Το Λαύριο συνεχίζει να παλεύει και να ονειρεύεται αφού μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι πήρε τη νίκη της αγωνιστικής, που μπορεί να γίνει και νίκη της χρονιάς, ενώ ο Ηρακλής σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο πήρε τη νίκη και έμεινε ζωντανός ενώ ο Λαγκαδάς ελπίζει μόνο σε ένα θαύμα. Κατά τα άλλα η Καβάλα βαδίζει σταθερά για την άνοδο, η Λειβαδιά συνεχίζει τη φρενήρη της πορεία στα τελευταία παιχνίδια και ταυτόχρονα έκοψε ένα μεγάλο μέρος από τις ελπίδες της Λευκάδας για την άνοδο. Το Παγκράτι επέστρεψε στις νίκες ενώ ο Αρκαδικός γλύτωσε από του χάρου τα δόντια και από μια επώδυνη δυσάρεστη έκπληξη.

Ας πάμε λοιπόν να δούμε πιο αναλυτικά τα παιχνίδια της αγωνιστικής.


ΨΥΧΙΚΟ- ΛΑΥΡΙΟ 68-69

Τρομερό παιχνίδι έγινε στο κλειστό του Ψυχικού , ένα πραγματικό θρίλερ, μία μάχη σώμα με σώμα με πολλές εναλλαγές στο σκορ και στα συναισθήματα που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο και εκεί ο πιο τυχερός και ίσως και ο πιο συγκεντρωμένος στις τελευταίες αποφάσεις και επιλογές, που ήταν το Λαύριο, πήρε τη μεγάλη νίκη.

Το Λαύριο με λαβωμένους αλλά παρόντες τον Γιαννακόπουλο και τον Μπρόζο ήταν καλύτερο στο πρώτο ημίχρονο, πήρε προβάδισμα στο σκορ στοχεύοντας ξεκάθαρα να φθείρει τον Παπανικολάου στην άμυνα του χτυπώντας συνέχεια pick’ n roll με τον παίκτη που μάρκαρε ο Παπανικολάου και επειδή το Ψυχικό είχε αποφασίσει να αμυνθεί με αλλαγές πάντα βρισκότανε σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός με τον Παπανικολάου να αντιμετωπίζει και να δυσκολεύεται από τις επιθέσεις του Γιαννακόπουλου και του Σακελλαρίου. Ταυτόχρονα μεγάλες βοήθειες πήρε το Λαύριο από τον Παγώνη , στην καλύτερη του φετινή εμφάνιση , σε άμυνα και επίθεση.

Το Ψυχικό για άλλη μια φορά στηριζότανε στον εξαιρετικό Δημάκο που με την εκρηκτικότητα του αλλά και την ευστοχία του από το τρίποντο κρατούσε ζωντανή την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο με την παρουσία του έμπειρου και δυνατού Μαρμαρινού η άμυνα του Ψυχικού δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα στην επίθεση του Λαυρίου που σκόραρε πολύ δύσκολα πια με αποτέλεσμα το Ψυχικό να πλησιάσει στο σκορ και στο τέταρτο δεκάλεπτο να πάρει το προβάδισμα στο σκορ και μάλιστα 1΄30΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού προηγήθηκε με 7 πόντους ( 68-61) δίνοντας την αίσθηση ότι έχει πάρει τη νίκη. Το Λαύριο όμως σε εκείνο το σημείο έδειξε χαρακτήρα, έβγαλε μεγάλες άμυνες και στα 10΄΄ πριν τη λήξη με ένα μεγάλο τρίποντο του Σακελλαρίου που έμεινε τελείως αμαρκάριστος μετά τη πάσα του Δανά έδωσε το προβάδισμα στο Λαύριο που έμελλε να του χαρίσει τη νίκη αφού και το τρίποντο του Κορωνίδη και τα δύο λέι απ του Νίκου με τη λήξη δεν βρήκαν τον στόχο.

