Η προτελευταία αγωνιστική έμελλε να είναι η αγωνιστική που οριστικοποίησε την άνοδο του Αρκαδικού στην Α1 για πρώτη φόρα στην ιστορία του, άνοδος δίκαιη αφού ο Αρκαδικός χωρίς να ξεχωρίζει ιδιαίτερα από ένα γκρουπ αρκετών ομάδων που διεκδίκησαν τη δεύτερη θέση έδειξε τη μεγαλύτερη σταθερότητα και τον πιο σκληρό χαρακτήρα στα δύσκολα σημεία του πρωταθλήματος. Κατά τη γνώμη μου όμως είχε και ένα άλλο θετικό, ότι δεν φοβήθηκε ποτέ τον πρωταθλητισμό, από την αρχή μέχρι το τέλος δήλωσε και έδειξε ότι αυτός ήταν ο στόχος του και δεν αναλώθηκε σε υπεκφυγές του στυλ « πάμε για να σωθούμε» ούτε σε ανούσια άλλοθι..

Στα υπόλοιπα παιχνίδια τα αποτελέσματα ήταν τα αναμενόμενα που παρέτειναν την αγωνία του Φίλιππου και του Ηρακλή για το ποια θα είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει Λαγκαδά και Ηλυσιακό στη Β΄ Εθνική.

Ας πάρουμε λοιπόν τα παιχνίδια ένα προς ένα για να δούμε τι έγινε στην 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος.


ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ- ΨΥΧΙΚΟ 85-70

Νίκη ανόδου για τον Αρκαδικό απέναντι στο Ψυχικό που φάνηκε ανταγωνιστικό για 30΄ αλλά στο τέλος λύγισε στη δύναμη της έδρας και του κίνητρου που είχε ο Αρκαδικός.


Στο πρώτο δεκάλεπτο το Ψυχικό στηριζόμενο στην εξαιρετική μέρα του Δημάκου είχε το προβάδισμα στο σκορ και μόνο στο τέλος του ημίχρονου παρέδωσε το προβάδισμα στον Αρκαδικό που είχε την ουσιαστική απουσία του Νοέα γεγονός που μίκρυνε ακόμα περισσότερο το ήδη ρηχό ρόστερ του Αρκαδικού.

Η εμπειρία όμως και η ποιότητα των παιδιών του Αρκαδικού φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο που γρήγορο πήραν το προβάδισμα στο σκορ, το διαφυλάξανε με σχετική άνεση και στο τέλος καταφέρανε και το μεγαλώσανε δίνοντας μια ακόμα πιο πανηγυρική διάσταση στη νίκη τους και την άνοδο τους.

Το 67% στα δίποντα νομίζω ότι ήταν το κλειδί της νίκης του Αρκαδικού όπως και η παρουσία των Κοψαύτη, Καρύδα και Καλλινικίδη με 14 πόντους και 10 ρημπάουντ.

Από την άλλη ο Δημάκος φαίνεται να παλεύει μόνος του αφού ο Παπανικολάου είχε πρόβλημα με τα φάουλ και έπαιξε 25΄ ενώ ο Μάντζαρης με 12 πόντους ( 2/2 δίποντα και 2/3 τρίποντα ) είχε μόλις 14΄συμμετοχής.


ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ 78-66

Η νίκη σε αυτό το παιχνίδι ήταν μονόδρομος για τον ιστορικό Ηρακλή και το κίνητρό του μεγάλο. Αυτό φρόντισε να το δείξει από την αρχή του παιχνιδιού αφου αμέσως πήρε το προβάδισμα στο σκορ απέναντι στο Παγκράτι και ουσιαστικά δεν κινδύνεψε να το χάσει ποτέ. Ο Ηρακλής, που για άλλη μια φορά είχε 2 σημαντικές απώλειες των Αποστολίδη και Καραγκιολίδη, στηρίχτηκε πολύ στην άμυνα του και κατάφερε να κρατήσει πολύ χαμηλά την επίθεση του Παγκρατίου που είναι μία από τις καλύτερες του πρωταθλήματος. Αυτή η αμυντική προσπάθεια του Ηρακλή κράτησε το Παγκράτι στο 32% στα σουτ εντός παιδιάς και αυτό ήταν το κλειδί του παιχνιδιού.

