Η 24η αγωνιστική νομίζω ότι ήταν μια πολύ καθοριστική αγωνιστική για την υπόθεση της δεύτερης θέσης, αγωνιστική στην οποία νομίζω ότι ο Αρκαδικός έκανε μεγάλο βήμα ανόδου εκμεταλλευόμενος μια ακόμα ήττα εντός έδρας του Ψυχικού. Έτσι με μία ακόμα νίκη του ο Αρκαδικός στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα πανηγυρίσει την άνοδο του στην Α1.

Ταυτόχρονα στη μάχη της ουράς ο Ηρακλής πήρε μεγάλη νίκη σε σημασία και μέγεθος απέναντι στον βασικό του αντίπαλο , τον Φίλιππο Βέροιας και απέκτησε πλεονέκτημα σωτηρίας αφού ευνοείται σε περίπτωση ισοβαθμίας αλλά σε αυτή τη μάχη νομίζω ότι όλα θα κριθούν τη τελευταία αγωνιστική.

Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε στα 5 παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής…..


ΠΑΓΚΡΑΤΙ- ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 62-77

Σε αυτό το παιχνίδι έχω την αίσθηση ότι το κίνητρο έπαιξε μεγάλο ρόλο και το κίνητρο ήταν σαφές ότι ήταν στη πλευρά του Αρκαδικού και έτσι μετά από ένα ανταγωνιστικό και ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο όσο περνούσε ο χρόνος στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρκαδικός επέβαλε τη θέληση του, επικράτησε στα ρημπάουντ κατά κράτος ( 41-26 ) και παρά την απώλεια του Νοέα από πολύ νωρίς έχοντας Τζόρτζεβιτς ( 20 πόντοι, 11 ρημπάουντ) και Κοψαύτη ( 16 πόντοι και 6 ασίστ) σε εξαιρετική μέρα αλλά κυρίως με εξαιρετική αμυντική λειτουργία έφτασε τελικά σε μια άνετη νίκη, νίκη που τον φέρνει πολύ κοντά στην άνοδο.

Από την άλλη το Παγκράτι στο δεύτερο ημίχρονο είχε μεγάλο πρόβλημα στις επιστροφές , δεν βρήκε αντίδοτο στο μαρκάρισμα του Τζόρτζεβιτς ενώ όταν το παιχνίδι στράβωσε δεν μπόρεσε να επανέλθει αφού και η επίθεση του που είναι το μεγάλο του όπλο αυτή τη φορά έμεινε πολύ χαμηλά.

Την άλλη εβδομάδα ο Αρκαδικός παίζει τελικό ανόδου και με νίκη ανεβαίνει μαθηματικά ενώ το Παγκράτι στις δυο τελευταίες αγωνιστικές είναι ο ρυθμιστής στην υπόθεση της σωτηρίας αφού αντιμετωπίζει τις δύο ομάδες που κινδυνεύουν


ΨΥΧΙΚΟ- ΕΘΝΙΚΟΣ 73-78

Το Ψυχικό σε ένα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι στην έδρα του δεν τα κατάφερε να νικήσει και αυτή τη φορά ουσιαστικά απώλεσε κάθε ελπίδα ανόδου αφού εκτός από δυο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια θέλει και συνδυασμό αποτελεσμάτων που είναι πολύ δύσκολος να γίνει. Έτσι το Ψυχικό που πήρε πολύ μεγάλες νίκες εκτός έδρας τις χαράμισε μέσα στο γήπεδο του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ψυχικό έχασε στο γήπεδο του από Καβάλα, Εθνικό, Λειβαδιά, Λαύριο και Αρκαδικό και τους 3 πρώτους τους έχει κερδίσει εκτός έδρας ενώ μόνο από το Λαύριο έχασε μέσα – έξω. Ας το έχει υπόψη του ο Αρκαδικός αυτό……..

Το Ψυχικό για 33΄ έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι αλλά όταν ο κόουτς Βλάχος έπαιξε άμυνα ζώνης εκεί όλα άλλαξαν. Το Ψυχικό είχε πολύ κακή λειτουργία απέναντι στην ζώνη , ο Δημάκος που μέχρι εκείνη την ώρα έκανε όργια εγκλωβίστηκε ενώ ταυτόχρονα τα πολλά λάθη του ήταν καταδικαστικά αφου ο αριθμός τους έφτασε τα 24 που είναι εξαιρετικά μεγάλος αριθμός.

