Προτελευταία αγωνιστική απόψε στην Α2 και πιθανότατα το βράδυ θα γνωρίζουμε τόσο τη δεύτερη ομάδα που θα κερδίσει την άνοδο για την Basket League όσο και ποια θα είναι πιο κοντά ώστε να ακολουθήσει Λαγκαδά και Ηλυσιακό στον υποβιβασμό.

* Όλα τα βλέμματα είναι σίγουρα στραμμένα στην Τρίπολη. Εκεί ο Αρκαδικός φιλοξενεί το Ψυχικό και αν καταφέρει και νικήσει τότε θα «τσεκάρει» το εισιτήριο για την Α1, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Σε διαφορετική περίπτωση όλα θα ξεκαθαρίσουν στο φινάλε με τα πράγματα όμως να έχουν περιελιχθεί.

* Στο Ιβανώφειο ο Ηρακλής μετά από την εντυπωσιακή «30άρα» της περασμένης εβδομάδας υποδέχεται το Παγκράτι και κρατά τη μοίρα στα χέρια του μιας και με νίκη θα είναι με το... ενάμισι πόδι στην κατηγορία.

* Αντίστοιχα, την ίδια ώρα στη Βέροια ο Φίλιππος θα υποδέχεται τον Ερμή. Με νίκη διατηρεί τις όποιες ελπίδες έχει για παραμονή ενώ με ήττα ακολουθεί την ομάδα του Λαγκαδά στη Β' Εθνική.

* Στο -άδειο λόγω τιμωρίας- κλειστό της Δραπετσώνας ο Εθνικός που θέλει να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα φιλοξενεί τη Λιβαδειά που θεωρητικά έχει κίνητρο. Η ομάδα της Βοιωτίας με δική της νίκη, αλλά και με ήττα του Αρκαδικού ελπίζει ακόμα και σε άνοδο μιας και την τελευταία αγωνιστική παίζει με την ομάδα της Τρίπολης στη Λιβαδειά.

* Στην Καβάλα, οι άνθρωποι της ομάδας έχουν ετοιμάσει τη φιέστα για την επιστροφή στην Α1 αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. «Καλεσμένη» στο... πάρτι, η Δόξα Λευκάδας.

* Στο Ηράκλειο, στο άδειο ΒΑΚ, ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει τον Αετός με μοναδικό κίνητρο για τις δύο ομάδες... η ένατη θέση.

* Το Λαύριο παίρνει του δύο βαθμούς δίχως αγώνα, κόντρα στον Ηλυσιακό.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής
Βαρδινογιάννειο 17:00 ΟΦΗ-Αετός (κ.θ.): Κωνσταντινόπουλος, Δεληγιαννίδης, Τσιρτσιμάλης (Ναλετάκης Ι.)
ΔΑΚ Βέροιας 17:00 Φίλιππος Βέροιας-Ερμής Λαγκαδά: Μαντήλας, Παπαγερίδης, Ντούρας (Σάμαλής).
Αλ. Δημόγλου 17:00 Καβάλα-Δόξα Λευκάδας: Γεωργιάδης, Σημεωνίδης, Θεοδώρου (Λαμπρίδης)
Κλειστό Δραπετσώνας 17:00 Εθνικός-Λιβαδειά (κ.θ.): Τζαφλέρης, Κατραχούρας, Χαλαμπαλάκης (Ορφανός)
Τρίπολης 17:00 Αρκαδικός-Ψυχικό: Παναγιώτου, Διαμαντής, Δημόπουλος (Γιοχαλής)
Ιβανώφειο 17:00 Ηρακλής-Παγκράτι: Παπαδόπουλος, Ευφραιμίδης, Ταρενίδης (Πολυχρονίδης)