Η νίκη του Λαυρίου είναι τεράστιας σημασίας όπως και η ήττα του Ψυχικού φαίνεται να είναι καταδικαστική για την ομάδα του Ψυχικού που στα τελευταία παιχνίδια φαίνεται να μην έχει μεγάλα ψυχικά αποθέματα και ταυτόχρονα φαίνεται να μην είναι αρκετό το σκοράρισμα του Δημάκου και η επιθετική συνεισφορά του Παπανικολάου αφού οι υπόλοιποι έμπειροι παίκτες του φαίνεται να είναι και σε κακή φόρμα αλλά και εκτός επιθετικού παιχνιδιού της ομάδας.

Για το Λαύριο τα έχουμε πει. Πολλές φορές την ιστορία στον αθλητισμό δεν την γράφουν ούτε τα λεφτά ούτε τα μεγάλα ονόματα. Τη γράφουν η δύναμη της παρέας, η δουλειά και η πίστη στην υπέρβαση. Πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς Σερελή, στα παιδιά και τους ανθρώπους της ομάδας που και αυτό που έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής είναι πολύ σημαντικό.

Πρέπει οπωσδήποτε να τονισθεί η για άλλη μια φορά εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο του Ψυχικού, ατμόσφαιρα υψηλού αθλητικού πολιτισμού, η εξαιρετική συμπεριφορά παικτών και προπονητών και η πολύ καλή διαιτησία.


ΚΑΒΑΛΑ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 69-59

Η Καβάλα πολύ καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο από την ομάδα της Βέροιας , πήρε γρήγορα μια διαφορά που έκατσε με τη λήξη του ημιχρόνου στο +17 ( 41-24) και στο δεύτερο ημίχρονο ο κόουτς Τζήμας έδωσε χρόνο και στα νέα παιδιά της ομάδας ενώ ταυτόχρονα και η ομάδα της Βέροιας αντέδρασε και ναι μεν η αντίδραση της ομάδας της Βέροιας δεν ήταν ικανή να την βάλει στη διεκδίκηση της νίκης , μπόρεσε όμως να κλείσει τη διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Στο πρώτο ημίχρονο η Καβάλα είχε 8/17 τρίποντα την ώρα που ο Φίλιππος από το τρίποντο είχε 1/14. Και μόνο αυτό το στοιχείο νομίζω ότι δείχνει πιο ήταν το κλειδί της επικράτησης της Καβάλας.

Είναι ένα παιχνίδι που είχε εκ των προτέρων ξεκάθαρο φαβορί και τώρα η Καβάλα περιμένει και πάλι γηπεδούχος τον Εθνικό για να κάνει ένα ακόμα βήμα ανόδου ενώ ο Φίλιππος που δεν περίμενε πολλά από αυτό παιχνίδι έχει μπροστά του ένα παιχνίδι κλειδί στο γήπεδο του με τη Δόξα Λευκάδας, παιχνίδι εξαιρετικά καθοριστικό για το μέλλον του στη μάχη της σωτηρίας.


ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ- ΟΦΗ 78-70

Πολύ δύσκολη και αγχωτική νίκη του Αρκαδικού απέναντι στον ΟΦΗ που μπορεί να έχει αγωνιστικά και μη προβλήματα αλλά παραμένει πάντα ένας πολύ δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος.

Το στυλ του Αρκαδικού είναι να πηγαίνει τα παιχνίδια σε πολύ κλειστό ρυθμό και πολλές, αν όχι όλες τις επιθέσεις, σε σετ παιχνίδι. Αυτό κατά κάποιον τρόπο βόλευε και τον ΟΦΗ με το ρηχό ρόστερ να μείνει μέσα στο παιχνίδι μέχρι το τέλος και να διεκδικεί τη νίκη μέχρι το 39΄ όπου ο Καρύδας με 6 συνεχόμενους πόντους έδωσε τη δύσκολη αλλά σημαντική νίκη στην ομάδα της Αρκαδίας.

Ο Αρκαδικός στηρίχθηκε στο εξαιρετικό του δίδυμο, τον Καρύδα με 17 πόντους και τον Τζόρτζεβιτς που επανήλθε στις εξαιρετικές του εμφανίσεις, απέναντι στη περσινή του ομάδα, με 27 πόντους ( 7/7 βολές και 10/13 δίποντα) ενώ για τον ΟΦΗ που πάλι έλειψε ο Κιτσούλης , καλύτεροι ήταν οι Στυλιανού και Λιανός ενώ θετική ήταν η ουσιαστική επανεμφάνιση του Τρεπάλοβατς με 8 πόντους και 5 ρημπάουντ.