Ταυτόχρονα ο Εθνικός εμπιστεύτηκε παιδιά που έχουν αμυντική προσήλωση, χρησιμοποίησε τον Γκιζόγιαννη σε θέση 5 και έτσι έγινε πολύ πιο σκληρός και συμπαγής, δεχόμενος στο τέταρτο δεκάλεπτο μόλις 8 πόντους και αυτό ήταν η βάση της ανατροπής.

Το Ψυχικό ενώ κυριολεκτικά μέχρι το 30΄ έκανε πολλά πράγματα σωστά στο τέταρτο δεκάλεπτο σβήσανε οι διακόπτες και όταν ο Δημάκος κουράστηκε δεν μπόρεσε να βρει κάποιον τρόπο να τον υποκαταστήσει στο σκοράρισμα σε αντίθεση με τον Εθνικό που στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε σωστά ότι έκανε λάθος για 30΄. Καθοριστικό ρόλο στο να γυρίσει το παιχνίδι έπαιξε η άμυνα των Δεμερτζή και Καρυπίδη στο τέλος ενώ ο Γκιζόγιαννης ήταν σταθερός στο επιθετικό κομμάτι.


ΛΑΥΡΙΟ- ΟΦΗ 73-62

Το Λαύριο επανήλθε στις εντός έδρας νίκες του μετά από 2 επώδυνες ήττες του εντός έδρας , ήττες που φαίνεται ότι τελικά θα είναι καταδικαστικές.

Είναι ίσως από τις σπάνιες φορές που το Λαύριο έφτασε στη νίκη έχοντας χαμηλά ποσοστά στο τρίποντο αφού το τρίποντο είναι πολύ κομβικό στο παιχνίδι του . Αυτή τη φορά η άμυνα του ήταν το κλειδί της νίκης αφου κράτησε τον ΟΦΗ στους 62 πόντους , περιόρισε το επιθετικό όπλο του ΟΦΗ, τον Λιανό στους 11 πόντους μα πάνω από όλα εξανάγκασε τον ΟΦΗ σε 20 λάθη ενώ το Λαύριο έκανε μόλις 6 και νομίζω ότι αυτή η διαφορά στα λάθη έγειρε τη ζυγαριά του αγώνα αφού αν θα δει κανείς και τα καλάθια που πέτυχε η κάθε ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο θα δει ότι το Λαύριο βρήκε επτά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό έναντι ενός του ΟΦΗ.

Το Λαύριο με μια ακόμα νίκη επιβεβαίωσε την εξαιρετική του φετινή πορεία που ανεξάρτητα αν μάλλον δεν επιβραβευτεί με την άνοδο δεν παύει να είναι μια πορεία παράσημο για τον σύλλογο , τους παίκτες και τον προπονητή. Καλύτεροι παίκτες αυτή την εβδομάδα ήταν οι Σακελλαρίου, Περράκης και Μπρόζος ενώ από τον ΟΦΗ, που και αυτός έκανε μια ηρωική χρονιά με πολλούς τραυματισμούς αλλά και την καίρια αποχώρηση του Ραζή, καλύτερος ήταν ο Μποχωρίδης με 20 πόντους και 4/ 4 τρίποντα.


ΛΕΙΒΑΔΙΑ- ΚΑΒΑΛΑ 88-73

Η Λειβαδιά συνεχίζει την αήττητη της πορεία στο δεύτερο γύρο και αυτή τη φορά θύμα της ήταν η σίγουρη πρωταθλήτρια Καβάλα σε ένα παιχνίδια που είχε και ποιότητα αλλά και πολλά νεύρα.

Η Λειβαδιά για άλλη μια φορά στηρίχθηκε στο εξαιρετικό της τρίγωνο , Γκαγκαλούδης, Δημητριάδης, Βουκαντίνοφ και ενώ στο πρώτο ημίχρονο αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας εξαιρετικά ποσοστά με 5/9 τρίποντα και κυρίως 10/ 14 δίποντα και 14/ 16 βολές επικράτησε κατά κράτος και ειδικά στο τέλος έδωσε μεγάλες διαστάσεις στη νίκη της.

