Τις συζητήσεις με τον Φάρο Κερατσινίου ώστε να κατέβουν του χρόνου στην Α2 με μία κοινή ομάδα επιβεβαίωσαν οι άνθρωποι του Εθνικού που ωστόσο σημείωσαν πως δε θα γίνει κάτι αλλά δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο για το μέλλον.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν πως: «Η διοίκηση της ομάδας Μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει σε δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως και αφορούσαν το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ομάδα του Φάρου. Με τους ανθρώπους της ομάδας του Κερατσινίου ανέκαθεν είχαμε, έχουμε και θα έχουμε άψογη συνεργασία. Άλλωστε μας φιλοξενούν τα τελευταία δύο χρόνια στο κλειστό Π. Νικολαΐδης και είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα πράξουν και φέτος.

Είναι αλήθεια ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξαν συναντήσεις με τον ισχυρό άνδρα του Φάρου Βαγγέλη Τσάπα με σκοπό την επέκταση της συνεργασίας την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν. Όμως αποφασίσαμε από κοινού αυτή τη χρονική περίοδο να πορευτούμε ως έχουμε μεταθέτοντας τυχών συνεργασία στο εγγύς μέλλον. Ευχόμαστε από καρδίας καλή επιτυχία στο αδελφό σωματείο του Φάρου στον αγώνα μπαράζ που δίνει το Σάββατο 16/05 για την άνοδο στην Α2 με αντίπαλο τους Μαχητές Δόξας Πευκών. Ο Εθνικός συνεχίζει όσο ποτέ δυνατός, ισχυρός, ενωμένος την πορεία του στην Α2».