Για τον αγώνα της 22ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή που θα γίνει στο Ιβανόφειο το Σάββατο (4/4)  στις 17:00 μίλησαν στην κάμερα του Ethnikos BC TV ο προπονητής του Εθνικού Βαγγέλης Βλάχος και ο νεαρός παίκτης Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Βαγγέλης Βλάχος

Για τον Ηρακλή: «Καταρχήν να μιλήσω για την ήττα από τον Αρκαδικό, ξεχάστηκε ήδη, με την έννοια ότι συζητήσαμε την Δευτέρα για το τι έφταιξε και τι δεν έφταιξε στο παιχνίδι αυτό και συμφωνήσαμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο στόχοι για τον Εθνικό. Ο δύσκολος στόχος είναι να μπει τετράδα-πεντάδα. Ο εύκολος είναι καταλήξει έκτος. Είπαμε να παλέψουμε για το καλύτερο. Αυτό σημαίνει ότι τα πέντε εναπομείναντα παιχνίδια πρέπει να τα χτυπήσουμε όλα και αν είναι δυνατόν να τα πάρουμε και τα πέντε. Ανεξάρτητα αν ο αντίπαλος που παίζουμε έχει στόχο την παραμονή ή την άνοδο. Εμείς παίζουμε για τον Εθνικό, παίζουμε για την δική μας ομάδα και πάμε να χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια».

Για την επιστροφή του Νίκου Ψυλέα στις προπονήσεις: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι 100% έτοιμος. Αυτή τη στιγμή είναι σε ένα καλό επίπεδο, μπορεί να μας βοηθήσει κάποια σημαντικά λεπτά με την εμπειρία του, με το σουτ του, με το σκοράρισμα, μπορεί να μας ανοίξει αρκετά το γήπεδο και τον χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Το πιθανότερο είναι ότι θα είναι στην δωδεκάδα στο παιχνίδι με τον Ηρακλή».

Για το «κεκλεισμένων των θυρών» και τι μπορεί να κρύβει: «Σίγουρα περιμένουμε ένα παιχνίδι πάρα πολύ δυνατό, πάρα πολύ σκληρό. Ο Ηρακλής παίζει για τη σωτηρία του. Το γεγονός ότι δεν θα έχει τον κόσμο του στις εξέδρες να τον βοηθήσει σίγουρα είναι καλύτερα για εμάς. Ο κόσμος του Ηρακλή στο Ιβανόφειο δίνει ώθηση στην ομάδα και αυτή τη στιγμή που θα πάμε κεκλεισμένων των θυρών είναι στα υπέρ μας. Όμως δεν αλλάζει την μορφή του παιχνιδιού με την έννοια ότι κάποιοι παίζουνε για την αυριανή μέρα και την ύπαρξη τους στην κατηγορία και εμείς παίζουμε για ότι καλύτερο προκύψει και ότι καλύτερο γίνεται. Το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει κόσμος βοηθάει πάρα πολύ εμάς και ίσως να αγχώσει και λίγο πάρα πάνω τον Ηρακλή. Αλλά καταλήγουμε ότι όλα αυτά είναι μέσα στο παρκέ, το ποιος ουσιαστικά θα χειριστεί καλύτερο το παιχνίδι, θα κρατήσει το ρυθμό και ποιος το θέλει περισσότερο».

Γιάννης Αναγνώστοπουλος

Για τον αγώνα με τον Ηρακλή: «Το παιχνίδι με τον Ηρακλή δεν είναι καθόλου εύκολο. Είναι μια ομάδα που κυνηγάει να σωθεί. Εμείς από την μεριά μας μετά και την ήττα που πέρασε από τον Αρκαδικό είμαστε πιο δυνατοί, προπονούμαστε πιο σκληρά και θα πάμε να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το ροζ φύλλο».

Για το γεγονός ότι είναι το δεύτερο παιχνίδι με τον Ηρακλή που θα γίνει χωρίς κόσμο: «Σίγουρα όταν έχουμε τον κόσμος μας είναι καλύτερα και στα εκτός ο κόσμος είναι πάντα σημαντικός. Θα έλεγα ότι και οι δύο ομάδες έχουν θερμούς και καλούς οπαδούς και γι’ αυτό έχει συμβεί ότι έχει συμβεί. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για εμάς. Ίσως τώρα να είναι καλύτερα που δεν έχουμε οπαδούς. Πάμε να τα δώσουμε όλα χωρίς να έχουμε πρόβλημα».

Για τον κόσμο του Εθνικού: «Να μην απογοητεύεται με ότι αποτέλεσμα κι αν βλέπει, να είναι κοντά μας. Εγώ θαυμάζω τον κόσμο του Εθνικού και τους φανατικούς και από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Είναι όλοι από τους πιο θερμούς και καλούς οπαδούς που έχω δει. Να συνεχίσουν να είναι κοντά μας και θα τους το ανταποδώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε».