Μετά από 15 μέρες είμαστε και πάλι μαζί για να αναλύσουμε μία ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα αγωνιστική της Α2, μία από αυτές τις αγωνιστικές που έχουν κάνει αυτό το πρωτάθλημα τόσο ενδιαφέρον και τόσο συναρπαστικό.

Πριν από όλα να σας ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους σας με υγεία και πάμε να δούμε τι έγινε και αυτή την αγωνιστική.

Αναμφίβολα τη νίκη της αγωνιστικής την έκανε το Ψυχικό μέσα στο άντρο της Καβάλας, ο Αρκαδικός κινδύνεψε σοβαρά να πέσει θύμα επώδυνης έκπληξης ενώ στη μάχη της ουράς ο Φίλιππος με τη νίκη του επί του Αετού παρέμεινε ζωντανός στη μάχη της σωτηρίας. Ας πάμε να δούμε αναλυτικά ένα – ένα τα παιχνίδια


ΚΑΒΑΛΑ- ΨΥΧΙΚΟ 63-69

Μεγάλη και δίκαιη νίκη του Ψυχικού μέσα στο άπαρτο μέχρι και σήμερα κάστρο της Καβάλας. Το Ψυχικό σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν μπροστά στο σκορ , αρκετές φορές και με διψήφιες διαφορές και ουσιαστικά με πολύ ώριμο παιχνίδι έφτασε στη νίκη χωρίς ποτέ να κινδυνέψει να χάσει το προβάδισμα.

Παπανικολάου, Δημάκος και Μάντζαρης ήταν το τρίγωνο που στηρίχτηκε το Ψυχικό για να φτάσει στη νίκη χωρίς να υστερήσει κανείς όμως ενώ κλειδί για την επικράτηση του Ψυχικού ήταν και τα λίγα λάθη που έκανε ( 10 ) απέναντι στην άμυνα της Καβάλας που συνήθως εξαναγκάζει τους αντιπάλους της σε πολύ περισσότερα.

Από την άλλη πλευρά η Καβάλα ήταν αρκετά κάτω από τα στάνταρ της και ειδικά στο επιθετικό κομμάτι όπου και τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας αλλά και τα αρκετά λάθη ήταν μοιραία ενώ προβληματικές ήταν και οι επιστροφές της που έδωσαν το δικαίωμα στο Ψυχικό να βρει αρκετούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο.

Για τη Καβάλα βέβαια η ήττα αυτή δεν έχει καμία βαθμολογική επίπτωση ενώ το Ψυχικό έχει να αντιμετωπίσει την επόμενη αγωνιστική τον πάντα ποιοτικό και επικίνδυνο Εθνικό και αν καταφέρει να τον κερδίσει θα πάει να παίξει τελικό ανόδου στην Τρίπολη με τον Αρκαδικό.


ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ 67-60

Ο Αρκαδικός σε ένα παιχνίδι θρίλερ κατάφερε και πήρε μια δύσκολη και αγχώδη νίκη απέναντι στον Ηρακλή που πάλεψε πολύ γενναία και που σίγουρα η τελική διαφορά στο σκορ τον αδικεί και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του αγώνα αφού στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ο Ηρακλής είχε το προβάδισμα στο σκορ και έδειχνε ικανός να κάνει την μεγάλη έκπληξη.

Ο Αρκαδικός εμφανίστηκε πολύ νευρικός και αγχωμένος στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά άστοχος και να τελειώνει το πρώτο ημίχρονο με 9/ 30 σουτ εντός παιδιάς. Ταυτόχρονα ο Ηρακλής ήταν αρκετά εύστοχος με πολύ καλύτερα ποσοστα στα σουτ του αφου είχε 13/ 27 και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με +6.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρκαδικός αντέδρασε μείωσε αλλά ο Ηρακλής δεν πανικοβλήθηκε και εξακολουθούσε να είναι μπροστά στο σκορ έστω και με βραχεία κεφαλή. Στο τέλος όμως λύγισε έχοντας ένα καταστροφικό τέταρτο δεκάλεπτο στο οποίο είχε 0/ 7 τρίποντα, 1 μόλις βολή και αυτή άστοχη, 7 λάθη ενώ έδωσε και 6 επιθετικά ρημπάουντ στον Αρκαδικό. Στο ίδιο διάστημα ο Αρκαδικός είχε και αυτός 7 λάθη ήταν και αυτός άστοχος στα τρίποντα με 1/ 7 αλλά εκτός από την επικράτηση του στα ρημπάουντ τη διαφορά την έκαναν οι 10/ 15 βολές που είχε.

