Παίκτης του Εθνικού είναι και επίσημα ο Φώτης Βασιλόπουλος. Ο 29χρονος γκαρντ παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 08/06 στα Γραφεία του Ερασιτέχνη Εθνικού ΟΦΠΦ παρουσία του ισχυρού άνδρα του τμήματος Βασίλη Δέρβου, του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Δημήτρη Καραφαντή και του μάνατζερ του παίκτη Δημήτρη Μπούρα. Επιπλέον αρκετός κόσμος βρέθηκε στο Μικρολίμανο για να καλωσορίσει τον 29χρονο άσο και εκείνος με την σειρά του δεν έκρυψε την χαρά του ενώ μετά το πέρας τηε παρουσίαση φωτογραφήθηκε με τους φιλάθλους. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο «Εθνικάρας» Γιάννης Μαντζουράνης που καλωσόρισε τον Φώτη με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Το λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρος Δημήτρης Καραφαντής ο οποίος καλωσόρισε τον Φώτη Βασιλόπουλο ενώ στη συνέχεια δήλωσε:
«Μαζευτήκαμε εδώ για να παρουσιάσουμε το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας, Φώτη Βασιλόπουλο. Τον καλωσορίζω στην οικογένεια του Εθνικού, του εύχομαι υγεία πάνω από όλα. Είμαι σίγουρος ότι θα τα δώσει όλα για την ομάδα, κάθε Σάββατο θα δίνει και την ψυχή του, είναι ένα παιδί που εκτός από τις αγωνιστικές του ικανότητες φημίζεται και για το πάθος του. Ευχαριστώ τον Βασίλη Δέρβο! Εμείς είμαστε στρατιώτες του Εθνικού»!

Ο Φώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από τον μάνατζέρ του Δημήτρη Μπούρα, ανέφερε με τη σειρά του:
«Καλώς σας βρήκα! Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Έχω ακούσει πολλά για την ιστορία και τον κόσμο της και χαίρομαι που θα τα ζήσω όλα αυτά από κοντά! Ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη τους. Θα παλεύουμε κάθε Σάββατο στο γήπεδο και περιμένουμε ο κόσμος να μας στηρίξει!»

Βιογραφικό
Ο Φώτης Βασιλόπουλος γεννημένος στις 08/02/1986 και ύψος 1,87, ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πανιώνιο όπου έπαιξε για δύο σεζόν (2002-04) στην Α1, ενώ επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Χαλκίδα το 2004-05 στην Α2. Τα επόμενα δύο χρόνια ήταν ξανά κάτοικος Νέας Σμύρνης και παίκτης Α1 με τους «Πάνθηρες» αυτή τη φορά πιο έμπειρος παρουσιάζοντας καλύτερο πρόσωπο. Για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά την Ν. Σμύρνη πήγε στην Χαλκίδα την σεζόν 2007-08. Την επόμενη σεζόν επέστρεψε στην Α1 για λογαριασμό της ΑΕΚ. Επόμενος σταθμός του ήταν η Δάφνη στην Α2 την σεζόν 2009-10. Το 2010-11 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Παγκράτι, ενώ την επόμενη αγωνιστική περίοδο γύρισε στον «Δικέφαλο» όντας ο αρχηγός της ομάδας στην Α2. Οι δύο σεζόν που ακολούθησαν τον βρήκαν ξανά στο Παγκράτι, ενώ το 2014-15 αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πανελευσινιακού στην Α1.