Από εκεί και πέρα ο Ηρακλής στην επίθεση είχε εξαιρετικούς τους 2 ψηλούς του, τον Μιχάλογλου με 16 πόντους και 7 ρημπάουντ και τον αειθαλή Δέσπο με 16 πόντους και 12 ρημπάουντ ενώ για άλλο ένα παιχνίδι πολύ καλός ήταν ο Χρυσόπουλος με 19 πόντους.

Από το Παγκράτι, που την άλλη εβδομάδα είναι και πάλι ρυθμιστής στην υπόθεση σωτηρίας αφού αντιμετωπίζει και τον Φίλιππο, καλύτεροι οι Κουτρούλιας με ακόμα ένα double- double με 11 πόντους και 11 ρημπάουντ και Κοβάσεβιτς με 14 πόντους.

Τώρα για τον Ηρακλή όλα είναι στο χέρι του αφού με νίκη επί του Ψυχικού σώνεται οριστικά μόνο που νίκη επί του Ψυχικού εκτός έδρας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση αφού το Ψυχικό είναι μια εξαιρετική ομάδα.


ΦΙΛΙΠΠΟΣ- ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 79-64

Ένα ακόμα παιχνίδι που το κίνητρο της μιας ομάδας ήταν πολύ μεγαλύτερο, επικράτησε και έδωσε τη νίκη στην ομάδα που είχε τη μεγαλύτερη ανάγκη της. Έτσι ο Φίλιππος έκανε μια νίκη που ήταν απαραίτητη για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της σωτηρίας.

Ο Φίλιππος πήρε από την αρχή το προβάδισμα ενώ ο Λαγκαδάς στο πρώτο ημίχρονο προσπαθούσε να μείνει κοντά στο σκορ. Με το ξεκίνημα όμως του δευτέρου ημιχρόνου ο Φίλιππος πήρε μια διαφορά ασφαλείας και έφτασε άνετα στη πολύτιμη νίκη χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τα κλειδιά της νίκης του Φίλιππου ήταν η πλήρης επικράτηση του στα ρημπάουντ με 44-27 αλλά και τα κακά ποσοστά του Λαγκαδά στην άμυνα.

Καλύτεροι από τον Φίλιππο ο Τραιανός στο καλύτερο του φετινό παιχνίδι με 25 πόντους και 6 ρημπάουντ και ο Πλιούκας με 14 πόντους και 5 ασίστ ενώ από τον Λαγκαδά πρώτος σκόρερ ο Μανούσος με 19 πόντους.

Την επόμενη εβδομάδα ο Φίλιππος παίζει εκτός με το Παγκράτι, θα πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε αλλά και πάλι θα περιμένει τα καλά νέα από το Ψυχικό.


ΕΘΝΙΚΟΣ - ΛΕΙΒΑΔΙΑ 91-74

Σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ποιοτικές και φορμαρισμένες ομάδες ο Εθνικός πολύ καλύτερος από τη Λειβαδιά πήρε μια νίκη που θα τον κρατήσει σε ψηλές βαθμολογικές θέσεις στη τελική κατάταξη αν και νομίζω ότι οι φιλοδοξίες του αρχικά ήταν πολύ μεγαλύτερες βάσει ρόστερ.

Η Λειβαδιά μπήκε εξαιρετικά άσχημα στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να μείνει πολύ πίσω στο σκορ και από εκεί και πέρα να είναι αναγκασμένη να κυνηγάει τον Εθνικό που παρά τα μικρά του κακά διαστήματα ήταν πολύ καλύτερος σαν ομάδα και κυρίως πολύ πιο σταθερός ειδικά στο αμυντικό κομμάτι στο οποίο είχε πολύ μεγαλύτερη προσήλωση ενώ αντιθέτως η Λειβαδιά αμυντικά ήταν εξαιρετικά προβληματική.

Ο Εθνικός είχε πολλούς διακριθέντες αφού ο Γκιζόγιαννης είχε 18 πόντους και 12 ρημπάουντ, ο Ψυλέας είχε 17 πόντους, ο Τσιότρας 17 πόντους και εξαιρετική αμυντική δουλειά που φαίνεται και από τα 4 κλεψίματα που έκανε , ο Τζιάλας είχε 12 πόντους και 10 ρημπάουντ ενώ και ο Κουκάς πρόσθεσε 11 πόντους και 7 ασίστ.