Ο Αρκαδικός σε ένα ακόμα παιχνίδι στην έδρα του δυσκολεύτηκε και αυτό πρέπει να τον προβληματίσει γιατί η άνοδος του περνάει κυρίως από το παιχνίδι στην έδρα του απέναντι στο Ψυχικό. Θα πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερός που κέρδισε αυτό το παιχνίδι με 41% από το δίποντο, μόλις 14% από το τρίποντο και 17 λάθη.

Από την άλλη ο Ηρακλής πάλεψε, είχε σε εξαιρετική μέρα τον Μιχάλογλου με 19 πόντους και 8 ρημπάουντ, βοήθησε πολύ ο Χρυσόπουλος με 14 πόντους και 8 ρημπάουντ ενώ ο Κοθράς είχε μεν 15 πόντους αλλά και 9 μοιραία λάθη.

Την επόμενη αγωνιστική ο Αρκαδικός έχει μια πολύ επικίνδυνη έξοδο στο πάντα δυνατό στην έδρα του Παγκράτι ενώ ο Ηρακλής έχει τελικό επιβίωσης απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου.


ΟΦΗ- ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 95-89

Σε ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών ο ΟΦΗ με τη νίκη του νομίζω ότι εξασφάλισε οριστικά τη σωτηρία του ενώ η ήττα της Λευκάδας της στερεί κάθε ελπίδα ανόδου.

Το παιχνίδι παρά τη κρισιμότητα του ήταν θεαματικό με δυο ομάδες με εξαιρετικό επιθετικό ταλέντο.

Ο Λιανός σε ένα παιχνίδι καριέρας οδήγησε την ομάδα του στη μεγάλη νίκη με 37 πόντους και 8 ρημπάουντ επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την εξαιρετική χρονιά που κάνει που είναι η καλύτερη του.

Συμπαραστάτη του είχε τον Στυλιανού με 21 πόντους και 5 τρίποντα αλλά και τον Μαυρογιάννη στο καλύτερο του φετινό παιχνίδι με 11 πόντους και 6 ασίστ.

Από την Λευκάδα για άλλη μια φορά ο Κυρίτσης ήταν πρώτος σκόρερ με 29 πόντους αλλά και μάλλον μέτρια ποσοστά ενώ σταθερά καλός ήταν και πάλι ο Σκλάβος με 20 πόντους.


ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ- ΛΑΥΡΙΟ 71-87

Σε ένα παιχνίδι μεταξύ δυο απογοητευμένων ομάδων, η καθεμία για διαφορετικούς λόγους, το Λαύριο επιβεβαίωσε την εξαιρετική του φετινή πορεία και ξεπερνώντας την απογοήτευση του από τις 2 συνεχόμενες εντός έδρας ήττες του πήρε ακόμα μία εκτός έδρας νίκη που το διατηρεί στο παιχνίδι της ανόδου έστω και με ελάχιστες πιθανότητες.

Το Λαύριο από την αρχή πήρε τα ηνία του αγώνα και ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ με μεγάλες διαφορές εκτός από ένα σημείο του τρίτου δεκαλέπτου που ο Λαγκαδάς χάρις στα επιθετικά του ρημπάουντ ( συνολικά 21 ) πλησίασε στους 5 ( 55-60 ) αλλά το Λαύριο βρήκε την ηρεμία του και με έναν βομβαρδισμό από τρίποντα ξαναπήρε το πάνω χέρι και τελικά έφτασε εύκολα στη νίκη.

Από το Λαύριο , που το περιφερειακό του σουτ είναι βαρόμετρο για την ομάδα, καλύτεροι παίκτες ήταν ο Ψωμαδέρης με 16 πόντους και 4/ 6 τρίποντα και ο Περράκης με 19 πόντους και 4/4 τρίποντα.

Ο Λαγκαδάς όπως έχουμε ξαναπεί αντιμετωπίζει τα παιχνίδια που υπολείπονται σαν τεστ για την επόμενη χρονιά και ουσιαστικά μοίρασε τον χρόνο ισομερώς σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του.


ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΑΕΤΟΣ 77-69

Πολύ σπουδαία νίκη για τον Φίλιππο , νίκη βαθμολογικής σημασίας αλλά και νίκη ψυχολογίας ενόψει του παιχνιδιού με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο την επόμενη αγωνιστική , παιχνίδι που θα κρίνει κατά πολύ την υπόθεση της σωτηρίας μεταξύ των δυο αυτών ομάδων αφου προσωπικά πιστεύω ότι ο Αετός παρά την ήττα του έχοντας πλεονέκτημα στις ισοβαθμίες και με τον Ηρακλή αλλά και με τον Φίλιππο κερδίζοντας την επόμενη αγωνιστική τον Λαγκαδά εξασφαλίζει τη σωτηρία του αφού έχει και τη νίκη άνευ αγώνος με τον Ηλυσιακό.

