Το Σαββατιάτικο (25/4) ντέρμπι επιβίωσης στο Ιβανώφειο ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Φίλιππο Βέροιας θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ποιά από τις δύο ομάδες θα παραμείνει στην Α2 κατηγορία. Τα... όργανα όμως άρχισαν νωρίτερα, καθώς ο Φίλιππος φωνάζει και διαμαρτύρεται για ένα σκάνδαλο που πάει να συντελεστεί, αναφορικά με το θέμα της παρουσίας φιλάθλων στο γήπεδο του Ηρακλή. Η διοίκηση της ομάδας της Ημαθίας κάνει λόγο για "άνιση μεταχείριση" από την πλευρά της ΕΟΚ, στην οποία έχει αποστείλει από τη Δευτέρα (20/4) επιστολή, με την οποία ζητά μια απάντηση σχετικά με το αν δικαιούται ο "Γηραιός" να έχει κόσμο στις εξέδρες από τη στιγμή που είναι τιμωρημένος.

Ο Ηρακλής είχε τιμωρηθεί με ποινή τριών αγωνιστικών "κεκλεισμένων των θυρών". Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Φίλιππου η τελευταία αγωνιστική της ποινής του πρέπει να εκτιθεί στο ματς του Σαββάτου ανάμεσα στις δύο ομάδες και να μην ισχύσει το παιχνίδι με τον αποσυρθέντα από το πρωτάθλημα Ηλυσιακό. Όπως ακριβώς έγινε στη περίπτωση του Εθνικού Πειραιά, ο οποίος είχε τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές και έπαιξε χωρίς κόσμο κόντρα στον Φίλιππο αν και είχε προηγηθεί στο πρόγραμμα η αναμέτρηση με τον Ηλυσιακό, όπου προφανώς δεν υπολογίστηκε ως αγώνας έκτισης της ποινής.

Το basketblog, σας παρουσιάζει την επιστολή που απέστειλε η διοίκηση του Φίλιππου Βέροιας υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο του σωματείου κ. Γιώργο Τραπεζανλίδη προς την Ομοσπονδία, με την οποία ζητάει να αποσαφηνιστεί το φλέγον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.