Η 22η αγωνιστική σημαδεύτηκε από την πολύ μεγάλη νίκη του Αετού μέσα στο Λαύριο, αποτέλεσμα που δίνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την σωτηρία του Αετού και ταυτόχρονα στερεί μάλλον κάθε πιθανότητα ανόδου στο Λαύριο. Από αυτό το αποτέλεσμα υπάρχει ένας ακόμα κερδισμένος και αυτός είναι ο Αρκαδικός που είναι πια ξεκάθαρο φαβορί για τη δεύτερη θέση χωρίς όμως να έχει κριθεί κάτι.

Κατά τα άλλα η Καβάλα εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο και το πρωτάθλημα, Λευκάδα και Ψυχικό διατηρήσανε τις ελπίδες τους, η Λειβαδιά δεν σταματάει πουθενά ενώ Ηρακλής και Φίλιππος μάλλον θα είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για την σωτηρία τους.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι έγινε στην 22η αγωνιστική.


ΛΑΥΡΙΟ- ΑΕΤΟΣ 58-65

Σίγουρα ήταν το αποτέλεσμα της αγωνιστικής η μεγάλη νίκη του Αετού μέσα στη πανίσχυρη έδρα του Λαυρίου , έδρα που για δεύτερη συνεχόμενη φορά φαίνεται να καταδικάζει τα όνειρα του Λαυρίου.

Έχουμε πει πολλές φορές από αυτό εδώ το βήμα ότι η ποιότητα του Αετού δεν είναι ποιότητα ομάδας για να κινδυνεύσει και μάλιστα τη προηγούμενη εβδομάδα έγραψα ότι ο Αετός είναι ικανός για κάθε αποτέλεσμα παντού. Αυτό το επιβεβαίωσε ο Αετός με τη μεγάλη του αυτή νίκη, νίκη που στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στην άμυνα του, αφού δέχθηκε μόλις 58 πόντους και στο καθοριστικό τελευταίο δεκάλεπτο μόνο 8, αλλά και στην επικράτηση του στη μάχη των ρημπάουντ αφού έπιασε 48 ρημπάουντ έναντι μόλις 35 του Λαυρίου.

Το παιχνίδι ήταν από την αρχή πολύ νευρικό και σε όλη του τη διάρκεια ντέρμπι με τις δύο ομάδες πολύ κοντά στο σκορ. Ο Αετός είχε επιλέξει να ρισκάρει δίνοντας το μακρινό σουτ στο Λαύριο και δικαιώθηκε αφού το Λαύριο πήγε σε πολλά τρίποντα με εξαιρετικά κακά ποσοστά ( 3/27 11% ).

Το Λαύριο κατάφερε στο τρίτο δεκάλεπτο να πάρει μια μικρή διαφορά της τάξης των 8 πόντων το μάξιμουμ , κυρίως βρίσκοντας εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Αετός κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ και πνίγοντας στο άγχος τους αντιπάλους του κατάφερε στο τέλος να πάρει τη νίκη αφού το Λαύριο σε αυτό το δεκάλεπτο είχε 1/7 δίποντα και 1/8 τρίποντα συνολικά δηλαδή 2/ 15 εντός παιδιάς και ταυτόχρονα τα ρημπάουντ σε αυτό το δεκάλεπτο ήταν 7-15.

Ο Αετός σίγουρα είχε πιο ορθολογική κατανομή επιθέσεων με 43 δίποντα και 16 τρίποντα ενώ το Λαύριο είχε 33 δίποντα και 27 τρίποντα και μεγάλη αδυναμία να χτυπήσει κοντά στο καλάθι πράγμα που έκανε ο Αετός κυρίως με τον Τοπάλη.

Ο Αετός την επόμενη αγωνιστική πάει στη Βέροια και με νίκη εξασφαλίζει 100% τη σωτηρία του ενώ το Λαύριο παίζει εκτός έδρας με τον καταδικασμένο Λαγκαδά και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να διατηρήσει τις όποιες πιθανότητες του.


