Το τοπίο αναφορικά με την παρουσία ή όχι της ομάδας στην Α2 της νέας σεζόν ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας Ηλίας Λαζός, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας ανακοίνωσε τη δική του αποχώρηση από τον σύλλογο ωστόσο ξεκαθάρισε πως η ομάδα θα συμμετάσχει κανονικά στην Α2.

Αναλυτικά τα όσα είπε...

«Για 4η φορά μαζευόμαστε εδώ και νομίζω ότι είναι η πιο σημαντική. Έχουμε αναλάβει εδώ και κάποιες εβδομάδες την βαριά ευθύνη να τρέξουμε το θέμα της στελέχωσης και οργάνωσης της ομάδας στην Α2 κατηγορία. Όλα αυτά υπό την σιωπηρή επιστασία του Δ.Σ του συλλόγου σαν μια διοικούσα επιτροπή, έστω μη ορισμένη αλλά τρέχοντας το συγκεκριμένο τμήμα. Οι προσπάθειες οι οποίες ήταν να γίνουν έγιναν, δεχθήκαμε προσφορές αλλά και υποσχέσεις από ανθρώπους και φίλους που ήθελαν να είναι στο πλευρό μας και να βοηθήσουν την ομάδα. Απευθυνθήκαμε στον Δήμο, την Περιφέρεια οι οποίοι δεν μπορώ να πω ότι μας έκλεισαν την πόρτα, οι προθέσεις τους είναι καλές απλά αυτό δεν φτάνει.

Καθίσαμε λοιπόν, τα ζυγίσαμε, τα σταθμίσαμε και αποφασίσαμε ότι θα κάνουμε μια προσπάθεια με βάσει με αυτά που είχαμε ακούσει και μας είχαν υποσχεθεί, ώστε να στελεχώσουμε την ομάδα επαρκώς σ’ ένα πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας που όπως εξελίσσεται θα είναι το πιο δυνατό και ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών. Βρισκόμαστε σήμερα λοιπόν εδώ 3 βδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, έχοντας έρθει σε συμφωνίες με κάποια παιδία όπως άλλωστε ανακοινώσαμε ήδη, είχαμε κάνει κάποιες συζητήσεις με κάποια άλλα για να ολοκληρωθεί το ρόστερ με ένα budget όσο το δυνατόν μικρότερο για να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες μας.

Παρόλα αυτά όπως είχα πει και πριν 20 ημέρες υπάρχει μια «τρύπα» στο budget αυτό που θεωρούσαμε ότι παλεύοντας και μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα μπορούσαμε να την καλύψουμε. Παρότι υπήρξε μεγάλη συσπείρωση, ακόμη και μετά capital controls, όλων όσων αγαπούν το μπάσκετ βλέπω ότι η «τρύπα» αυτή που είχαμε συνεχίζει να υπάρχει. Δεν θέλω να ξεκινάω ποτέ πράγματα βλέποντας κοντόφθαλμα και βραχυπρόθεσμα και επειδή βλέπω μπροστά τι θα γίνει από τον Μάρτιο, Απρίλιο κλπ και όποια «τρύπα» υπάρχει στο χρηματοδοτικό κενό θα πάει απευθείας στους παίκτες και μην μπορώντας να βασιστώ στις υποσχέσεις, που μπορεί βέβαια να υλοποιούνταν, αλλά δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να βασιστώ σε υποσχέσεις και να «κρεμάσω» επαγγελματίες παίκτες που φυσικά και πρέπει να έχουν και τις ανάλογες παροχές.

Τις οποίες αν δεν μπορούμε να τις προσφέρουμε τότε δεν αξίζει να είμαστε σ’ αυτήν την κατηγορία. Είχα αναφέρει και την προηγούμενη φορά ότι αυτό το χρηματοδοτικό κενό δεν μπορώ να το επωμιστώ μόνος μου. Βλέπω ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες το κενό αυτό δεν καλύπτεται και δεν θέλω να εκτεθώ ούτε με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι, ούτε στα παιδιά που θα έρθουν στην Βέροια με ελπίδες να παίξουν εδώ. Αποφάσισα λοιπόν μετά από ώριμη σκέψη και όχι εν βρασμό ψυχής, είναι κάτι που με ταλανίζει πολλές μέρες, να αποχωρίσω από την διοικούσα επιτροπή μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας.

Από το πρωί μίλησα με τους μάνατζερ με τους οποίους είχαμε συμφωνήσει για κάποιους παίκτες θέτοντας τους την απόφασή μου για την αποχώρηση και την αδυναμία μου να υλοποιήσω δεσμεύσεις και συμφωνίες έτσι ώστε και οι παίκτες, μιας και έχουν το χρονικό περιθώριο, να μπορέσουν να παίξουν κάπου αλλού. Υπήρξε βέβαια μια μεγάλη παραφιλολογία, και εδώ να τονίσω κατηγορηματικά ότι δεν μίλησα με κανένα δημοσιογράφο ούτε από Αθήνα ούτε από Βέροια, ότι σταματώντας εγώ η ομάδα αποχωρεί από το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας κάτι το οποίο φυσικά και ΔΕΝ ισχύει. Η ομάδα συνεχίζει να είναι στην Α2.

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα μπορούσε να πάρει αυτή την απόφαση. Εγώ το μόνο που εξέφρασα είναι ότι δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι όπως θέλω στην ομάδα διότι η χρονιά αυτή θα είναι πάρα πολύ ψυχοφθόρα. Δεν θέλω να περάσω το περσινό προσωπικό, οικονομικό, ψυχολογικό, υλικό κόστος. Και επειδή με όποιους συνεργάζομαι θέλω να τους κοιτάω και να με κοιτάνε στα μάτια, όχι μόνο σήμερα αλλά και στο μέλλον σταματάω από την ομάδα και πλέον το Δ.Σ του συλλόγου θα αποφασίσει για την τύχη της ομάδας. Την τύχη της ομάδας δεν την κρατάω εγώ στα χέρια μου και δεν μου πέφτει κανένας λόγος.

Θέλω να τονίσω ότι συμφωνίες που είχα κάνει προσωπικά έχουν ακυρωθεί και η ομάδα δεν δεσμεύεται σε τίποτα. Ευχαριστώ πολύ τους μάνατζερ και τα παιδιά για την κατανόηση που δείξανε και τους ζητάω συγνώμη. Επίσης ότι οικονομική εκκρεμότητα, ότι έχει συμφωνηθεί, έχει παραγγελθεί από εμένα, οι χορηγοί για ότι λεφτά έχουν καταθέσει θα επιστραφούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ από αύριο το πρωί. Επίσης για τους ανθρώπους που έχουν προμηθευτεί διαρκείας θα πάρουν τα χρήματα τους πίσω. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω και μέσα από την διοίκηση του συλλόγου κάποιους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας με μεγάλη προθυμία και δεν έχω να χωρίσω με κανέναν τίποτα. Είμαι ανοικτός σε όλους να επικοινωνήσουν μαζί μου για οποιοδήποτε θέμα.»