Στην Α2 κατηγορία και με προπονητή τον Κώστα Σορώτο θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Πανιώνιος, όπως αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM ο γενικός διευθυντής της ομάδας Χρήστος Χριστοδούλου.

Οριστικά στην Α2 θα παίζει την επόμενη σεζόν η ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο γενικός διευθυντής των Νεοσμυρνιωτών τόνισε πως η απόφαση έχει ληφθεί και ότι νέος προπονητής θα είναι ο Κώστας Σορώτος, ο οποίος θα προσπαθήσει να στήσει ένα σύνολο που τουλάχιστον θα καταφέρει να παραμένει στην κατηγορία…

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα λάθη πού έφεραν τον ιστορικό σύλλογο σε αυτό το σημείο και κάλεσε τον κόσμο να σταθεί δίπλα του ώστε να επανέλθει ο Πανιώνιος στη θέση που του αρμόζει.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την επόμενη σεζόν: «Ο Πανιώνιος έχει πολλά προβλήματα από πέρυσι. Μέχρι πρόσφατα ψαχνόμασταν. Η διοίκηση έχει αποφασίσει πως θα αγωνίζεται στην Α2. Προπονητής θα είναι ο Σορώτος και έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός με μια λίστα ελεύθερων παικτών ώστε να ξεκινήσει τέλος Αυγούστου η προετοιμασία.

Το μπάτζετ θα είναι 120 με 150 χιλιάρικα, μικρό ή μεσαίο για την Α2 με σκοπό η ομάδα να σωθεί ή τουλάχιστον να μπει στα πλέι οφ. Θέλουμε να σταθούμε αξιοπρεπώς όσο το δυνατόν καλύτερα. Ενδιαφέρον για πολλά παιδιά που έχουμε υπάρχει από άλλες ομάδες. Ο Σταμάτης έχει κάνει προσφυγή και είναι δύσκολο να τον κρατήσουμε. Θα δούμε τι θα γίνει».

Για τα δικά του σχέδια και τα περσινά λάθη: «Θα μείνω για να βοηθήσω στη δημιουργία της ομάδας, μετά δεν ξέρω, Δεν είμαι επαγγελματίας, είμαι Πανιώνιος. Πέρυσι ήμουν στην ομάδα κι έχω κι εγώ μερίδιο ευθύνης για όσα έγιναν. Ήταν πολλά τα λάθη από το καλοκαίρι κιόλας που άργησε η αλλαγή διοίκησης. Στήθηκε μια ομάδα την 6η αγωνιστική. Πιστεύαμε πως δεν θα είχαμε πρόβλημα, αλλά κάναμε το μοιραίο λάθος να μην αντικαταστήσουμε όπως έπρεπε τον Χάνκονκ. Το ρόστερ ήταν για καλή πορεία αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήμουν υπέρ της άμεσης αντικατάστασης, αλλά επικράτησε η άποψη να τον περιμένουμε. Δεν έγιναν αυτά που έπρεπε και γύρισε η ψυχολογία της ομάδας».

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο: «Να σταθεί δίπλα στην ομάδα ο κόσμος ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε εκεί που του αξίζει στην Α1 γιατί χωρίς Πανιώνιο δεν υπάρχει μπάσκετ στην Ελλάδα».

Για το ενδεχόμενο επενδυτή: «Άμεση ανταπόκριση για να βρεθεί χρηματοδότης δεν υπήρξε, αλλά πιστεύω πως στην πορεία θα βρεθούν άνθρωποι να βοηθήσουν».