Ήταν μία από τις εκπλήξεις της σεζόν. Ο Μάι Κοβάσεβιτς στην παρθενική του σεζόν στην Ελλάδα έκανε αισθητή την παρουσία του φορώντας τη φανέλα του Παγκρατίου.

Ο 25χρονος γκαρντ έφτασε πέρυσι το καλοκαίρι στην Ελλάδα με τη φήμη του δεινού σουτέρ και όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν μέσα στη σεζόν θα επιβεβαίωσαν του λόγου το αληθές.

Μέλος της ομάδας με την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, τελείωσε έχοντας 12 πόντους μ.ό. με 86% στις βολές, 56% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα, ενώ είχε ακόμα 2,3 ριμπάουντ, 1,3 ασιστ και 0,6 κλεψίματα στους 24 αγώνες που συμμετείχε.

O Κοβάσεβιτς μίλησε στο BasketA2.gr για την σεζόν που ολοκληρώθηκε, την προσωπική του παρουσία αλλά και τα επόμενα σχέδιά του.

- Πως ήταν η εμπειρία σου από το ελληνικό πρωτάθλημα; Πως σου φάνηκε το επίπεδο;

«Νομίζω πως το επίπεδο του μπάσκετ στη Α2 είναι καλό. Πριν έρθω στην Ελλάδα έπαιζα πάντα στην πρώτη κατηγορία –άρχισα στη Σλοβενία και τα δύο τελευταία χρόνια έπαιξα στη Σλοβακία- οπότε αυτή ήταν η πρώτη μου εμπειρία από δεύτερη κατηγορία πρωταθλήματος. Είναι ένα πρωτάθλημα με πολλή τακτική και συστήματα και είναι κάτι που μου αρέσει. Είναι πολύ καλό πως οι άνθρωποι στην Ελλάδα αγαπούν το μπάσκετ».

- Η ομάδα σου εξασφάλισε την παραμονή της εύκολα. Θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω;

«Πιστεύω ότι η ομάδα μας έφτασε τους στόχους που είχε θέσει από την αρχή της σεζόν . Αλλά ήλπιζα για κάτι περισσότερο. Είχαμε μερικά άσχημα παιχνίδια τον Φλεβάρη που μας κόστισαν πολύ ώστε να βρεθούμε σε μία καλύτερη θέση».

- Τη δική σου παρουσία πως την κρίνεις;

«Δουλέψαμε καλά ως ομάδα ειδικά στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Έκανα επίσης πολλές ατομικές προπονήσεις. Ελπίζω να είχα θετική παρουσία σε όλη τη σεζόν τόσο ως αθλητής όσο και γενικά ως άνθρωπος».

- Είναι στα σχέδιά σου να παραμείνεις;

«Δεν έχω κάνει ακόμα τα πλάνα μου για τη νέα σεζόν. Τώρα, στην καλοκαιρινή περίοδο θέλω να βελτιώσω κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μου και να είμαι ακόμα καλύτερος του χρόνου. Μου άρεσε η χρονιά στην Ελλάδα και ελπίζω να επιστρέψω».