Από την αρχή κύριο μέλημα στο σχεδιασμό της ομάδας ήταν η διατήρηση του κορμού που κουβάλησε στις πλάτες του την φετινή χρονιά.

Έτσι μετά από συζητήσεις με τους παίκτες και τους εκπροσώπους τους είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τις ανανεώσεις 5 παικτών του περσινού κορμού. Οι αθλητές Νεκτάριος Μαρουσιτς, Δημήτρης Γραβας, Νίκος Θεοδωρακος, Δημήτρης Απιδοπουλος και Δημήτρης Στολης θα φορούν και του χρόνου τη φανέλα των Πεύκων. Τους ευχόμαστε μια χρονιά γεμάτη υγεία και διακρίσεις.

Σε άλλη ομάδα θα συνεχίσουν την καριέρα τους οι αθλητές Βασίλης Παπαβασιλείου και Αλέξης Κολωτσιος που ήταν στα βασικά στελέχη της ομάδας Νέων των Πεύκων που κατέκτησαν το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης. Επίσης ο Γιώργος Απιδοπουλος που συνέχισε την ανοδική του πορεία και φέτος, θα δοθεί σε ομάδα Β Εθνικής για να πάρει περισσότερα παιχνίδια στα ποδιά του ενώ ο γηγενής εκ των ακαδημιών παίκτης μας Άρης Ταρπαγκος θα δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα λέγω του βεβαρημένου επαγγελματικού του προγράμματος ως γυμναστής καλαθοσφαιρικών επαγγελματικών τμημάτων. Τους ευχόμαστε όλους καλή επιτυχία.

Ιδιαίτερη μνεία θέλουμε να απονείμουμε σε 2 παίκτες που επίσης δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα μας. Ο λόγος για τον Νίκο Καούρα και τον Χριστόφορο Κελεσιδη που και οι 2 ήταν βασικά στελέχη των φετινών επιτυχιών. Ο Χριστόφορος με την ενεργεία του έδινε ώθηση στην ομάδα και κοντρόλαρε με μαεστρία το ρυθμό του παιχνιδιού. Από την άλλη ο Νίκος που αν και σχετικά μικρός έτυχε να ήταν ο μεγαλύτερος παίκτης της ομάδας, βοήθησε με την ποιότητα του σε σημεία κλειδιά καίριων παιχνιδιών και εξασφάλισε με την εμπειρία του τη νίκη για την ομάδα μας. Τους ευχαριστούμε θερμά και σίγουρα δεν τους ξεχνούμε.

Η ομάδα αναμένει την ανανέωση άλλων 2 νεαρών παικτών της στις επόμενες μέρες (Τσουτσουκας και Χοτζα) ενώ στο θέμα της ανανέωσης του αρχηγού της Δανη Ελευθεριαδη υπάρχει στασιμότητα και ενδεχομένως οι 2 πλευρές να αναζητήσουν άλλες εναλλακτικές λύσεις για το μέλλον.

Πηγή: machitesbc.gr