Νομίζω λοιπόν ότι το κίνητρο, που ήταν πολύ μεγαλύτερο για τον Φίλιππο, ήταν αυτό που καθόρισε την έκβαση του παιχνιδιού αλλά και το ομαδικό πνεύμα που φαίνεται από τον αριθμό των ασίστ αφού ο Φίλιππος είχε 18 και ο Αετός μόλις 9.

Και οι δύο ομάδες είχαν από μια βασική απουσία αφου από τον Φίλιππο έλειπε ο Δεληγιώργης και από τον Αετό ο Τοπάλης.

Καλύτεροι από τον Φίλιππο ο έμπειρος Γκιουλέκας με 13 πόντους αλλά και 10 ρημπάουντ, ο Πλιούκας που εκτός από τους 17 πόντους είχε μεγάλη συμμετοχή και στην οργάνωση του παιχνιδιού αντικαθιστώντας έτσι τον Δεληγίωργη σε αυτόν τον τομέα με 6 ασίστ και ο Τραιανός με 15 πόντους ενώ από τον Αετό ο Ροδοστόγλου ήταν πολύ μόνος στην επίθεση με 29 πόντους.

Η επόμενη αγωνιστική είναι πολύ κρίσιμη και για τους δύο αφού όπως ήδη είπα ο Αετός με νίκη στο γήπεδο του επί του Λαγκαδά εξασφαλίζει τη σωτηρία του ενώ ο Φίλιππος έχει την μητέρα των μαχών με τον Ηρακλή που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τύχη των δύο ομάδων.


ΕΘΝΙΚΟΣ- ΠΑΓΚΡΑΤΙ 103-97

Σε ένα παιχνίδι που έλειπε η βαθμολογική σκοπιμότητα και οι άμυνες αλλά είχε πολύ θέαμα και ήταν ευχάριστο για τους λίγους που το είδανε, αφου ήταν κεκλεισμένων των θυρών, ο Εθνικός νίκησε τελικά με 103- 97 , σκορ που δείχνει επακριβώς τι παιχνίδι έγινε στο Κερατσίνι.

Ήταν ένα παιχνίδι πολύ ελεύθερο και από τις δύο πλευρές που πήγε στον ρυθμό που εξυπηρετεί το Παγκράτι , με πολύ ανοιχτό γήπεδο και γενικά πολύ γρήγορες επιθέσεις , αλλά τελικά η ποιότητα του υλικού του Εθνικού, τα επιθετικά ρημπάουντ που πήρε ο Εθνικός στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως το δυνάμωμα της άμυνας του στα τελευταία 5 λεπτά ήταν αυτά που χάρισαν τη νίκη στον Εθνικό.

Από τον Εθνικό ο Κουκάς με 24 και ο Γκιζόγιαννης με 22 πόντους ήταν οι καλύτεροι ενώ από το Παγκράτι που για άλλη μια φορά πάλεψε το παιχνίδι και έδειξε μεγάλο ταλέντο και ικανότητα στο περιφερειακό σουτ καλύτερος ο Κοβάσεβιτς που είναι λίγο μονοδιάστατος σαν παίκτης αλλά το τρίποντο του είναι δολοφονικό, ενώ σταθερές αξίες είναι τα δυο έμπειρα παιδιά της ομάδας , ο Ράπτης που κάνει όλες τις δουλειές μέσα στο γήπεδο και ο Κουτρούλιας που καμιά φορά νομίζεις ότι ο χρόνος δεν τον αγγίζει.


Αυτή ήταν και η 23η αγωνιστική και τώρα περιμένουμε την επόμενη αγωνιστική που θα είναι εξαιρετικά σημαντική για την υπόθεση της σωτηρίας ενώ για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης υπάρχουν τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια: Ψυχικό- Εθνικός που δεν θα είναι καθόλου εύκολο για το Ψυχικό, Παγκράτι- Αρκαδικός που θα είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυό ομάδες με πολύ διαφορετικό τέμπο παιχνιδιού και Λειβαδιά- Καβάλα γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τη Λειβαδιά και ότι τελευταία αγωνιστική υπάρχει ένα παιχνίδι Λειβαδιά- Αρκαδικός…

Να είστε όλοι καλά και θα είμαστε μαζί την επόμενη αγωνιστική...