Σε μια ζεστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ (1/9) στο Θέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου Δαΐς έγιναν τα αποκαλυπτήρια τυου Δούκα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου

Τη βραδιά παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευδαίμων ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους ευχόμενος καλή αθλητική χρονιά, διάβασε τα μηνύματα των Προέδρων ΕΟΚ και ΕΣΚΑ κκ Βασιλακόπουλου και Μπασούρη αντίστοιχα. Οι τελευταίοι δεν κατάφεραν να δώσουν το παρόν στην εκδήλωση, ωστόσο δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τις ευχές τους για καλή επιτυχία στην εκδήλωση και καλή αγωνιστική χρονιά στην ομάδα μας...

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου του ΔΣ ΑΣΕΔ κ. Κωνσταντίνου Δούκα, ο οποίος τόνισε:

"Το σχολείο μας κοντεύει τα 100 χρόνια... Για την ακρίβεια, του χρόνου θα συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε πολλές ακαδημαϊκές επιτυχίες με παιδιά που έχουν φτάσει τις φιλοδοξίες τους και χαιρόμαστε να τα βλέπουμε, απόφοιτοι πλέον, να έρχονται κοντά μας. Ένα εξίσου πολύ σημαντικό κομμάτι είναι και ο αθλητισμός. Οπατέρας μου είχε ξεκινήσει την επένδυση με το τμήμα του χάντμπολ και στην συνέχεια δημιουργήσαμε και άλλα τμήματα. Στόχος μας είναι να κάνουμε πράξη το «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και τα παιδιά να αγαπάνε την άθληση. Το μπάσκετ είναι το δεύτερο άθλημα του Συλλόγου. Πρόκειται φυσικά για το πιο αγαπητό στους Έλληνες και αυτό που μας έχει χαρίσει αμέτρητες επιτυχίες.Ο Σύλλογος μας το έχει αγκαλιάσει και το στηρίζει από τις μικρές ηλικίες και σταδιακά φτάνει στους παίδες, στους εφήβους για να καταλήξει στην αντρική ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το οικοδόμημα να το στήσουμε σε γερές βάσεις έτσι ώστε να έρθουν και οι επιτυχίες. Και αυτές δεν θα είναι του ενός αλλά όλων μας. Το ήθος και οι αξίες μας ενώνουν, μας δίνουν δύναμη και προχωράμε. Και μέσα από αυτές τις αξίες, πιστεύουμε πως ο ΑΣΕΔ θα κάνει κάτι σημαντικό στο φετινό πρωτάθλημα της Α2".

Στην συνέχεια, ο λόγος πέρασε στον Γενικό αρχηγό της ομάδας, Γιάννη Ζερβό ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Η ομάδα αυτή είναι ενιαία. Είμαστε μια γροθιά και μαζί πιστεύω πως θα πετύχουμε τους στόχους μας. Κοιτάμε όσο ψηλά μπορούμε. Πέρυσι είχαμε επιτυχίες σε παίδες και εφήβους, νομίζω πως έφτασε η στιγμή να πανηγυρίσουμε επιτυχίες και με την αντρική ομάδα..."

Στο σημείο εκείνο προβλήθηκε ένα 4λεπτο video με εικόνα και ήχο από την προετοιμασία της ομάδας το οποίο επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Παύλος Σφενδυλάκης, ενώ ακολούθως ο λόγος πέρασε στον προπονητή της ομάδας Μάριο Γούναρη:

"Το λίγο χρονικό διάστημα που βρίσκομαι εδώ, έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια για να κάνει η ομάδα μια καινούργια αρχή. Εκπροσωπούμε ένα σχολείο και είναι πάρα πολύ σημαντικό να προσπαθούμε, με όλα τα παιδιά και τους συνεργάτες, να δείξουμε κάτι διαφορετικό.Ο στόχος ο φετινός είναι ότι θέλουμε να αλλάξουμε επίπεδο και να βελτιώσουμε όλο το μπασκετικό κομμάτι που λέγεται Α.Σ.Ε.Δ. ξεκινώντας από τις μικρές ηλικίες και φτάνοντας μέχρι την αντρική ομάδα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, έχουμε κάνει μία επιλογή από εξαιρετικούς παίκτες, αλλά κυρίως από εξαιρετικούς χαρακτήρες. Αυτό μας βοηθάει στο να «δέσουμε» μεταξύ μας και είστε σίγουροι πως θα παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν θα γίνουμε σάκος του μποξ για κανέναν. Οι άνθρωποι του Σωματείου έχουν βοηθήσει και έχουν φέρει εις πέρας ότι έχουμε ζητήσει".


