Για τις δυσκολίες του αγώνα του Σαββάτου στο Παγκράτι αναφέρθηκε ο τεχνικός της Καβάλας, Γιάννης Τζήμας. Μιλώντα στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, μεταξύ άλλων αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν η σε κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, να έχει κερδίσει τα λιγότερα φάουλ από όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος μέχρι τώρα και παράλληλα να έχει εκτελέσει τις λιγότερες βολές…

Αναλυτικά ο τεχνικός με τις περισσότερες ανόδους από την Α2 στην Α1 σημείωσε: «Έχουμε μπροστά μας ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο ιστορικό Παγκράτι, του Ντίνου Καλαμπάκου. Μία εξαιρετική ομάδα, με την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και με το πιο αποτελεσματικό transition. Αυτό νομίζω λέει πολλά και δείχνει πόσο δύσκολη θα είναι η αποστολή μας στο παιχνίδι του Σαββάτου.

Δεν υπάρχει ακόμη άνοδος για μας. Χρειαζόμαστε άμεσα μία ακόμη νίκη και αυτό γιατί έχουμε αρκετά σοβαρά προβλήματα. Υπάρχει όμως χαρά, για το υπέροχο θέαμα που προσφέρουμε σε κάθε μας παιχνίδι, υπάρχει χαρά για τη σεμιναριακή άμυνα που παίζουμε, υπάρχει χαρά για την αγωνιστική μας πειθαρχία σε κάθε μάτς και για τη σοβαρότητα που μας διακρίνει. Υπάρχει χαρά για την περηφάνια που βλέπουμε ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των φιλάθλων της Καβάλας, για τις 15 συνεχόμενες νίκες μας…

Απορώ πάντως και αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν, η καλύτερη, κατά γενική ομολογία, ομάδα του πρωταθλήματος με φούλ επιθετικό τέμπο, παρ΄όλα αυτά, να είναι στη στατιστική υπηρεσία, η τελευταία ομάδα στα κερδισμένα φάουλ και ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως βρίσκεται στην τελευταία θέση στις βολές που έχει εκτελέσει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, περίπου δηλαδή, 100 λιγότερες από την πρότελευταία!!!!

Ανεξήγητο. Και αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που μας κάνει ακόμη πιο περήφανους για την πορεία μας και τη δουλειά που έχουμε κάνει φέτος στην Καβάλα».