Τώρα για τον Αρκαδικό υπάρχει το ρεπό και 2 ξεκούραστοι πόντοι ενώ ο ΟΦΗ παίζει στην έδρα του με τον Ηρακλή σε ένα παιχνίδι που ενδεχόμενη νίκη του θα σημαίνει και σωτηρία του.


ΛΕΙΒΑΔΙΑ- ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 87-80

Γκαγκαλούδης : 30 πόντοι ( 7/9 βολές, 7/7 δίποντα) 10 κερδισμένα φάουλ, 10 ασίστ. Ίσως και μόνο αυτά τα νούμερα να δείχνουν την αιτία της νίκης της Λειβαδιάς. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Όταν διεκδικείς την άνοδο και παίζεις ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και έχεις εκτός έδρας πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση ( 52% στα δίποντα και 42% στα τρίποντα), να επικρατείς στα ρημπάουντ με 39 έναντι 29, είναι ανεπίτρεπτο να τρως 87 πόντους στην άμυνα σου και να χάνεις εξαιτίας το παιχνίδι και ένα μεγάλο μέρος από τις ελπίδες σου για άνοδο.

Η Λειβαδιά από την αρχή του αγώνα είχε το πάνω χέρι στον αγώνα καθοδηγούμενη από τον εξαιρετικό Γκαγκαλούδη και συμπαραστάτες τον Βουκαντίνοφ με 15 και τον Σάκοτα με 16 πόντους και στο τέλος έφτασε στη νίκη δίκαια και καθαρά.

Η Λευκάδα είχε άλυτο γρίφο το μαρκάρισμα του Γκαγκαλούδη αλλά και τα πολλά λάθη που έκανε, 18 συνολικά. Ο Κυρίτσης και ο Αποστολίδης ήταν οι καλύτεροι επιθετικά αλλά όπως είπαμε μόνο η επίθεση ποτέ δεν είναι αρκετή.

Η Λειβαδιά πάει στο Λαύριο με εξαιρετική ψυχολογία για μια ακόμα υπέρβαση ενώ η Λευκάδα πάει να παίξει ρέστα της στη Βέροια σε ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι και για τις 2 ομάδες.


ΠΑΓΚΡΑΤΙ- ΑΕΤΟΣ 82-72

Ξαναγύρισε ο κόσμος του Παγκρατίου στο Μετς , αφού έληξε η τιμωρία του, ξαναγύρισε και το Παγκράτι στις νίκες στο Αθηναϊκό ντέρμπι απέναντι στον Αετό.

Ήταν ένα παιχνίδι με 2 πρόσωπα. Ένα μέχρι το 29΄που ήταν άκρως ανταγωνιστικό και με τον Αετό να προηγείται με 60-64 και ένα δεύτερο πρόσωπο μετά το 29΄ αφού σε εκείνο το σημείο το Παγκράτι έτρεξε ένα σερί 19-0 , πήγε το σκορ στο 79-64 και πήρε τη νίκη στο τέλος χωρίς να απειληθεί πάλι.

Το παιχνίδι είχε ένα γρήγορο ρυθμό με μεγάλο αριθμό επιθέσεων αφού το μεν Παγκράτι έκανε 70 σουτ εντός παιδιάς και ο Αετός 69 και έτσι παρόλο που τα επίπεδα ευστοχίας και για τις δύο ομάδες δεν ήταν πολύ ψηλά πήγε σε μεγάλο σκορ σχετικά , γεγονός που βολεύει το Παγκράτι που σχεδόν σε όλα του τα παιχνίδια ανοίγει πολύ τα σκορ και έτσι έχει το παράδοξο να έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα τη χειρότερη άμυνα.

