Ο Δούκας επιστρέφει και επίσημα στην Α2 καθώς εγκρίθηκε από την ομοσπονδία η απορρόφησή του Αετού με την ομάδα των εκπαιδευτηρίων να παίρνει τη θέση της στην κατηγορία.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλασσε φέτος το καλοκαίρι η διοίκηση του Συλλόγου μας στους φίλους του μπασκετικού ΑΣΕΔ.

Με τίτλο “Συγχώνευση δια Απορροφήσεως”, το τμήμα μπάσκετ του ΑΣΕΔ απορροφά το αντίστοιχο τμήμα του σωματείου “ΓΑΣ Αετός”, του οποίου η ανδρική ομάδα αγωνιζόταν στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Έτσι, ο ΑΣΕΔ, όχι μόνο δεν υποβιβάζεται, αλλά η νέα αγωνιστική περίοδος 2015-16 θα τον βρει στα γήπεδα της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, επιστρέφοντας σε αυτή μετά το διάστημα 2003-07.



Η επισημοποίηση της συμμετοχής του ΑΣΕΔ στο αναβαθμισμένο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, επιβράβευσε τις προσπάθειες της διοίκησης, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στις δηλώσεις του Προέδρου του Δ.Σ. του σωματείου μας, κ. Κωνσταντίνου Δούκα:

“Ο Α.Σ. Εκπαιδευτηρίων Δούκα, μέσα από την πολύχρονη δυναμική παρουσία του στον αθλητισμό, πρεσβεύει - πέρα από μια υγιή αθλητική Παιδεία με Αρχές και Αξίες - την διαρκή προσπάθεια του για επιτυχίες και διακρίσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κάθε χρόνο οι ομάδες μας και κυρίως αυτές των μικρότερων ηλικιών, κατακτούν σημαντικές Πανελλήνιες επιτυχίες. Οπότε, για εμάς ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία η δυνατότητα να συμμετέχουμε στην Α2 Εθνική κατηγορία μπάσκετ, στην οποία αγωνιστήκαμε και στο παρελθόν και με τις κατάλληλες ενέργειες των στελεχών του συλλόγου, την υλοποιήσαμε με επαγγελματισμό και συστηματικότητα”.

Ο κ. Δούκας έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Δήμο Αμαρουσίου όπου εδρεύει ο ΑΣΕΔ, τονίζοντας την συνεισφορά του στα αθλητικά δρώμενα της πόλης:

“Θεωρώ πολύ σημαντικό που το Μαρούσι, ένας Δήμος που έχει προσφέρει πολλά στον Ελληνικό αθλητισμό και που ανέκαθεν πρωταγωνιστούσε στο άθλημα του μπάσκετ, θα έχει την δυνατότητα να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο μέσα από την συμμετοχή του Συλλόγου μας σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όσο αυτό της φετινής Α2. Η σημαντικότητα αυτής της εξέλιξης αποτυπώνεται πλήρως στις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος προκειμένου να βρεθεί το κατάλληλο γήπεδο για να στεγάσει τα τμήματα μπάσκετ του ΑΣΕΔ. Γι’ αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γιώργο Πατούλη και το επιτελείο του”.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε επίσης και στους αγωνιστικούς στόχους της ομάδας ενόψει πρωταθλήματος:

"Βασικός μας στόχος είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ, με αθλητές του συλλόγου μας που τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνιστούσαν σε Πανελλήνιο επίπεδο με τις ομάδες Παίδων και Εφήβων… Μαζί με την συμβολή παικτών με περισσότερη εμπειρία, να διατηρηθούμε στην κατηγορία και ίσως και κάτι καλύτερο…"