ΠΑΓΚΡΑΤΙ- ΚΑΒΑΛΑ 75-84

Άλλη μια νίκη για την Καβάλα που αυτή τη φορά κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν αφού το Παγκράτι ήταν εξαιρετικό για 33΄, πολύ ανταγωνιστικό και συνέχεια μπροστά στο σκορ. Σε αυτό το σημείο η άμυνα της Καβάλας έγινε πολύ δυνατή εξανάγκασε το Παγκράτι σε αρκετά λάθη αλλά το σημαντικότερο είναι ότι περιόρισε την ευστοχία του Παγκρατίου από το τρίποντο αφού μέχρι το 30΄το Παγκράτι είχε το απίθανο 10/ 13 αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε μόλις 1/6 τρίποντα και 3/ 10 δίποντα. Αντίθετα η Καβάλα με επικεφαλής τον Τότσιο , που ήταν καταλυτικός στο τέταρτο δεκάλεπτο, στο ίδιο διάστημα είχε 9/ 10 δίποντα και έτσι έφτασε στη νίκη εκμεταλλευόμενη ίσως και το φόρτωμα και των 3 ψηλών του Παγκρατίου με φάουλ από νωρίς και τελικά την αποχώρηση των Κουτρούλια και Ράπτη με 5 φάουλ.

Από την Καβάλα εκτός του Τότσιου εξαιρετικοί ήταν και οι Καλαμπάκας με 15 και ο Χαρισμίδης με 18 πόντους και 7 κερδισμένα φάουλ από τους ψηλούς του Παγκρατίου ενώ από το Παγκράτι καλύτεροι οι Ράπτης με 17 πόντους και 10 ρημπάουντ, Κοβάσεβιτς και Παππάς με 14 και 13 πόντους.

Την επόμενη αγωνιστική η Καβάλα υποδέχεται το Ψυχικό που θα παίζει τη χρονιά ενώ το Παγκράτι θα πάει στο Κερατσίνι να αντιμετωπίσει τον Εθνικό σε ένα παιχνίδι περισσότερο γοήτρου και καλύτερου πλασαρίσματος.


ΗΡΑΚΛΗΣ- ΕΘΝΙΚΟΣ 55-62

Σε ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών ο αδιάφορος βαθμολογικά Εθνικός δεν χαρίστηκε στον Ηρακλή που καιγότανε και παίζοντας εξαιρετικά στην άμυνα και πολύ ώριμα στην επίθεση κατάφερε να φύγει νικητής και να σημαδεύει όσο το δυνατόν ψηλότερα στη συνέχεια. Στην άλλη όχθη ο Ηρακλής παραμένει σε μεγάλο κίνδυνο έχοντας σαν βασικό του αντίπαλο τον Φίλιππο με μεγάλο πλεονέκτημα για τον Ηρακλή ότι υπάρχει μεταξύ τους παιχνίδι στην έδρα του.

Ο Εθνικός ήταν από την αρχή του αγώνα μπροστά στο σκορ και η διαφορά έφτασε στο +13 με τη λήξη του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής πίεσε στην άμυνα, πλησίασε στο σκορ αλλά η αστοχία του από την περιφέρεια με μόλις 1/13 τρίποντα και τα πολλά λάθη του ( 19 ) δεν του επέτρεψαν κάτι καλύτερο.

Μία ακόμα παράμετρος που λειτούργησε υπέρ του Εθνικού και δείχνει τη θέληση που είχαν οι παίκτες του ήταν τα αρκετά κλεψίματα που έκαναν , 11 συνολικά από τα οποία 4 πολύ κρίσιμα στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Καλύτεροι από τον Εθνικό οι Κουκάς με 17 πόντους και Μαχαίρας με 14 πόντους και 4 επιθετικά ρημπάουντ ενώ από τον Ηρακλή οι έμπειροι Δέσπος και Κοθράς ήταν αυτοί που άντεξαν τη σημασία του αγώνα και δεν τους κατέβαλε το άγχος.