Από την μεριά του, ο άμεσος συνεργάτης του Μάριου Γούναρη, Στέλιος Σταϊκόπουλος, πρόσθεσε:

"Εύχομαι να έχουμε μία καλή χρονιά με υγεία έτσι ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Έχουμε όλοι εντυπωσιαστεί από την οργάνωση που υπάρχει και θεωρώ μεγάλο πλεονέκτημα για τους προπονητές να δουλεύουν σε μία ομάδα όπου η διοίκηση έχει ικανοποιήσει όλα τους τα αιτήματα και μάλιστα με το παραπάνω".
Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο έτερος συνεργάτης του Μάριου Γούναρη, Κώστας Αγγέλλου:
"Διανύω τον τέταρτο χρόνο στην ομάδα, επομένως επιτρέψτε μου να καλωσορίσω εγώ τον Μάριο, τον Στέλιο και όλα τα νέα παιδιά. Νοιώθω πως φέτος γίνεται κάτι πολύ σημαντικό και χαίρομαι ιδιαίτερα που με έχρισαν μέλος του προπονητικού team. Από την πλευρά μου, θα δώσω ότι είναι δυνατό για να πετύχουμε τους στόχους μας. Τα παιδιά που έχουν έρθει είναι, όλα τους, εξαιρετικά και πάρα πολύ καλοί παίκτες. Έτσι, αυτό που μένει είναι να δουλέψουμε σωστά μέσα στο γήπεδο και να δώσουμε όλες μας τις δυναμεις για να πάμε τον Σύλλογο εκεί που του αξίζει".

Από την πλευρά των παικτών, τον λόγο πήρε πρώτος ο Παναγιώτης Καυκής. Ο έμπειρος γκαρντ, με παραστάσεις και από την Euroleague, ανέφερε:

"Εκ μέρους όλης της ομάδας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Δούκα για τις παροχές που μας προσφέρει. Πραγματικά δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από αυτές ομάδων της Α1. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, προέχει η υγεία πάνω απ’ όλα για να μπορέσουμε στην συνέχεια να βρούμε την χημεία μας που είναι και το πιο βασικό κομμάτι στο μπάσκετ. Είμαστε 16 καινούργια παιδιά και είναι πολύ δύσκολο αυτό. Θα προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο δυνατό και εύχομαι στο φινάλε της σεζόν να έχουμε υλοποιήσει τους στόχους μας".

Τις τελευταίες δηλώσεις της εκδήλωσης έκανε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς. Ο 18χρονος πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα των Εφήβων δήλωσε τα εξής:

"Αρχίζει μία αγωνιστική χρονιά με νέους στόχους. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά με το να δίνουμε καθημερινά τον καλύτερο μας εαυτό. Να δίνουμε την καρδιά μας για την ομάδα και οι επιτυχίες θα έρθουν. Θέλω κι εγώ από την μεριά μου να ευχαριστήσω τον κύριο Δούκα και το Δ.Σ. για την στήριξη που μας παρέχουν. Υγεία εύχομαι πάνω απ’ όλα και πολλές επιτυχίες".

"Αρχίζει μία αγωνιστική χρονιά με νέους στόχους. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά με το να δίνουμε καθημερινά τον καλύτερο μας εαυτό. Να δίνουμε την καρδιά μας για την ομάδα και οι επιτυχίες θα έρθουν. Θέλω κι εγώ από την μεριά μου να ευχαριστήσω τον κύριο Δούκα και το Δ.Σ. για την στήριξη που μας παρέχουν. Υγεία εύχομαι πάνω απ’ όλα και πολλές επιτυχίες".