Ο Πανελευσινιακός την επόμενη σεζόν δεν θα αγωνίζεται στην Α1 καθώς δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι όμως, σε παρόμοιες περιπτώσεις οι ΚΑΕ που υποβιβάζονται έχουν να σκεφτούν και το λειτουργικό τους κόστος στις μικρότερες κατηγορίες.

Αυτό φαίνεται πως προβληματίζει όμως και ανθρώπους της πολιτείας, καθώς ο βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, έθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό για αυτές τις περιπτώσεις, με αφορμή τον υποβιβασμό του Πανελευσινιακού.

Η ερώτηση που τέθηκε, αναφέρει:

«Προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την πιθανή περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας μπάσκετ του Πανελευσινιακού από την Α1 Μπάσκετ, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στη νομοθετική εκκρεμότητα που προκύπτει.

Ο σύλλογος υποβιβάζεται στην Α2 και με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο η ομάδα του χρόνου πρέπει να παραμείνει επαγγελματική (ΚΑΕ). Αυτό πρακτικά σημαίνει αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τις άλλες ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα καθώς αυτές παραμένουν ερασιτεχνικά σωματεία με χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.

Διαχρονικά, η ομοσπονδία μπάσκετ ζητάει το αυτονόητο, να υπάρξει άρση αυτού του περιορισμού ώστε να μπορεί να υπάρξει λύση της ΚΑΕ και να αγωνίζεται ως ερασιτεχνικό σωματείο στην κατηγορία της Α2. Σε διαφορετική περίπτωση, ο σύλλογος είναι αναγκασμένος να αγωνιστεί στην Β Εθνική.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

Προτίθεστε να καταθέσετε σχετική τροπολογία στον νέο αθλητικό νόμο που επίκειται να έρθει στη Βουλή, ώστε να υπάρξει διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος;».
Πηγή