Ο Εθνικός την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί το Παγκράτι σε έναν αγώνα με στόχο το όσο δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα ενώ ο Ηρακλής έχει πολύ δύσκολη αποστολή στην Τρίπολη.


ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ- ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 91-66

Σε έναν άνισο αγώνα η Λευκάδα πανεύκολα πήρε τη νίκη που κρατάει ζωντανές τις ελπίδες της για άνοδο απέναντι σε έναν απογοητευμένο Λαγκαδά που προσπαθεί να παλέψει με αξιοπρέπεια αλλά είναι φανερό ότι ήδη σκέφτεται την επόμενη χρονιά στη Β΄ εθνική.

Η διαφορά των δύο ομάδων, μετά το πρώτο δεκάλεπτο που ο Λαγκαδάς ήταν ανταγωνιστικός, ήταν εμφανής και όσο προχωρούσε το παιχνίδι η διαφορά στο σκορ μεγάλωνε για να κάτσει τελικά στους 25 πόντους ενώ και οι δύο προπονητές έδωσαν τη ευκαιρία να παίξουν όλα τα παιδιά που είχαν στη διάθεση τους.

Η Λευκάδα είχε 9 εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο, είχε 16 κλεψίματα, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος και παρά τις απουσίες των Κυρίτση, Αναγνωστόπουλου έφτασε σε μια πανεύκολη νίκη με πρωταγωνιστές τους Μουρατίδη, Μάρτζο ( που κάνει ένα πολύ αξιοπρόσεχτο πρωτάθλημα ) και Σκλάβο.

Ο Λαγκαδάς έκανε τραγικά μεγάλο αριθμό λαθών ( 23 ) , λάθη που έδιναν συνεχόμενα εύκολα καλάθια στον αντίπαλο και το μόνο κέρδος του από αυτό το παιχνίδι ήταν ίσως το ότι ο κόουτς μπόρεσε να δει όλα τα παιδιά που έχει στη διάθεση του και να βγάλει τα συμπεράσματα του για την επόμενη χρονιά.

Η Λευκάδα την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στη Κρήτη σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στον ΟΦΗ που θέλει μια νίκη ακόμα για να σιγουρέψει τη παραμονή του αλλά και η ίδια δεν έχει περιθώρια πλέον ενώ ο Λαγκαδάς υποδέχεται το Λαύριο και έχει αποδείξει ότι χτυπάει όλα τα παιχνίδια στην έδρα του.


ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 86-69

Και σε αυτό το παιχνίδι η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής αν και ο Φίλιππος στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με τα τελευταία του παιχνίδια και ήταν ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο.

Η επιθετική ποιότητα του Τζόρτζεβιτς, η γνωστή ικανότητα του Χατζή στο περιφερειακό σουτ, η σωστή επιθετική στόχευση στο παιχνίδι του, που είναι το χαρακτηριστικό της ομάδας του, και η επικράτηση του στα ρημπάουντ έδωσαν στον Αρκαδικό τη νίκη που στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε χωρίς μεγάλο άγχος και ό κόουτς Καστρίτης είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει και τα 12 παιδιά που είχε στη διάθεση του.

Από την άλλη πλευρά ο Φίλιππος είχε την απουσία του Δεληγιώργη και υποχρεώθηκε να παίξει ένα παιχνίδι μεγάλης δυσκολίας με ένα μόνο κλασσικό πλέι μέικερ, τον Πεταλωτή, άντεξε ένα ημίχρονο στο οποίο έδειξε σημεία βελτίωσης πάνω στα οποία πρέπει να πατήσει για να παίξει το επόμενο παιχνίδι του απέναντι στον Αετό μέσα στη Βέροια που είναι για την ομάδα της Ημαθίας ο τελικός των τελικών.

Από την άλλη πλευρά ο Αρκαδικός παίζει στο γήπεδο του με τον Ηρακλή, είναι το φαβορί και για να μείνει φαβορί στη κούρσα της δεύτερης θέσης δεν συζητιέται οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης.


