθούσε χάρις στην μεγάλη ευστοχία που είχε από το τρίποντο με 6/9. Στο δεύτερο ημίχρονο το Παγκράτι μπήκε πολύ δυνατά , προηγήθηκε με 8 ( 49-57) αλλά εκεί ήταν η σειρά του Λαυρίου να βάλει μεγάλα τρίποντα με τους Περράκη και Σακελλαρίου, που συνολικά είχαν οι δυό τους 9/15, και έτσι γρήγορα το Λαύριο ξαναμπήκε στο κεφάλι με 73-69 και στο τέταρτο δεκάλεπτο κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει τη πρωτοπορία στο σκορ αλλά να αυξήσει και τη διαφορά φτάνοντας έτσι στη 12η του νίκη, νίκη που το κρατάει στη δεύτερη προνομιούχο θέση.

Το Παγκράτι στάθηκε επάξια στο παιχνίδι , είχε έναν εκπληκτικό σουτέρ , τον Κοβάσεβιτς, αλλά προδόθηκε από τις επιστροφές του , που έδωσαν στο Λαύριο 13 τελειωμένους αιφνιδιασμούς , δηλαδή 13 εύκολα καλάθια. Ταυτόχρονα τα 19 λάθη είναι πολλά και έτσι πήγε χαμένο το 53% στα τρίποντα.

Εκτός από τους Περράκη και Σακελλαρίου το Λαύριο είχε και πάλι έναν εξαιρετικό Γιαννακόπουλο που είχε 22 πόντους, 10 ρημπάουντ και 4 ασίστ. Το Λαύριο εξακολουθεί να διδάσκει ότι ιστορία στον αθλητισμό δεν γράφουν κατ΄ ανάγκη τα μεγάλα ονόματα και τα μεγάλα μπάτζετ αλλά ιστορία γράφει η δουλειά, η αγάπη για τη φανέλα και πάνω από όλα η δύναμη της παρέας. Αυτό μην το υποτιμάτε για τη συνέχεια…….

Στο Ψυχικό το Λαύριο θα παλέψει για το διπλό της ανόδου ενώ το Παγκράτι έχει κάνει μια κοιλιά έχοντας να αντιμετωπίσει ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα που είχε και τώρα με τον Αετό θα παλέψει για τη νίκη που θα βάλει τέλος στο αρνητικό αυτό σερί απέναντι όμως σε μια ομάδα εξαιρετικά αξιόμαχη.


ΟΦΗ- ΕΘΝΙΚΟΣ 72-69

Ο ΟΦΗ των μεγάλων προβλημάτων πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη απέναντι στον Εθνικό και έτσι πήρε μια ανάσα ενώ ο Εθνικός έχασε πολύτιμο έδαφος στη διεκδίκηση της ανόδου χωρίς όμως να έχει σταματήσει να ελπίζει.

Ο ΟΦΗ των 6 παικτών ρισκάρισε και έδωσε το μακρινό σουτ στον Εθνικό και δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα στηριζόμενος, εκτός από την πραγματικά ηρωική προσπάθεια των παικτών του, και στην εξαιρετικά μεγάλη αστοχία του Εθνικού από το τρίποντο αφού δεν είναι μόνο το ποσοστό του χαμηλό ( 18% ) αλλά και η ποσότητα των τρίποντων αφού ο Εθνικός είχε 33 προσπάθειες για τρίποντο μία παραπάνω από ότι για δίποντο……

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος και ο ΟΦΗ με έναν εκπληκτικό Λιανό που είχε 27 πόντους ήταν συνήθως μπροστά στο σκορ με μικρές έως ελάχιστες διαφορές. Στο τέλος ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει μια διαφορά 8 πόντων ( 64-56) που όμως ο Εθνικός κατάφερε να ροκανίσει και στο τέλος αν ο Καρυπίδης έβαζε και τις δύο βολές 6΄΄ πριν το τέλος ίσως κατάφερνε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση αφού το σκορ εκείνη την ώρα ήταν 70- 69.

Ο ΟΦΗ εκτός από τον Λιανό είχε πολύτιμες βοήθειες από τους ψηλούς του, Σταμπουλή και Χάλαρη που είχαν αντίστοιχα 11 και 12 πόντους, 7 και 8 ρημπάουντ μα πάνω από όλα εξαιρετική αμυντική δουλειά πάνω στους ψηλούς του Εθνικού σε ένα πολύ δύσκολο και καθοριστικό ματς – απ.

Ο Εθνικός είχε πολύ καλούς τον Δεμερτζή με 25 πόντους και 7 ρημπάουντ και τον Τσιότρα με 14 αλλά σε κακή μέρα τους ψηλούς του.


ΑΕΤΟΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ 81-67

Έχω πει πολλές φορές ότι το ρόστερ του Αετού δεν είναι ρόστερ ομάδας που θα πρέπει να κινδυνεύει και μια επιβεβαίωση ήρθε χθες που σε ένα παιχνίδι σχεδόν χωρίς αύριο πήρε μια πεντακάθαρη και δίκαιη νίκη.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μόνο στο πρώτο ημίχρονο που ο Ηρακλής μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και με επικεφαλής έναν εξαιρετικό Μιχάλογλου μπήκε μπροστά στο σκορ με 0-7 και 13-20 όμως τα καλά νέα για τον Ηρακλή τελείωσαν κάπου εκεί αφού ο Αετός σκλήρυνε την άμυνά του ενώ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα επιθετικά του ατού αλλά και τις περιορισμένες επιθετικές επιλογές του Ηρακλή όταν χρειάστηκε να κάνει ροτέισον και να ξεκουράσει κάποιους βασικούς του παίκτες.

Το ημίχρονο έκλεισε με 38-35 αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο ο Αετός ήταν ισοπεδωτικός , πέτυχε 30 πόντους με πολλά καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο και με εξαιρετικά ποσοστά αφού στο συγκεκριμένο δεκάλεπτο είχε 2/3 βολές, 11/12 δίποντα και 2/2 τρίποντα, δηλαδή είχε χάσει μια βολή και ένα δίποντο. Ο Ηρακλής ήταν αδύνατον να ακολουθήσει έχοντας μεγάλα προβλήματα σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και έτσι βρέθηκε να χάνει με 72-46. Σε αυτό το σημείο ο κόουτς του Ηρακλή γύρισε την άμυνα του σε μια ζώνη 2-1-2 που κατάφερε να σταματήσει τον επιθετικό οίστρο του Αετού και με ένα 18-0 κατάφερε όχι βέβαια να μπει στη διεκδίκηση της νίκης αλλά τουλάχιστον στη διατήρηση της διαφοράς του πρώτου παιχνιδιού που ήταν +10. Με ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο όμως του Αράπη, μετά από μια εξαιρετικά παιγμένη επίθεση, ο Αετός κατάφερε να πάρει και τη διαφορά και έτσι ουσιαστικά να κάνει 2 νίκες σε ένα παιχνίδι.

Ο Αετός παρουσιάστηκε πανέτοιμος σε αυτό το τόσο καθοριστικό παιχνίδι τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά και είχε έναν Κόκκαλη που είχε μια εξαιρετική εμφάνιση, αντάξια του ταλέντου του, και από κοντά του τον Ροδόστογλου.

Ο Ηρακλής αντίθετα παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων του παιχνιδιού , ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο και το μόνο που πρέπει να κρατήσει είναι η προσπάθεια του στο τέλος να καλύψει τη διαφορά.

Ο Αετός έχει μπροστά του ένα Αθηναικό ντέρμπι στο Μετς απέναντι στο Παγκράτι που θέλει και αυτό τους βαθμούς για να μην μπλέξει ενώ ο Ηρακλής έχει μπροστά του το παιχνίδι με τον Λαγκαδά που αν δεν το κερδίσει πολύ απλά έπεσε……


ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΛΕΙΒΑΔΙΑ 66- 70

Μια ακόμα νίκη για τη Λειβαδιά που όχι μόνο έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο του υποβιβασμού αλλά πλέον στοχεύει και σε ένα καλό πλασάρισμα στη βαθμολογία. Από την άλλη μια ήττα για τον Φίλιππο που τον κρατάει στον κίνδυνο και φαίνεται να είναι ο βασικός αντίπαλος του Ηρακλή για να αποφύγουν τη Τρίτη θέση που οδηγεί στη Β΄ Εθνική.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο μεγαλύτερο του διάστημα και στο τέλος κρίθηκε στις λεπτομέρειες και εκεί ίσως έπαιξε ρόλο το πολύ μεγάλο άγχος που είχε η ομάδα της Βέροιας αλλά και οι προσωπικότητες της ομάδας της Λειβαδιάς.

Ο Φίλιππος για άλλο ένα παιχνίδι ήταν πολύ άστοχος από το τρίποντο με 19% και αυτό τον δυσκόλεψε πολύ. Αντίθετα η Λειβαδιά κατάφερε να τρέξει πολλές φορές , να πάρει 9 καλάθια στον αιφνιδιασμό και παρόλο που είχε σε μια μέτρια μέρα τον Γκαγκαλούδη χάρις κυρίως στον Βουκαντίνοφ που είχε 19 πόντους και τον εξαιρετικό φέτος Δημητριάδη που είχε 11 πόντους και 10 ρημπάουντ έφτασε σε μια πολύ σπουδαία νίκη.

Από εδώ και πέρα ο Φίλιππος θέλει μεγάλες εντός έδρας νίκες απέναντι σε διεκδικητές της ανόδου για να αποφύγει τον υποβιβασμό ενώ η Λειβαδιά έχει πάρει φόρα και αν κερδίσει τη Λευκάδα μέσα στη Λειβαδιά θα μπορεί να μπεί και στην εξάδα στην παρθενική της εμφάνιση στη κατηγορία.


Αυτή ήταν και η 17η αγωνιστική και μπροστά μας έχουμε μια αγωνιστική με 3 πολύ μεγάλα παιχνίδια. Το Ψυχικό- Λαύριο, παιχνίδι εξαιρετικά σημαντικό για τη μάχη της δεύτερης θέσης, το Λειβαδιά- Λευκάδα, παιχνίδι πολύ σημαντικό για την Λευκάδα απέναντι σε μια εξαιρετικά φορμαρισμένη ομάδα και βέβαια το Ηρακλής- Λαγκαδάς παιχνίδι όπως κυριολεκτικά ζωής και θανάτου και για τους δύο.

Τα ξαναλέμε την άλλη εβδομάδα…….