Από την άλλη η Λειβαδιά είχε και πάλι τον Γκαγκαλούδη που χωρίς να φτάσει τα επίπεδα προηγούμενων παιχνιδιών του ήταν και πάλι ο μαέστρος της ομάδας με 24 πόντους, 5 ασίστ και 5 κλεψίματα αλλά και τον Δημητριάδη που έπαιξε και τα 40 ΄ και είχε 15 πόντους και 14 ρημπάουντ.


ΚΑΒΑΛΑ - ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 84-70

Δύο ήττες σερί ήταν πολλές για την πρωταθλήτρια Καβάλα και βέβαια αν τρίτωνε το κακό θα ήταν ακόμα χειρότερα. Έτσι αυτή τη φορά η Καβάλα εμφανίστηκε πιο σοβαρή και συγκεντρωμένη και κατάφερε να επικρατήσει της Δόξας που παρουσιάστηκε με αρκετές και σοβαρές απουσίες αφού έλειπαν οι Σκλάβος, Αποστολίδης και Καραδολάμης ενώ και ο Κυρίτσης είχε τυπική ολιγόλεπτη συμμετοχή στο παιχνίδι.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν κλειστό και η Λευκάδα κατάφερνε να είναι κοντά στο σκορ και στη διεκδίκηση της νίκης καθοδηγούμενη εξαιρετικά από τον Κυριακόπουλο αλλά και τα υπόλοιπα έμπειρα παιδιά να είναι συγκεντρωμένη στο πλάνο.

Από την άλλη πλευρά η Καβάλα με σαφώς μεγαλύτερο ροτέισον κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να είναι πολύ πιο φρέσκια και με όπλο της τη περιφέρεια της, που πετούσε φωτιές ( Καραποστόλου 24, Καράμπουλας 15 και Τότσιος 14 ), κατάφερε να φτάσει στη νίκη έχοντας ένα πολύ καλό τέταρτο δεκάλεπτο και με ένα ομαδικό παιχνίδι που το δείχνουν και οι πολλές ασίστ που ήταν 23 τελικά.


ΟΦΗ- ΑΕΤΟΣ 85-73

Άλλο ένα παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον αφου τη νίκη την είχε ανάγκη μόνο ο ΟΦΗ για να σιγουρέψει τη παραμονή του ενώ ο Αετός την είχε εξασφαλίσει ήδη. Αυτή η διαφορά κινήτρου φάνηκε από πολύ νωρίς , με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να πάρει μια διαφορά που στο ημίχρονο έφτασε τους 19 πόντους, με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έφτασε στη μέγιστη της διαφορά (+27) και από εκεί και πέρα το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα , ο Αετός μπόρεσε να μπει κάπως στο πνεύμα του παιχνιδιού και να καταφέρει στο τέλος να είναι πιο αξιοπρεπής η διαφορά της ήττας του.

Έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι, με πολλούς αιφνιδιασμούς, πολύ ευχάριστο για τους λιγοστούς που το παρακολούθησαν αφου και αυτό ήταν ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών.

Από τον ΟΦΗ ο Λιανός έκανε ένα ακόμα σπουδαίο επιθετικά παιχνίδι με 23 πόντους ενώ από τον Αετό που είχε απόντες τους Κόκκαλη και Πέτρουλα ξεχώρισε ο Τζουγκαράκης με 25 πόντους και 7 ρημπάουντ ενώ ο Ροδοστόγλου έβαλε και αυτός 18 πόντους.


Αυτή ήταν και η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος που έδωσε και τη δεύτερη ομάδα που κέρδισε τη προαγωγή της και άφησε σαν μοναδική εκκρεμότητα το ποια θα είναι η τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί. Αυτό θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική από 2 πολύ σημαντικά παιχνίδια , το Ψυχικό- Ηρακλής και το Παγκράτι- Φίλιππος. Σε περίπτωση νίκης του Ηρακλή αυτός σώνεται αυτομάτως ενώ σε περίπτωση ήττας του Ηρακλή και νίκης του Φίλιππου σώνεται η ομάδα της Βέροιας.


Την άλλη εβδομάδα θα είμαστε εδώ για τελευταία φορά για να κάνουμε μια τελική ανασκόπηση του τι είδαμε στο πρωτάθλημα τη Α2 2014-15. Να είστε καλά και τα λέμε την άλλη εβδομάδα...