ΛΕΙΒΑΔΙΑ- ΟΦΗ 90- 72

Το τρένο της Λειβαδιάς δεν σταματάει πουθενά και παραμένει αήττητο στον δεύτερο γύρο έχοντας 9 συνεχόμενες νίκες και κάνει κάτι που μέχρι πριν λίγο καιρό φάνταζε σαν τρελό να μην είναι τόσο μακριά πια αν συνυπολογίσει κανείς ότι την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται και τον Αρκαδικό στην έδρα του.

Το τελικό σκορ δείχνει ότι η νίκη της Λειβαδιάς ήταν εύκολη όμως η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν καθόλου έτσι και ο ΟΦΗ μέχρι το 32΄ είχε το παιχνίδι στην ισοπαλία 61- 61. Εκεί όμως ένα ξέσπασμα της Λειβαδιάς και ένα επιμέρους 29-11 έδωσαν ένα ακόμα ροζ φύλο αγώνα στην ομάδα του Νίκου Οικονόμου.

Να πούμε ότι ο Γκαγκαλούδης για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός νομίζω ότι θα είμαστε επαναλαμβανόμενοι. Τα νούμερα του το λένε από μόνα τους. 17 πόντοι, 12 ασίστ, 3 κλεψίματα. Αυτή τη φορά όμως είχε κάτι ακόμα. Είχε και 7 ρημπάουντ και αυτό δείχνει την φετινή του ωριμότητα. Από κοντά του είχε τον εκπληκτικό Βουκαντίνοφ με 24 πόντους ενώ σημαντική βοήθεια πήρε η ομάδα της Λειβαδιάς και από τον Γιανναλέτσο που είχε 12 πόντους.

Ο ΟΦΗ αυτή τη φορά δεν πληγώθηκε από τα αντίπαλα τρίποντα αλλά από τις κακές του επιστροφές αφού έδωσε στη Λειβαδιά 12 τελειωμένους αιφνιδιασμούς που είναι βέβαια και σε συνάρτηση με διπλάσια λάθη που έκανε από τη Λειβαδιά 14-7 και από τα 14 τα 10 τα έκανε στο δεύτερο ημίχρονο.

Από τον ΟΦΗ ο Λιανός με τους 27 πόντους ήταν και πάλι η επιθετική αιχμή ενώ ο Τρεπάλοβατς με 9 πόντους και 13 ρημπάουντ δείχνει ότι έστω και στο τέλος του πρωταθλήματος μπορεί να δώσει κάποια βοήθεια στην ομάδα του.

Την επόμενη αγωνιστική η Λειβαδιά θα πάρει 2 ξεκούραστους βαθμούς άνευ αγώνα που θα έχει ίσως τίμημα το ότι θα μείνει 20 μέρες χωρίς παιχνίδι ενώ είχε εξαιρετικό ρυθμό ενώ ο ΟΦΗ υποδέχεται την Λευκάδα και ψάχνει τη μία νίκη που θα τον σώσει οριστικά.


Αυτή ήταν η 22 αγωνιστική και όσο προχωράμε προς το τέλος τα λάθη δεν θα είναι εύκολο να διορθωθούν και η επόμενη αγωνιστική έχει την μάχη της σωτηρίας , Φίλιππος- Αετός σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο για το Φίλιππο ενώ έχει και τρία ακόμα παιχνίδια για τους μνηστήρες της δεύτερης θέσης για να μείνουν ζωντανοί, παιχνίδια εκτός έδρας και μεγάλης δυσκολίας. Καβάλα- Ψυχικό, Λαγκαδάς- Λαύριο και ΟΦΗ- Λευκάδα.

Όλα αυτά θα γίνουν μετά τη γιορτή του Πάσχα και σας εύχομαι να έχετε καλές γιορτές, καλή ανάσταση και σε 15 μέρες θα τα ξαναπούμε…….