Η Καβάλα φαίνεται ότι μετά και τη μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου έχει χαλαρώσει λίγο, πράγμα που είναι αν θέλετε και φυσιολογικό μετά από όλη αυτή τη προσπάθεια που κατέβαλε όχι μόνο φέτος αλλά και τη περασμένη χρονιά.

Αχίλλειος πτέρνα της ήταν τα πολύ κακά ποσοστά της από το τρίποντο από όπου είχε μόλις 19% αλλά και η αμυντική της λειτουργία που δεν είχε καμία σχέση με την άμυνα της όσο ακόμα είχε την ανάγκη των νικών. Καλύτεροι της παίκτες ήταν οι συνήθεις ύποπτοι Καράμπουλας , Τότσιος και Χαρισμίδης…….


ΗΡΑΚΛΗΣ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 84-54

Ήταν ένα παιχνίδι που αναμενότανε σαν μια μάχη ζωής και θανάτου αλλά τελικά ο Ηρακλής φάνηκε πολύ ανώτερος και μετά το πρώτο δεκάλεπτο, που ο Φίλιππος ήταν ανταγωνιστικός ,επεβλήθη κατά κράτος σε όλους τους τομείς και αρκεί να παραθέσω κάποιους αριθμούς για να αντιληφθείτε το πόσο καλύτερος ήταν ο Ηρακλής και γιατί έφτασε σε αυτή την τόσο πολύτιμη αλλά και εμφατική νίκη.

Ο Ηρακλής είχε 81% στις βολές, ο Φίλιππος είχε 44%..... Στα τρίποντα ο Ηρακλής είχε 53% ο Φίλιππος 24%. Ο Ηρακλής είχε 7 τελειωμένους αιφνιδιασμούς, ο Φίλιππος 1 και το πιο καθοριστικό ο Ηρακλής είχε 8 λάθη ο Φίλιππος 20. Όλοι αυτοί οι αριθμοί δεν νομίζω ότι αφήνουν τη παραμικρή αμφιβολία ότι ο Ηρακλής ήταν ανώτερος σε όλους τους τομείς και έτσι έκανε ένα πολύ αποφασιστικό βήμα σωτηρίας.

Χρυσόπουλος, Δέσπος και Μιχάλογλου ήταν οι καλύτεροι από την ομάδα του Ηρακλή.

Από την άλλη πλευρά ο Φίλιππος παρουσιάστηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων και δεν κατάφερε να δώσει τη μάχη. Ουσιαστικά ο μόνος που πάλεψε ήταν ο έμπειρος Γκιουλέκας αλλά χωρίς ουσιαστικά καμιά βοήθεια δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω.

Από εδώ και πέρα όλα θα κριθούν στις 2 τελευταίες αγωνιστικές στις οποίες ο Φίλιππος για να σωθεί θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον μία νίκη παραπάνω από τον Ηρακλή που βέβαια έχει το πλεονέκτημα για τη σωτηρία.


Αυτά συνέβησαν την 24η αγωνιστική αλλά πιο λυπηρό ήταν κάτι που δεν συνέβη και αυτό ήταν το παιχνίδι Αετός- Λαγκαδάς , γεγονός που δείχνει τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι. Βέβαια είναι ακόμα χειρότερα γιατί το παιχνίδι δεν ήταν αδιάφορο βαθμολογικά αφού ο Αετός με αυτή τη νίκη εξασφάλισε τη σωτηρία του. Σαφώς οι πιθανότητες να κέρδιζε ο Αετός τον Λαγκαδά αν γινότανε ο αγώνας ήταν της τάξης του 95% αλλά για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος θα έπρεπε να βρεθεί τρόπος ο Λαγκαδάς να έρθει να διεκδικήσει αυτό το 5%

Τώρα η επόμενη αγωνιστική περιλαμβάνει το match ball παιχνίδι Αρκαδικός- Ψυχικό, τις μάχες για τη σωτηρία Ηρακλής- Παγκράτι και Φίλιππος- Λαγκαδάς αλλά και το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι μεταξύ δυο ποιοτικών αντιπάλων Εθνικός- Λειβαδιά.

Να είστε καλά όλοι σας και την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε εδώ για να δούμε αν θα έχουμε άσπρο καπνό για τη δεύτερη θέση…..