Το νέο μοντέλο διοίκησης που θέλει να εφαρμόσει ο Νίκος Λάσκαρης στον Αρη ενδέχεται να εκπλήξει πολλούς και με πολλές από τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν. Κι αν οι συνεργασίες με ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα που υπάρχουν στον σχεδιασμό θεωρούνται κάτι πολύ φυσιολογικό, οι ομάδες... franchise σε μικρότερες κατηγορίες θα προκαλέσουν συζητήσεις. Με τον πρώτο στόχο να έχει ήδη εντοπιστεί και να είναι το Παγκράτι, λόγω της παρουσίας του πρώην προέδρου των "ροσονέρι" και νυν νέου κουμανταδούρου του αγωνιστικού τμήματος του Αρη, Δημήτρη Παπακυριάκη.

Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν ρίξει μεν το μεγάλο βάρος στην προσπάθεια για εξασφάλιση της ευρωπαϊκής παρουσίας της ομάδας μέσω Eurocup, έσπευσαν να ανανεώσουν τη συνεργασία με τον Δημήτρη Πρίφτη που οδήγησε την ομάδα στην πολύ καλή χρονιά που τελείωσε, βάζουν μπρος τον σχεδιασμό της ομάδας, αλλά με την ίδια ένταση θέλουν να δουλέψουν και τις παράπλευρες ιδέες τους.

Η σκέψη για συνεργαζόμενες ομάδες στις μικρότερες κατηγορίες περιλαμβάνει και την Α2 και τη Β' Εθνική και την Αθήνα και πόλεις της επαρχίας. Ενα κατά το δυνατόν διευρυμένο γεωγραφικά δίκτυο δηλαδή, στο οποίο οι ομάδες με τις οποίες θα προκύψουν οι συνεργασίες θα "φιλοξενούν" τους νεαρούς παίκτες που θα πρέπει να πάρουν εμπειρίες για να φανεί αν μπορούν να επανδρώσουν την πρώτη ομάδα του Αρη.

Για την Αθήνα, μάλιστα, αρχικά είχαν γίνει επαφές με τον Ηλυσιακό αλλά στην πορεία διαπιστώθηκαν κάποια προβλήματα που δεν καθιστούσαν εύκολη αυτή τη συνεργασία και έγινε... μετακόμιση της ιδέας μια ευθεία παρακάτω. Το ιστορικό Παγκράτι θεωρείται η ιδανική περίπτωση, σε μια εποχή που δε βρίσκεται μεταξύ των ομάδων της κατηγορίας με τους δυνατούς επενδυτές και την οικονομική άνεση.

Η πρόθεση του Λάσκαρη και των συνεργατών του έχει έρθει σε γνώση των διοικούντων το Παγκράτι, χωρίς πάντως ακόμα να θεωρείται τελειωμένο αφού πρέπει να συζητηθεί με λεπτομέρειες το ακριβές μοντέλο της συνεργασίας. Σύντομα αναμένονται οι εξελίξεις με τις πιθανότητες συμφωνίας να θεωρούνται καλές. Ταυτόχρονα, εντοπίζονται και άλλες ομάδες με ενδιαφέρον από την υπόλοιπη Ελλάδα για να δεχθούν ανάλογες κρούσεις χωρίς όμως ακόμα να έχει αποφασιστεί ο ακριβής αριθμός τους.

Πηγή: Basketlog.gr