Το Παγκράτι, που με αυτή τη νίκη νομίζω ότι κόβει κάθε ανησυχία που είχε υπάρξει μετά τις τελευταίες συνεχόμενες ήττες του, είχε και πάλι πρωταγωνιστή τον Κουτρούλια με 18 πόντους και 9 ρημπάουντ και συμπαραστάτες τον Παπαντωνάκο με 15 πόντους και 8 ρημπάουντ αλλά και τον πάντα πολύτιμο Ράπτη με 11 πόντους και 4 κλεψίματα.

Ο Αετός κέρδισε τη μάχη των ρημπάουντ με 48 έναντι 35 και μάλιστα 19 από αυτά επιθετικά αλλά τα 23 λάθη ήταν πάρα πολλά και τα ποσοστά του στα σουτ εντός παιδιάς ισχνά ( 42% στα δίποντα )

Το παράξενο με τα ρημπάουντ ήταν ότι πρώτος ρημπάουντερ του παιχνιδιού βγήκε ο κοντύτερος ίσως παίκτης του αγώνα , ο πλέι μέικερ του Αετού, ο Μητσάκης με 11 ρημπάουντ και από αυτά τα 7 επιθετικά!!!!!!!!!!

Καλύτεροι από τον Αετό ο Κόκκαλης, που διανύει περίοδο φόρμας και ο πάντα σταθερός Ροδοστόγλου.


ΗΡΑΚΛΗΣ- ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 73-68

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αλλά και ντέρμπι παραμονής ο Ηρακλής νίκησε και έμεινε ζωντανός στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία του.

Το παιχνίδι ήταν πολύ νευρικό , με πολύ άγχος , όπως ήταν φυσιολογικό, και από τις δύο ομάδες , με συνεχείς εναλλαγές στη πρωτοπορία του σκορ και στο τέλος η μονομαχία βρήκε νικητή αυτόν που κέρδισε τη μάχη των ρημπάουντ , τον Ηρακλή δηλαδή που είχε 45 ρημπάουντ, τα 17 από αυτά επιθετικά και έτσι κατάφερε να μην του στοιχίσουν ούτε τα πολλά λάθη ( 19 ) αλλά ούτε και οι πολλές χαμένες βολές που είχε ( 13 συνολικά ).

Κυρίαρχοι κάτω από τα καλάθια οι Μιχάλογλου με 14 πόντους και 13 ρημπάουντ και ο πολυέμπειρος Δέσπος με 14 πόντους και 14 ρημπάουντ ενώ πρώτος σκόρερ για την ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Ονάσογλου με 20 πόντους.

Από τον Λαγκαδά καλύτερος σκόρερ ο Θεοδωράκος με 18 πόντους ενώ οι ψηλοί του Μπένας και Μανούσος παρότι σκόραραν χάσανε κατά κράτος τις μάχες των ρημπάουντ.

Ο Ηρακλής συνεχίζει τη μάχη με ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στην Κρήτη με τον ΟΦΗ. Εκεί θα κυνηγήσει την υπέρβαση απέναντι όμως σε μια ομάδα που και αυτή θέλει τη νίκη για να ησυχάσει ενώ για τον Λαγκαδά που τα περιθώρια πιά έχουν στενέψει απελπιστικά η νίκη στο γήπεδο του απέναντι στο Παγκράτι αποτελεί μονόδρομο όμως κάθε άλλο παρά εύκολη είναι……..


Αυτή ήταν και η 18 αγωνιστική ενός πρωταθλήματος που συνεχίζεται συναρπαστικό και με πολλές συγκινήσεις στην κορυφή αλλά και στην ουρά.

Η επόμενη αγωνιστική έχει τα τελευταία χαρτιά για την άνοδο για Εθνικό σε μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή στη Καβάλα, το πονηρό παιχνίδι του Λαυρίου στη πανίσχυρη έδρα του απέναντι στην πολύ επικίνδυνη τον τελευταίο καιρό Λειβαδιά, τις μάχες ανάμεσα σε ομάδες που κινδυνεύουν και ομάδες που θέλουν να μείνουν στη διεκδίκηση της ανόδου , Αετός- Ψυχικό και Φίλιππος- Λευκάδα και την μεγάλη μάχη σωτηρίας ανάμεσα σε ΟΦΗ και Ηρακλή.

Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα αγωνιστική...